icon

Som prepracovaná

Som znicena, fyzicky je mi uz fakt zle. Mam dve deti a som na ne skoro sama. Ako to zvladaju maminy, ktore su same na deti. Neviem sa z tej prepracovanosti dostat. ☹

janielikk
10. nov 2013

deti k babke a teba na tyzden do postele, to by mohlo stacit

spinoscapularnabeta
autor
10. nov 2013

babky pracuju a ja este kojim, neda sa. keby to bolo take jednoduche...:(

kaktusik007
10. nov 2013

@spinoscapularnabeta no ako - kaslem na domacnost a robim fakt az veci, co su naozaj nutne... deti teraz mesiac a pol neboli u otca, co boli chore, takze ja som tak totalne grogy ze az....

ale vies co ma drzi pri zivote??? vidina svetlejsich zajtrajskov.... a to doslova 😀

maminka267
10. nov 2013

Ahoj, ja mam 3 deticky. Cez den som s nimi sama az do 19tej...vtedy pride domov manzel. To su dvojiicky uz vacsinou v postielkach a spinkaju. Najstarsi syncek na ocka vzdy caka. Niekedy mam chut niekam odist aspon na pol dna a "vypnut" od tych vsetkych starosti okolo deti a domacnosti...lenze nemam ich pri kom nechat. Manzel zacal pracovat aj cez vikendy takze sme spolu minimalne..je to tazke ale musim to vydrzat 🙂

ematko29
10. nov 2013

presne
@kaktusik007 máš pravdu.kašlať na poriadok hlavne aby deti boli čisté a najedené .Všetko ostatné počká.Aj ja som to tak robila A prechádzky to istia,vždy som sa po nich lepšie cítila

kaktusik007
10. nov 2013

@maminka267 uff, tak to mas zahul... nezavidim....

mne dost pomohlo ked sa manzel odstahoval - paradoxne som zacala mat tak vela volneho casu, ako nikdy predtym... si to len predstavte - kazdy druhy vikend sama pre seba!!!!! nieco neuveritelne....

no dobre, sama pre seba zase az tak nie, pretoze treba poupratovat po tych dvoch tyzdnoch, co sa robi iba to najnutnejsie, avsak vzdy mi to tak vyslo ze som aspon jeden den naozaj sedela s vylozenymi nohami 🙂 aspon tu nedelu od rana do vecera, kym deti prisli 🙂

takze moja dost divna rada - ROZVOD 😀 😀 😀

janinah
10. nov 2013

@spinoscapularnabeta to poznám,mňa s ato týkalo pred rokmi,ale pamätám na ten pocit,že musíš a nevládzeš 😒 moja rada- ber vitamíny,spi vtedy,ked aj deti,jedno či v noci či cez deň,raz do týždňa v pravidelnú hodinu daj deti manželovi či babke na 2_3 hod, a ty vzjdi medzi ľudí,na kávu, do obchodu,do kostola,ku kozmetičke,hlavne vypadni z domu a rob to pravidelne/môj manžel vedel,že vo štvrtok o 16tej idem z domu aj keby cigančatá z neba padali a má deti na 3hod a basta/,var na dva dni,príp. davaj do mrazničky a vyber,ak nemáš silu na varenie, neprijímaj návštevy a nestretávaj s a s ľuďmi,ktorí berú energiu a prídu sa len vykecať,ale nie teba vypočuť-hádam pochopíš o čom píšem....a ber to ako prechodné obdobie,bude lepšie

tomika
Autor odpoveď zmazal
linda81
10. nov 2013

xi viem o com hovoris......mm je mimo domu momentalne, takze som s malou sama v podstate 8 tyzdnov...mam len jedno miminko, ale niekdy som hotova uz....nemame tu ani babky ani nikoho, znamych sice ano, ale kto vezme 9 mesacne dieta 😀....sa mi s revom hned vrati....len vydrzat...deti nebudu vecne male 🙂....buduci tyzden mam este D, potom mala ide na tyzden k opatrovatelke a ja do roboty....tak som zvedava, ako to pojde....

hela713
10. nov 2013

viem o čom hovoriš. Manžel chodi na 10-20 dni preč za pracou a ja niekedy sa nezastavim od rana až do polnoci a inokedy na všetko kašlem, spravim len to najnutnejšie. Potom sice dom vyzera ako po vybuchu, ale nevadí 😀 😀 😀

bubelko
10. nov 2013

@spinoscapularnabeta neviem, ako mas stare deti. ale jednoducho eliminovat zbytocne cinnosti, robit len to, co naozaj treba, ak sa da, zapojit viac ostatnych clenov rodiny - aj manzela, aj babky. ak sa neda - najat niekoho na pomoc - moze to byt nejaka studentka, ktora ta aspon na par hodin odbremeni - vezme pokocikovat, pohra sa, atd.....

anjelicek26
10. nov 2013

@spinoscapularnabeta - prestat sa lutovat a zacat hladat cesty, ako si oddychnut... lahnut si s babom... ked je starsie v skole ci skolke... ja sa unavena necitim, neviem, zatial sa to da, deti su tri, manzo cez tyzden sa objavi az okolo osmej, ak teda nie je na sluzobkach ze ano... naucili sme sa na rezim bez neho, rozvazam deti 60km denne, skola, skolka, kruzky, upratujeme, varime, tvorime... co to chce... ja neviem, neplakat nad svojim osudom? Sme v zahranici a na vsetko som sama a aspon sa na nikoho nespolieham. To pomoze. Prestat sa spoliehat na inych, porovnavat, ze kto to ako robi... vyliezt z tej depky... pridaj si vitaminy, d-ko, b-ko, c-ko, zelezo, pomoze. Mne teda urcite.

sveta27
10. nov 2013

@spinoscapularnabeta ahoj, nemám to asi až také náročné ako Ty, ale mne pomáha psychický relax-napr. ísť sa s deťmi okúpať, šantiť s nimi, popozerať niekde zvieratká, spúšťať sa na nejakom vozidle z kopca.... Vtedy psychicky vypnem a z prechádzky sa vrátim ako iný človek s dobrou náladou... Inak v kritických chvíľach som žila na energy drinkoch - áno vieme, su nezdravé atď , ale mamičkám pomáhajú prežiť 🙂

zeleny_cajik
10. nov 2013

@spinoscapularnabeta Každá máme inak nastavený energetický potenciál, to, čo jedna zvládne ľavou zadnou, je pre druhú nepredstaviteľná záťaž, každá má inú potrebu spánku, inú potrebu odychu...
Nemusíš byť vo všetkom perfektná, neporovnávaj sa s inými. Nemusíš mať každý deň tip top upratané, ani trojchodové menu. Neporiadok sa dá odhrnúť nabok a aj špagety či rizoto sú normálny obed, kľudne môžeš kúpiť občas polotovar či hotové jedlo a keď sa prádlo dobre vystrie, netreba ho žehliť....
Skús si život s deťmi čo najviac zjednodušiť, jeden deň uvaríš lepšie, iný deň zas upraceš. Neviem, aké máš veľké deti, ale časom sa to vždy nejako utrasie, nájdete si svoj rytmus, v ktorom sa nájde aj čas pre teba. Treba vydržať 🙂

kaktusik007
10. nov 2013

@anjelicek26 ano, suhlasim s tebou - velmi pomoze prestat sa spoliehat na niekoho ineho a uvedomenie si, ze iba ja SAMA to vsetko musim zvladnut --- clovek si inak rozvrhne sily 🙂

pre mna bolo narocne ked som bola sama s detmi a manzel chodil z prace raz o 18, raz o 19... bola to katastrofa... ked sa odstahoval, a teda vedela som ze nepride, mi tie dni s detmi neboli uz tak vobec narocne --- bolo to tym, ze som proste vedela ze pride a ocakavala som pomoc od neho --- co malo vsak nakoniec vzdy aj tak opacny efekt...

anjelicek26
10. nov 2013

@kaktusik007 - dlho dlho mi trvalo to pochopit, dostat sa mentalne tam, kde som teraz. Ze sama a bude to tak najlepsie. Je to v podstate oslobodzujuce. Nevycitat, neziadat, neocakavat.

kaktusik007
10. nov 2013

@anjelicek26 ano, presne tak. a potom je to aj o tych prioritach - robim fakt len to najpodstatnejsie, co nehori, to pocka.

farmacka
10. nov 2013

ja myslim, ze v prispevkoch uz bolo povedane vsetko podstatne.. treba si urobit radost, kupit si nieco pre seba, ist niekam na vylet, kam ta to taha, ked deti zaspia, precitat si dobru knihu, pocuvat hudbu, co mas rada a obmedzit prace doma na skutocne nevyhnutne.. lent ak sa da nezblaznit.. deti trocha vyrastu a vsetko bude ine.. ja som takpovediac non-stop s nasimi detmi a mavam toho obcas aj plne zuby, hoci su to uz nie miminka, ale ked idem na dve hodiny z domu, uz mi chybaju 🙂 😉

cherry1981
10. nov 2013

@spinoscapularnabeta Ja mam tri deti a teda tiez sa dakedy tak citim aj si poplacem sem tam ked je toho na mna vela. Mne tiez nema kto pomoct, mm je v praci od rana do 19.hod. takze na vsetko sama, ale paci sa mi co napisala
@anjelicek26 skusim si z toho zobrat priklad, aj ked neviem ci sa mi to podari, lebo ja automaticky ocakavam stale od manzela pomoc a tiez sice nerada,ale casto porovnavam ,ze preco ja som stale sama s detmi.a kamoska ma muza doma o 14hod. a tej pomoze mama a mne nikto.....atd.
Takze dobra rada 😉 😉

marianax
10. nov 2013

@cherry1981 hm moja tak skusime to? nespoliehat sa nocakavat? 🙂 co nespinkas? 🙂

cherry1981
10. nov 2013

@marianax 😀 😀 Nic ine nam neostava 😉 😉 Vychutnavam si to bozske ticho 😀 😀 A Tebe sa asi tiez nechce, ci tiez vychutnavas?😀

marianax
10. nov 2013

@spinoscapularnabeta ahoj aj ja este kojim v akom veku mas deticky? nemas nikoho kto by si s detmi pomohol? alebo kamosku s ktorou by si si pokecala a vystazovala ? i ja mavam taketo obdobia mam pocit ze uz fakt nevladzem ale potom si poviem ze je vlastne prirodzene byt unavena a mat vsetkeho po krk potom ked sa s tym 'zmierim' pride aj lepsie obdobie a mam aj kamosky susedy ktore mi v tom pomozu len co ma najviac trapi je ze oni maju muzov doma moj chodi malo domov

marianax
10. nov 2013

@cherry1981 hej vychutnavam si malho este mi nespi asi zubky ja neviem ale tlacia sa mu 4 spodne ocne a hned stolicky tak mame veselo

cherry1981
10. nov 2013

@marianax No tak to nezavidim ani trochu 😕 , mne uz vsetci spia.
A uz idem aj ja pa a dobru noc sice ani ja neviem aka bude, kedze mam Paulinku choru a ja som tiez

marianax
10. nov 2013

@cherry1981 oj ci beka tak to skore uzdravenie a nech mas kludnu noc moja 🙂

anuska74
11. nov 2013

Asi máš malé deti, vtedy je to fakt niekedy na mašľu 😉 .
Neviem ako ste na tom finančne, ale nemohla by si si dovoliť, aby ti napr. 1x za týždeń niekto upratal, alebo požehlil, prípadne študentku ak máš väčšie dieťa zoberie von 2-3 hod. Nie je to zas až taká pálka.
Prípadne ak nekojíš ísť si niekde poblízku zacvičiť niečo nenáročné.
Ja mám už deti väčšie, ale idem si zacvičiť pravidelne, a tak mi to pomáha.

spinoscapularnabeta
autor
11. nov 2013

Dakujem dievcata🙂 mate pravdu, posledne tyzdne myslim na vsetkych na okolo len nie na seba. vybodnem sa na vsetko budem sa starat o seba a deti, doplnim vytaminy a hadam sa znormalizujem.