Som sama a neviem ako ďalej

mamickazba
15. okt 2013

Ahojte mamicky. Vytvorila som si dnes profil, aby som zostala v anonymite. Som slobodna maminka 1 rocneho drobca a neviem, ako dalej...S otcom mojej dcerky som sa rozisla kvoli psychickemu tlaku. Boli sme spoli 4 roky, vsetko bolo spociatku fajn, ale potom si zacal vzdy presadzovat len to svoje. Na mna nebral ohlad. Zili sme spolu v CR. On je cech. Moji rodicia mi ponukli, ze sa k nim mozem vratit spat do BA. A v tom je moj problem. Vztahy s mojou matkou neboli nikdy dobre, ale teraz to je este horsie. Strasne sa hambim, ze som zostala slobodna matka ona o tom vie, a kazdy den pocuvam aka som ku....a, ze nic ine neviem len roztahovat nohy a sulozit s chlapmi. Mojej dcerke nadava do pankhartov. Malu som dala do jasli a ja som si nasla pracu. Problem nastal, ked dcerka 2 krat v priebehu mesiaca ochorela a musela brat ATB. Jej pediatricka mi odporucila aby som dala vypoved a bola s nou radsej doma, ze zle zdravotne znasa jasle. Tak som vyplnila vypoved v praci co mi dali. Pridem domov a moj otec ma mna zacne kricat, ze som neschopny debil, ze ani vypoved neviem dat. Problem vraj bol v tom, ze som pracovala na dohodu a nebol tam uvedeny dovod mojej vypovede, ze je to zo zdravotnych dovodov dcerky. A ze to ex pouzije na sude proti mne. Na nete si zistil cislo na mojho nadriadeneho a zacat aj na neho ziapat, ze co je to za vypoved. Matka mi povedala, ze zly zdravotny stav dcery je len vyhovorka a mne sa nechce pracovat. Ked som sa teda chcela vratit do prace a stiahnut vypoved, moj sef mi povedal, ze s mojou pracou bol spokojny, ale ze vzhladom k tomu, ako s nim jednal moj otec nechce v spolupraci som mnou pokracovat. Ja som dostala vcera bitku, nadavky, kopance a skrabance to vsetko pred ocami dcerky, ktora sa rozplakala. Ked mala dcerka 5 mesiacov, pokusila som sa o samovrazdu a mam strach, ze sa to zopakuje....som totalne na dne a pride mi, ze som v neriesitelne situacii....ak pisem nezrozumitelne predom sa ospravedlnujem...este stale som mimo zo vcerajska...ja vela nechcem, ale aby som mohla v klude zit bez strachu z bitky, ponizovania.

mamickazba
autor
15. okt 2013

na internete mozem byt len ked rodicia nie su doma, preto mozno budem odpovedat s oneskorenim.

jolly84
15. okt 2013

@mamickazba odkial konkretne si? utekaj odtil co njrychlejsie. skus kontktovat brana do zivota Petrzalka

renata5
15. okt 2013

keby si byvala blizsie okamzite ides byvat k nam je mi az do placu aky zivot mate je mi to naozaj velmi luto ale tebe pomoze jedine odchod azilovy dom tam sa pozbieraj nasetri trosku penazi a prestahuj sa tam kde tie najmy za byty nie su az take drahe lebo Ba je draha najdete si podnajom mala pojde do jasli naspat ty do prace ja viem ze sa mi to pise lahko ale naozaj neviem co by som robila na tvojom mieste tvoji rodicia su obycajne spiny prepac takych ludi odstrelit

lucinddas
15. okt 2013

tak to si neviem ani predstavit. Ako jedna normalna matka a otec sa mozu k svojej dcere takto spravat. Najlepsie by bolo asi odist.....drzim palceky.

nivi
15. okt 2013

ako ti baby radia, odid odtial, skus najskor nejaku ubytovnu pre matky s detmi a daj si na magistrat ziadost o byt mladej rodiny. drzim palce nech vsetko dobre dopadne.

zita19
15. okt 2013

Co najrychlejsie prec!!! Rodicia sice nie su povinni pomahat donekonecna dospelym detom, ale spravat sa k nim ako k handre a vrsit sa na vnucati to uz je trochu vela.

janielikk
15. okt 2013

Presne, ako pisu baby, utekaj odtial, co ti sily stacia, ty si zasluzis lepsi zivot.
Kokos, normalne mi to pride, ze ta prijali naspat, aby sa ti mohli pomstit 😖 svine su to a nie rodicia!!!
Rodic je ten, co chape, lubi, odpusta... a nie ti .... fuj, nechcem nadavat.

kajkovajanka
15. okt 2013

och, urcite chod prec. skus si zistit, kde v tvojom meste (resp. v blizkom okoli) su zariadenia, kde mozu byvat matky s detmi v nudzi (u nas v Kosiciach su aspon dva) a zostan tam. budes mat pokoj a strechu nad hlavou... alebo k nejakej kamoske? ale urcite tam nezostavaj..

desantana
15. okt 2013

@mamickazba Och, velmi tazko sa to cita. Musis vsak verit tomu, ze ziaden problem nie je taky velky, aby sa nedal vyriesit. Ako pisu aj ostatne, treba odist. Takto je to trapenie nielen pre teba, ale aj tvoju dcerku. Ona ta velmi potrebuje, ani len nahodou nemysli na to, ze by si si ublizila. Ved co by potom bolo s nou? Mas pristup k internetu, tak si zisti kontakty na azylove domy v tvojom okoli. Ked bude dcerka vacsia, tak si najdes novu pracu. Jej otec plati na nu vyzivne? Spolu s rodicovskym vam to snad bude stacit na zakladne potreby. Radsej zit maximalne skromne, ako s par eurami naviac ale v tyranskej spolocnosti. Velmi drzim palce.

katkasofi
15. okt 2013

@mamickazba a súrodencov nemáš? Babku? Možno tá by mohla v čase choroby postrážit? Určite si šikovná, prácu si nájdeš aj inú.. Mala vyrastie z chorôb, viem to podľa svojej malej...

michala.s
15. okt 2013

http://www.domov.estranky.sk/clanky/domovy-pre-...
Možno trošku pomôže. Držím paste aby sa Vaša situácia zlepšila. Si dobrá, starostlivá mama a takú si tvoja dcera isto zasluži. Preto žiadne myšlienky na hluposti a šup pobaliť kufre a zmiznúť.

barbs24
15. okt 2013

asi je to dost krute, ale musis sa nejak postavit na vlastne nohy a hladat nejake ubytovanie pre matky s detmi v nudzi..je mi velmi luto ze niekto musi takto trpiet..musi to byt hrozne..ale samovrazda tvoju situaciu nezlepsi, uz nad takymi vecami nerozmyslaj, ved tvoja mala ta potrebuje...ked zomries kto sa bude o nu starat? tvoji rodicia? ..
@mamickazba

kikina84
15. okt 2013

@mamickazba skus chalanov z nota bene,maju sidlo v BA..oni dost pomohli viacerym ludom ,nielen bezdomovcom,maju rôzne kontakty a vedeli by ti zabezpečiť nejaké náhradné ubytko...viem že pomáhajú aj jednej mamičke s malým chlapcom,ona predáva NB pri auparku..tak skus,za to nič nedáš

svano
15. okt 2013

Je nad slnko jasné, že v takomto prostredí nemôžeš žiť ani ty, ani tvoje dieťa. Krátkodobo by vás možno niekto prichýlil z rodiny,alebo známych, aby si za ten čas mohla konať. Nájsť si prácu, pre začiatok slobodárku. Viem,že takáto slobodárka pre rodiny bola v BA na Pluhovej, na Galvaniho a určite ich bude viac. A daj si žiadosť o pridelenie soc.bytu. Bude to ťažké,ale nevešaj hlavu. Niekedy cudzí ľudia pomôžu viac ako vlastná rodina. Len sa nehanbi o tú pomoc požiadať. Veľmi vám obidvom držím palce, aby si aj ty mohla malej vytvoriť pokojný domov.

mamickazba
autor
15. okt 2013

Baby vsetky Vam dakujem za rady. Tiez som rozmyslala nad azylovym domom. Lenze to nejde tak hrrrr, zo dna na den...nemam ziadne peniaze...kedze zijem u rodicov, oni mi zobrali kartu, kde mi chodila vyplata aj rodicak.

Matka mi vcera povedala, ze pokial ma len napadne niekam odist, ze ma zajde a stlcie ma tak ako este nikdy.A ja jej to verim....ona je toho schopna.

kimmie
15. okt 2013

@mamickazba Tu je kontakt na azylove domy v BA.
http://www.mamam.sk/centra/10/4

Tvoja situacia je tazka, ale aspon ste zdrave. Tvoja dcerka je to jedine co ma a tak musis byt pre nu silna. Drzim paste.

nivi
15. okt 2013

ak je ucet tvoj ja by som nahlasila kradez karty. oni ju zablokuju a vystavia ti novu a ty naozaj chod prec. Si dospela predpokladam svojpravna osoba. podakuj sa rodicom a papa.

zuj
15. okt 2013

si dospela svojpravna osoba, konaj hlavne v zaujme svojej dcery, takze utekaj kade lahsie, kartu si daj zablokovat a vybav novu, kde ti budu chodit peniaze...drz sa!

vvrka
15. okt 2013

@mamickazba preboha, prepac, ze to tak poviem, ale co su ti tvoji rodicia zac? Ved podla toho, ako pises, sa mi nezdas byt nejaka socka s IQ 25, tak preco sa tak spravaju tvoji rodicia - ako sa im podarilo vychovat z teba normalneho cloveka?
KEDZE zijes u rodicov, zobrali ti kartu??? To kde sme?
Mas to velmi tazke a musi to byt hrozne, ked si v takej situacii a nemas oporu vo vlastnej rodine, prave naopak, oni ta este nicia. Zacni velmi dokladne a rychlo planovat utek od nich. Premysli si, kam pojdes, pohladaj tu kartu, ked nie su doma, alebo ked spia, rozmysli si, ktore veci si vezmes, a ked budes moct, odid. Neboj sa maminho hnevu, postav sa mu. Ak sa ti bude vyhrazat fyzickym nasilim, povedz jej, ze ju za to zazalujes. Ak ti opat ublizi, tak to aj sprav. Nikto nema pravo bit ta!
Bud silna a odid od nich radsej hned, inak len predlzujes agoniu.

zita19
15. okt 2013

To akoze fakt, Ti vzali kartu!!! Toto je uz kradez. Je to Tvoj ucet? Ak ano daj si zablokovat kartu. Zmen ucet, na ktory Ti chodia peniaze. Ja Ti mam pocit, ze oni minaju Tvoje peniaze na svoje potreby a este sa tvaria ako sa strasne o vas staraju. Ked som ja byvala so synom u nasich, tak mi kazdy mesiac rodinne pridavky vyplacali ocovi v robote. A on kazdy mesiac polozil hotove peniaze na stol, ze to su moje a Matove. Samozrejme som ich dala mame, vsak nas zivili.
To sa Ti akoze naozej bitkou vyhraza. To uz je na trestne oznamenie.
Sup do do azyloveho domu, ked nie hned dnes sa prestahovat aspon sa popytat ako dalej postupovat. Toto nie je len nevystate od rodicov, toto je fakt nehoreznost na hranici zakona.
Napisala by som, ze chod na socialku alebo policiu, ale tieto dve institucie vo mne nevzbudzuju doveru.
Ludia neviete poradit nejake konkretne miesto, kde by mala ist pre rady?
Hlavne sa rodicov neboj. Si svojpravna osoba. Si zodpovedna za svoje dieta a seba. V tomto prosterdi trpis Ty aj dieta. To sa k Tebe spravali cely zivot takto? Podla mna toto je len spicka ladovca.

tinika
15. okt 2013

@mamickazba to nemyslis vazne ze ti beru vyplatu? čo si nesvpojpravna????? a ako sa ti moze vyhrazat ze opovaz sa odist? ved to je psychicky teror od vlasntych rodičov, počuj oni pracuju? nevyhovuje im ze si s nimi lebo ti mozu brat peniaze????? no nepochopim ako toto moze rodič spravit vlastnemu dietatu a este aj malemu vnučatu :(

tinika
15. okt 2013

@vvrka suhlasim s tebou

janano
15. okt 2013

@vvrka neverila by si, aki su ludia k sebe, aj v ramci rodiny. Ona spominala, ze sa uz raz pokusila o samovrazdu, takze kludne by to jej rodicia mohli vyuzit v neprospech nej a zobrat jej malu.
@mamickazba v prvom rade by si mala dat malu naspat do jasli, podporovat jej imunitu, ale nechat ju tam. Najhorsi je prvy rok, bude casto chora, ale to si deti buduju imunitu. Neznamena, ze o rok ci dva bude na tom lepsie, ked ju nechas doma. Dieta sa musi stretnut s virusmi, az potom naskoci imunita. A ty chod do prace. Neviem, ci mozes este poprosit toho tvojho sefa, skus mu povedat, ze strasne potrebujes tu pracu. Mozno sa ti podari. Ked nie, najdi si inu pracu, musis ist medzi ludi, podchytis nove kontakty. Lebo doma ta caka len natlak a depresia. Zacnes zarabat, setri co najviac a potom sa osamostatni. Nemusi to byt len azylovy dom, mozno najdes nejaku inu maminu, co by si s tebou prenajala byt.
A okamzite ziadaj o vyzivne. Bud silna....

misinka26
15. okt 2013

...ja viem, že to nie je jednoduché ale ja by som podala na tvojich rodičov trestné oznámenie, po prvé za ublíženie na zdravý, po druhé za krádež, po tretie za obmedzovanie osobnej slobody ... si dospelá svojprávna osoba, konaj v záujme dieťaťa nič iné nie je dôležitejšie ... viem, že podať trestné oznámenie na rodičov nie je jednoduché ale po tom čo ti urobili by som ich už rodičmi nenazvala ... obehni krízové centrá a odíď, nečakaj kým ti ublížia tak, že už nebudeš môcť nič urobiť alebo ublížia malej, aj keď táto celá situácia jej na psychike nepomáha ... nabehni do banky a zablokuj kartu a vybav si novú nech ti tam chodia peniaze, tvoja matka nemá právo ti ich brať !!!!! a ak by si ťa ,,mamička,, chcela nájsť tak ihneď volaj políciu a potom choď na súd podať návrh na obmedzenie stiku ... viem, že je toho veľa čo ťa čaká ale ty nečakaj a konaj ... Držím palce 🙂

mamickazba
autor
15. okt 2013

ja som nad azylovym domovom rozmyslala uz davno. Nasla som si jeden, kusok odtialto...zajtra pojdem akoze na pohovor do prace a skusim sa spytat, ci by sa naslo jedno miesto pre mna. Lenze sa bojim, co bude dalej....vecne tam byvat nemozeme a co potom? obe skoncime na ulici? ja nie som vobec narocna...ja sa vyspim aj na zemi kludne..a pracovat budem tiez hocikde....aj hajzle pojdem kludne cistit, pokial by to znamenalo konecne slobodu.
Najpravdepodobnejsie budem musiet odist z domu tak, ze malu idem akoze odniest do jasli rano a miesto toho odideme uz navzdy.
no obidvaja pracuju a to branie vyplaty zdovodnuju tym, ze byvam u nich a jem ich jedlo. Ze kedze zijeme v jednej domacnosti, su to spolocne peniaze.

mamickazba
autor
15. okt 2013

@janano sefa som na kolenach prosila, nech ma vezme spat. Povedal, ze nie je zvykly aby takto nanho niekto hucal, ze si to musi nechat prejst hlavou, ze sa mu mam v pondelok ozvat.
Strasne som bola na mojho otca nasrata....horko tazko som si nasla taku pracu, co mi casovo super vyhovovala vzhladom na dcerky jasle a vdaka jeho hysaku ju asi stratim...
vcera na mna obidvaja hucali, ze toto urcite nie je dovodom, preco ma nechce spat. Ze pravy dovod je moja neschopnost. Pritom sef mi hovoril, ked som podpisovala vypoved, ze nerad sa luci s ludmi, s ktorymi bol spokojny a ze keby som si to chcela rozmysliet, tak sa mozem kedykolvek vratit.
No moj otec vobec nepripusta ani len malu moznost, ze do prace sa nemozem vratit kvoli nemu a jeho vystupu a nie mojej neschopnosti.

nivi
15. okt 2013

@mamickazba pisala si, ze si z BA, chod na magistrat a tam sa popytaj na soc. byt alebo byt mladej rodiny. k bytu mladej rodiny potrebujes mat zalozene stavebne sporenie a plat tak aby ti vyslo na najom a ostalo zivotne min. na teba a dieta. vsetko ti tam vysvetlia,len im povedz v akej si situacii. Najom za jednoizbovy byt bol okolo 140e. + elektrika
Tak naozaj skus zatial si najst pracu, vybavit azylovy dom alebo ubytovnu a ten magistrat.

tilda
15. okt 2013

@mamickazba kedze si a uz pokusila o samovrazdu, bol k tebe privolany lekar? mas o tom niekde zaznam? potrebovala by si odbornu pomoc, si v tazkej situacii. tiez som za to co pisu baby, musis od rodicov prec. kvoli sebe aj kvoli malej. volaj bezplatnu unicef linku detskej istoty 116 111, treba hladat rychlo riesenie. drzim palce!

zita19
15. okt 2013

@mamickazba Nie v azylovom dome nebudes moct byt navzdy. Azylovy dom je len start. Ale v Tvojej situacii asi nenastartujes. Su tam ludia, ktori poradia.
Nasla som Ti skupiny, kde mozes hodit rec s mamickami s podobnym osudom. Z titulnej stranky, Priatelia a oblubene, Zoznam skupin si vyhladas skupiny:
Smutná duša - týrané mamičky, detičky, ockovia
Slobodné osamelé matky s dieťaťom
Mozno Ti pomozu viac ako my. My (teda ja utcite) len zasneme coho su ludia schopni.