Slobodné mamičky, ako to zvládate bez mužov?

21. mar 2024

Slobodné mamicky ako zvladate že ste same bez muža?
A.tie ktore ste si muža našli bolo to ťažké?
Som 5 rokov sama a neviem ci najdem lásku bojim sa samoty

egonsk
21. mar 2024

kto hlada, ten sa nahlada. Kto nehlada, ten najde.

sissy27
21. mar 2024

Uplne normalne som to zvladala, co som mala sediet za postelou a plakat do vankusa? Bolo to samozrejme narocnejsie na energiu, cas, financie, logistiku ako ked su na to dvaja, ale teda nikdy som nerozmyslala “co ak si uz nikoho nenajdem”. Prioritou bolo postarat sa o dieta a o seba, nie mat chlapa. Casom prisiel, ani som nehladala a ani cielene nechcela.
Ale pre mna bol vzdy rozdiel medzi samotou a osamelostou - osamela som sa nikdy necitila. Vzdy bolo s kym ist von, porozpravat sa…

dadka1997
21. mar 2024

Áno, zvládala som to bravúrne a preto samu seba obdivujem a Áno našla som si aj muža- muža snov ❤️

stanulienkat
21. mar 2024

Musíš to brať z tej pozitívnej stránky. Je tu veľa žien, ktorým je ten muž na príťaž a majú ako keby ďalšie dieťa a viac starosti.
A keď chceš nájsť lásku, musíš aj ty niečo preto urobiť.

autor
21. mar 2024

@dadka1997 úžasné 😇

autor
21. mar 2024

@stanulienkat tak pri dieťati nemam čas behať a hľadať pana dokonalého

tanyag
21. mar 2024

4 roky sama, nehľadám, je mi vynikajúco 🤣 všetok voľný čas mám pre seba...dieťaťu sa venujem na 120%...idem si kam chcem, s kým chcem, kedy chcem..nemusím sa nikomu spovedať..a nemusím rozdeľovať čas medzi seba a moje dieťa...boli pokusy zoznámiť sa s niekym, ale bralo mi to energiu, bralo mi to čas...takže som sama a lepšie mi nikdy nebolo 😁

betulinka1
21. mar 2024

Je to tazke sama s dietatom. Podla mna kto si to nezažil vobec netusi co to obnasa. Mna si muz nasiel, ked mal maly 3. Ale osobne si viem prestaviť byt aj sama od tych 5 rokov dietata je to uz pohoda a iny level ako prve 3 roky dietata.

gondyo
21. mar 2024

Niekedy je to ťažké,človek funguje lebo musí...ale vážim si aj svoju slobodu

sussie1
27. mar 2024

Mna este caka rozvod, ale nastastie uz som sama 🙂 Najhorsie je to s osobnou hygienou, nie vzdy sa mi podari ist do sprchy, aby sa nezobudila, ze je v izbe sama, toto mi najviac chyba take kratke postrazenia... :( A dufam, ze nam bude samym spolu lepsie, nez s tym prizivnikom (este aj danovy bonus si veselo pobera, hoci neposle ani cent, obycajny chudak to je...)

summer23456
27. mar 2024

@sussie1 danovy bonus nahlas na preverenie na daňový urad...jed nezije s dietatom,nema pravo ho poberat

sussie1
27. mar 2024

@summer23456 som na RD, tak mi to je jedno. Ale idem si pomaly privyrabat, tak potom bude musiet byt moj. Len ten moj je taky c**ak, ze ked som to len spomenula, hned scena bola. Tak nepicham do osieho hniezda...

summer23456
27. mar 2024

@sussie1 no ja by som mu nic nevravela, len poslala list na danovy urad a oni by to uz riesili...

fido69
27. mar 2024

@sussie1 Práve včera som robil DP a zistil som, že daňový bonus sú veľmi pekné peniaze. Určite si ho uplatni, keď ukončíš RD. 😉

§ 33 (4) Ak podmienky na uplatnenie daňového bonusu spĺňa viac daňovníkov a ak sa nedohodnú inak, daňový bonus na všetky vyživované deti sa uplatňuje alebo sa prizná v poradí matka, otec, iná oprávnená osoba.

summer23456
27. mar 2024

@fido69 ale podmienka je zit v spolocnej domacnosti s dietatom...
@sussie1

fido69
27. mar 2024

@summer23456 @sussie1
Máš úplnú pravdu. On nemá žiadny nárok na daňový bonus ani teraz.

(1) Daňovník, ktorý v zdaňovacom období dosiahol zdaniteľné príjmy podľa § 5 alebo § 6 ods. 1 a 2, si môže uplatniť daňový bonus na každé vyživované dieťa žijúce V DOMÁCNOSTI S DAŇOVNÍKOM, pričom prechodný pobyt dieťaťa mimo domácnosti nemá vplyv na uplatnenie tohto daňového bonusu.
...
(4) Ak dieťa (deti) uvedené v odseku 2 vyživujú V DOMÁCNOSTI viacerí daňovníci, môže si daňový bonus uplatniť len jeden z nich. Pri použití ustanovenia odseku 5 môže uplatniť pomernú časť daňového bonusu po časť zdaňovacieho obdobia jeden z daňovníkov na všetky vyživované deti a po zostávajúcu časť druhý z daňovníkov. Ak podmienky na uplatnenie daňového bonusu spĺňa viac daňovníkov a ak sa nedohodnú inak, daňový bonus na všetky vyživované deti sa uplatňuje alebo sa prizná v poradí matka, otec, iná oprávnená osoba.