icon

Tehotenstvo po rozvode: Ako zvládnuť tretie dieťa?

6. júl 2024

Ahojte. Pisem anonymne za co sa ospravedlnujem ale takto som to citila. Ma dve deti: dcera 11 a syn 7. Rozviedla som sa uz davno. Nasla som si noveho partnera s ktorym sme boli spolu 5mesiacov a podarilo sa mi otehotniet. Zo zaciatku som strasne rozmyslala co spravit ci si male nechat, ci ist na potrat. Dovtedy bol aj partner pri mne. Ked som vsak vyhlasila ze na potrat by som nevedela ist on vyhlasil ze to dieta nechce… tak som ho poslala kade lahsie. Strach mam. Najma z financnej stranky… ste tu niektora v podobnej situacii? Dakujem vam za kazdu odpoved.

mircalla
6. júl 2024

@slniecko66 Chlap bol nezodpovedny samozrejme tiez. Ale ty sa nemozes spoliehat na chlapa, ktoreho poznas 5 mesiacov. Chlap si nad tym vzdy moze bohuzial umyt ruky prakticky bez nasledkov a aj to dost casto robia, nasledky vzdy znasa zena.

pribinak
6. júl 2024

@slniecko66 nikto nikde nepíše že on je bez viny, urobil dieťa a dal ruky preč ….kazdmu je jasne, že je to penis

olimuc
6. júl 2024

Pozri, kym si ho spoznala, tak si niekde byvala a mala zariadeny zivot … trochu sa Ti prehadze…. Ale zvladnes to nakolko 2 deti maju normalneho otca a su relativne velke … dalsia vec je, ak Ti to nebude vychadzat existuju jasle, nemusis byt 3 roky doma. Na vlastnej hluposti sa clovek uci

autor
6. júl 2024

@mandzula velke dakujem 🥰 zial od ba som dobre daleko…

autor
6. júl 2024

Dievcata dakujem!!! Je mi o dost lepsie. Obavy mam ano ale aj vdaka vam verim ze to dam a bude dobre ! Zelam aj Vam len a len to najlepsie!

autor
6. júl 2024

@olimuc urcite ani neplanujam byt 3roky. V praci to mam uz nahlasene a nakolko mam fakt dobru robotu so sefom som dohodnuta ze 1,5roka a pojde mala do jasli ak bude teda dufam vsetko v poriadku. Takisto aj syn bol tak.

maminkadeticiek
6. júl 2024

@mircalla No a admin sa z toho na tvoju ziadost hned aj pokaka.Jediny kto tu pouziva agresivny ton si ty,osocovanie a utoky na autorku.Ci si myslis,ze za to ze nepouzijes nadavku si lepsia?Vies co kedze tu odsudzujes a utocis tak som ta prave nahlasila.

mircalla
6. júl 2024

@maminkadeticiek Kde som pouzila agresivny ton, utocila? Dalsia, co sa zle vyspala.

mircalla
6. júl 2024

@maminkadeticiek S autorkou uplne normalne komunikujem, ona je uplne v pohode a komunikuje tiez, len nejake 2 totalne hysterky tu v pohode nie su.

maminkadeticiek
6. júl 2024

@mircalla Ty vobec nevnimas tu svoju pasivnu agresivitu ze?Urcite nie a myslis sibze potom je to v poroadku.Takze netreba stracat cas vysvetlovanim.

ukgirls
6. júl 2024

@mircalla ty nevies komunikovat normalne.. co diskusia to utocenie .. mas neaky komplex a vybijas si to na ludoch kt za to nemozu .. ale ked ti druhy daju pocitit ake to je a povedia nieco proti tebe uz fnukas a nahlasujes.. lenze nemas co nahlasit .. len to,ze tvoj zivot je strasny -a uprimne mne je ta neskutocne luto.. preco? lebo si viem predstavit co za osobu si ked mas taketo potreby .. len si prejdi kde si co komentovala a kolko ludi ta upozornovalo na nevhodnost tvojho komentovania a urazania..

mircalla
6. júl 2024

@ukgirls Na to, že tu máš pár dní profil, máš fakt "prehľad". A douč sa radšej pravopis, tie hrúbky sú strašné.

mircalla
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
6. júl 2024

@mircalla A opat hodnotenie,posudzovanie a vlastne utocenie.Proste naozaj musis mat nejaky komplex,ked jedine co na ten komentar povies je utok na jej gramatiku.Spokojny clovek sa takto nesprava.Aj ja mam niekedy den blbec,vsak jasne a nechce sa mi byt empaticka a splechnem obzvlast ak tu zeny riesia veci z kategorie blbost.Ale aspon si to viem uvedomit a dalej nereagovat,nesirit blbu naladu.Ale mozne je aj to,ze u teba to moze byt zivotny postoj,ktovie.

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
ukgirls
6. júl 2024

@mircalla stacilo mi dat tvoje meno do vyhladavaca a nestacila som sa cudovat .. na to netreba mat profil xy rokov .. to zaberie par minut ... a aj keby nie- co si len tu predviedla hovori za vsetko .. a ano utocenie na gramatiku -dalsi konikovsky komplex.. niesom dokonala-nikdy som to ani netvrdila.. a ver mi,ze obcas najst spravne slovenske slovicko mi uz tiez robi problemy,ale stale som empaticka voci ludom- to bud mas v sebe alebo nie.. ty to nemas,no nezufaj,aj ludia ako ty maju svoje miesto na zemy ... a iste sa najde aspon jedna mala dusicka co ta ma rada taku aka si

mircalla
6. júl 2024

@ukgirls Vôbec nechápem, načo si venovala toľko času tomuto kvileniu.

nikuuuuusik
Odpoveď bola odstránená
bmolko
6. júl 2024

neboj, bude to asi tvrde, ale ked si ich vypiples a budu velki budete perfektna particka a bude vam skvele..........

autor
6. júl 2024

@bmolko 🙏🏼 dakujem

autor
6. júl 2024

Dakujem baby! Ste skvele! Som rada ze som napisla. Je mi lahsie. A aj negativne prispevky maju v sebe kusok pravdy.

mili2016
6. júl 2024

Ja sa autorke aj čudujem že tu napísala, veď v poslednej dobe je na MK sama mrcha 🤦🏻‍♀️ komenty vhodné pre nejakého ,,burana,,a nie ženu. Ženy preboha veď keď nemáte co k danej téme povedať načo komentujete??? Alebo vás baví urážať ľudí a pritom osobne by ste ani nepipli...

angeli121212
6. júl 2024

Ahoj autorka ja to nevidím až tak čierno, to že si sa nechránila a otehotnela si po tak krátkom vzťahu nie je zodpovedné ale mne osobne je veľmi sympatické ako si sa k tomu celému postavila a dieťa si napriek tomu prijala a chceš sa k tomu postaviť čelom. Môj názor je taký, že ako ľudia narobíme blbosti ale postaviť sa im a riešiť je niečo čo je pre mňa znak istej zrelosti. Každopádne ak pracuješ máš strechu nad hlavou a deti relatívne veľké nevidela by som to tak čierne. Budeš dostávať materské aj tehotenské čiže prvý pol rok bude ok. Ak sa ti dá skúsila by som sa finančne pripraviť na zvyšný čas už teraz nejakou rezervou.. a uvidíš podľa všetkého nebudeš doma s drobcom tri roky ale napr do roka roka aj niečo a potom pôjde do jasličiek. Rodičovský ti ostane a robiť pôjdeš naspäť na svoje miesto čo je tiež veľká výhoda, že robiť máš kde. Jasne môžu prísť rôzne jasličkové choroby a kadečo ale však dve poklady už máš vieš do čoho ideš a ak máš pomoc rodiny ja verím, že to zvládneš aj ked budú možno náročné chvíle. 😊

betulinka1
6. júl 2024

Fuha toto je vazne tazke. 3 deti sama Akoze Ano tie starsie ti pomozu ale uz si mohla zit uplne inak s tak veľkými detmi a teraz znova babo. Ja som mama co ostala sama tehotna ale iba s jednym. V tvojej situacii by som sa rozhodla inak. Drzim ti palce.

lucia.t
6. júl 2024

@mircalla ale ved mala pravdu, naozaj ste tu poniektore hrozne, bez stipky empatie k cloveku.

lucia.t
6. júl 2024

Držím ti palce, zvládneš to, neboj. Veď budeš mať materskú, alimenty a keď nastúpiš skôr do práce...A staršie deti ti ešte aj s mladším dieťatkom môžu pomáhať, už aj v domácnosti niečo, ak ich k tomu vedieš.

autor
6. júl 2024

@angeli121212 velmi pekne dakujem. 🙏🏼😊 spravim vsetko co bude v mojich silach

autor
Autor odpoveď zmazal
angeli121212
6. júl 2024

Drž sa zvládneš to 😊 našťastie stále máš viac možností verím, že to bude ok

autor
6. júl 2024

@betulinka1 ano, mala som aj toto pred sebou. Deti “velke” a znova babo. Mozno premyslam nie normalne ale mala som v sebe to ze by to bolo sebecke rozhodnutie. Mam dve deti, milujem ich… a ked som si pomyslela na to ze by som si mala to male vziat bolo mi zle sama zo seba. Ano bolo by mi utcite lahsie ako financne tak aj z tej strany ze moje deti su takpovediac samostatne. Ale dietatko je dar…. Mam strach urcite ano… ale verim ze to dame… prajem aj Vam vela sil a stastnych chvil.