Slobodné mamičky v Anglicku
Mam pocit ze moj vztah s partnerom smeruje ku koncu, coraz castejsie zvazujem odchod no na Slovensko nas asi tak lahko nepusti tak druha moznost je zostat tu a osamostatnit sa len neviem ako to zvladnut financne. Viem ze tu je to pre slobodnu matku asi jednoduchsie ako na Slovensku, stat pomoze viac no da sa to zvladnut? Platit najom, ucty, vydavky na jedlo a pod. ked robim iba na polovicny uvazok?
Zeby nas tu vela slobodnych nebolo? To by bolo fajn 🙂 obzeram sa po byvani no vsetko nachadzam drahsie ako by som dostala pomoc s housing benefit, doplacala by som £20-30 mesacne no ten housing benefit ako som pochopila nedostanem mesacne plnu davku ale je tam 13 davok tak rocne sa to vyrovna takze teoreticky by som doplacala asi £60-70 mesacne co by nebolo zle ak netreba platit council tax ako spominali vyssie, k tomu ucty... skolka - ako to mate s nou? Tiez vam je to preplatene na tax creditoch? Ja sa momentalne v tomto vobec nevyznam kedze od statu nic take neberiem iba child benefits ako kazdy iny.
AHOJTE POTREBOVALA BY SOM PORADIT SOM SLOBODNA MATKA ZIJEM V UK PRISLA SOM O PRACU A POBERAM NA DCERU LEN CHILD TAX CREDIT NA AKE PRISPEVKY MAM ESTE NAROK NEMAM PENIAZE NA UBYTOVANIE A COSKORO SA ASI STANE ZE SA OCITNEM S DCEROU NA ULICI VIEM MI NIEKTO PORADIT?
@annabel4 ahoj ja si myslim ze urcite ano 😉 v prvom rade ake benefity beries,mas dom od consilu,ste s partnerom stale spolu,ste nahlaseny ze ste spolu(housing benefit,working tax credit?
@michelleuk NIE JA NEMAM PARTNERA SOM SAMA NEMAM BYVANIE OD KANCILU POBERAM LEN CHILD TAX CREDIT NA DCERU TO JE VSETKO
@358 a child benefit preco neberies?platis rentu osiadaj o housing benefit.a ak robys tak working tax credit ak by si dostala od consilu dom tak platis o polovicu menej rentu..a mala sa narodila tu alebo na slovensku?a nepis velkymi pismenami 😉
ahoj beriem child tax credit child benefit je nieco ine?nepracujem na housing benefit zevraj nemam narok uz som to riesila a byvam na dome kde si prenajimam len jednu izbu ale kedze nepracujem uz ju nemam z coho platit a vyzera to tak ze sa budem musiet vystahovat neviem co vsetko mozem poberat na dceru navstevuje skolku 3 hodiny denne ak vies tak mi rposim ta napis kde si mozem este nejake henefity na dceru poziadat inak dakujem za rady velmi si to vazim
neberies nahodou child benefit? lebo tax credity tusim poberas iba vtedy ak robis... preco nemas narok na housing benefits? myslim ze aj ked si prenajimas iba izbu tak by si mohla nieco dostat, mozno je to komplikovanejsie. a ked si o pracu prisla tak asi by si mala ist na urad prace a mozno by si dostala nieco odtial...
ahojte,aj ja zijem v uk presne v Bristole ,budu 4 roky a mam 9 mesacnu dcerku ktora sa mi tam narodila a moj vstah vobec nevyzera ruzovo..Tiez by som ostala najradsej sama ale bojim sa toho vsetkeho, dostavam na malu child benefit je to nejakych 82 libier mesacne a nakolko mi skoncila materska a este nepracujem tak uz nedostavam ani child tax credit.tam to bolo kazdy mesiac inak ,vsade mam ze zijem s partnerom a o to menej som dostavala zalezi kolko zarobi on..Mam tu stoho vsetkeho chaos a rada by som vedela ak ostanem sama co vsetko si musim obehat ..Budem rada ked mi niekto na to nieco napise,budem velmi rada a dakujem vam 🙂
ahoj, pocula som o tejto stranke a dufam, ze vy mamicky mi pomozete. cakam babatko, som v 2 mesiaci, otec mojho dietata ma nechal a zijem v uk 3 roky a neviem co mam robit :(
je tu niekto kto by vedel odpovedat na moju otazku?
ahojte neviete mi niekto poradit odkial by som si mohla objednat stokke crusi 2013 lacnejsie?nasla som aj stranku z UK http://babiecare.com/index.php?route=product/pr... lenze bojim sa odtial objednat.
som v 4mt. v uk som 6 rokov aj s priatelom on robi za ang. minimalnu mzdu a ja len part time 25h. konci nam zmluva na dom a hladame si s priatelom nieco ine .tu v londyne su drahe prenajmy 1000libier 2izbovy byt alebo domcek maly k tomu poplatky voda plyn...ked som cho dila po agenturach nikde mi nic nechceli prenajat ze mame maly prijem a ked im spomeniem ze si vybavym hausing benefit ked mam maly prijem tak sa zomnou nebavia uz vobec. babo sa ma narodit v decembri. do prenajmu na cierno ma nechce zobrat nikto lebo som tehotna. o mesiac nam konci najom tak neviem co potom. co robit? a tiez by som chcela vediet ae ubytovanie si mozem prenajat aby mi nieco council doplacal. je pravda ze ak sa narodi dieta v uk uz hned po narodeni musi mat vlastnu izbu?mozem si pre seba najat studio flat? ak si prenajmem nieco s priatelom ake velke to musi byt aby to vyhovalo ang.s.systemu . poradte niekto dakujem
ahojte je niekto z LEICESTER? mam plno vecicek po dcerke ot 0-9 mnt darujem zdarma. piste do IP
Ahojte maminky.....akurat som sa rozhodla ze odchadzam zo slovenska do uk aj s dcerou.....len mam trochu strach ako to bude moja dcera zvladat v skole....na sk skoncila prvy rocnik a tu by pokracovala dalej.....citala som ze ona by na zaciatok dostala asistenta v skole....poculi ste nieco o tom alebo mate niejake skusenosti s tym ako to chodi na skolach ked dieta po anglicky dobre nevie????? 😒
ahojte....mam na vas viac otazok...zijem v Uk s manzelom a 19 mes syncekom,mame kupeny dom...rozmyslam o rozvode a potrebujem vediet ake prispevky mi moze UK poskytnut ako rozvedenej slobodnej mamicke....dom si chcem nechat a dalej platit mortagge ...ako to je s vyzivnym v UK ....
ahoj, ja jsem tohle v zivote neslysela - co tu popisujes 😕 A 1000 najem za 2 pokojovy byt???!!! To kde bydlis prosim te??? 😅 Tady se normalne pronajimaji baraky za 500 - 600 liber a jsou 2 - 3 pokojove. Jinak pokud tady jsi uz tak dlouho, nevis, jak to tu v Anglii funguje s Child Benefitem? Jak dlouho musim ja (slovenka) pracovat, abych ho mohla pro mou dceru mit, jestlize je narozena v anglii?
Mam tu mensi problem s timhle a u benefit adviser (poradkyne) jsem byla a nakecala mi same blbosti - ani si neuvedomila, ze jsem z eu a ne z nejake asie - jako ona... 🙄 😠 Takze si nevim rady... muze mi nekdo poadit prosim??? A co s child tax???
takze vas maminky prosim, poradte mi, co potrebuji a jaka jsou kriteria k tomu, abych tady mohla brat child benefit a child tax credit, jestlize je tu moje dcera narozena... 🙂
@michaela_25 a pracovala si v UK? lebo ak nie, tak nic nedostanes, zial
Aliza...ano pracujem tu 6 rokov,teraz momentale uz len part time,kvoli drobcovi,aby som s nim mohla travit viac casu...
Premýšľam nad tým odísť pracovať do U.K. Mám tam dve sestry a jedna z nich vraví, že áno, druhá, že život v U.K je ťažký a nie. V podstate si na Sk neviem nájsť prácu. Robím už dlho osobnú asistenciu pani, ktorá má progresívnu svalovú dystrofiu, popritom veľa aktivít pre klub telesne postihnutých športovcov. Tá práca ma baví, ale na SK nie je priestor a často narážam na veci, ktoré ma silno znechucujú. Inak mám ekonomickú, viem Excel, Word, AJ tak zo školy aj jazykovky, ale hlavne ide o to, nájsť si prácu s ľuďmi v opatrovateľskom domove. Mne ľudia nevadia, ani starí, ani keď treba veci s osobnou hygienou. Chcela som byť vedieť, či tam niekto náhodou nepracoval a je to tak, že podmienky sú tam zlé. Hlavne ten prístup ku klientom, či je čas s nimi komunikovať, alebo to treba robiť ako na páse. Lebo to by som nechcela a nedokázala.
ahojte prosim o radu, chystame sa do londyna na dlhsi vylet, mam 2 deti a namiesto kočika chcem zobrat cyklovozik, kedze sa tam zmestia obidve taketo http://mmbsk.rik.cz/foto.php?id=3723475&tab=14 ide my len o tom, ze či sa niekde s tym dostanem pouziva sa tam niečo take, obchody nejake pamiatky, dakujem za kazdu odpoved
@annabel4 @pancake @slovakia13 @mikailla @aliza @pingwinek Mozno mi niekotra poradite 😅 potrebujem vediet cisto informacne, co je na tom pravdy... moze si slobodna mamicka zijuca na SK, ktora sa prestahuje do UK poziadat tam o vyplacanie vyzivneho? anglickeho vyzivneho? na sk nema sudom urcene vyzivne, vsetko je vec dohody..
@fatmira neviem ti poradit ,ja som zila v UK uz par rokov pred ako som otehotnela a malej otec je brit ,takze britske urady sa postarali o vymahanie vyzivneho . netusim ako to funguje v tvojej situacii
Ahoj ja som v 4 mesiaci a moj vztah s partnerom sa rozpadava,nerobi uz viac nez mesiac a vobec si neviem ani predstavit ako to tu zvladnem psychicky a hlavne financne tu v Uk - Wales-e.pracujem vo fabrike tyzdenne 5 alebo 4 dni 12 hodin.a to mam este pozicku na slovensku a dost vysoku ☹ 😒 😖 😢

Ahojte mam pocit ze som uz vycerpala vsetky moznosti a rozchod je uz za rohom, viete mi trosku pozdvihnut naladu a napisat ako to zvladate financne ked ste same? Pomohli by aj nejake cisielka, aspon orientacne, kludne do IP lebo sem to asi pisat chciet nebudete. Uz to chcem mat za sebou, vlastne hniezdocko, len ta obava ako to bude s peniazmi a tak :(