Zistila som, že som sama
Ahojte. Dnes som sa tu zaregistrovala, pretoze potrebujem nejake názory. S priatelom sme spolu (vlastne boli sme) cca 2 roky. On ma 38, ja 26. Žili sme spolu. On už má jednu dceru z predchadzajuceho vzťahu s ktorou ma pekný vzťah. No a k podstate zistili sme pred dvoma tyzdnami že som tehotna. Teraz som v 8 tyzdni. Pred dvoma dnami mi napisal že je nešťastný a odvtedy sa neozyva, chodí do prace. Povedal že na.to dieťa som sama. Pritom to dieťa sme.chceli. Telefon nezdviha. Na sms neodpisuje
@monikaparson som zmätená a mozno si v niektorych vyjadreniach teda konkretne v tom či by som s ním ešte.bola protirecim. Ale sama s av sebe nevyznam
@ivanaema1 to je mi jasné, bude to lepšie, len ho nechaj teraz tak.
@monikaparson jediné čo som si istá že to dieťa si necham. Že potrat neabsolvujem a že aj keby mi zajtra povedal že nebude an platit ani sa zaujímať moj nazor to nezmeni. Ja sa pokusim z toho cloviecika vychovať človeka dobreho. A to že budeme mať malo peňazí tak toho som si vedoma ale mam brata, sestru ktorí by aspoň nejako urcite pomohli. Brať pracuje v UK a sestra byva u priateľa takze byvanim nie ale sestra urcite aspoň pomocou s malym a brat by mozno jednu dve zmeny obetoval pre nas 😉
@monikaparson ako nevolaj, nepis a čakaj?
@ivanaema1 či chceš čakať to je už na tebe, ale ja by som sa nevnucovala niekomu, kto o mňa nemá záujem, aj keď jasné, že s tým malým je to ťažké, ale nič tým nedosiahneš.
@ivanaema1 Urazeny chlapec, lebo si o nom nieco nepekne povedala a ukoncil vztah tak, ze zmizol bez varovania? To znie ako narcisticky psychopat. Preto citis od neho bezcitnost. On zrejme bezcitny naozaj je. S detmi vychadza dobre, lebo tie hozboznuju a to maju narcisi radi. Ak to chces prebrat do detailov, napis mi IP.
@monikaparson Nehovorim urcite o takych co sa beru aj s bruchom. My sme sa brali bez toho zeby sme boli tehotni, a ani po svadbe sme sa hned do toho nehrnuli, tak mozno ja mam taky nazor aj kvoli vlastnej skusenosti, jasne ze kazdy ma prvo rozhodovat ako chce, ale vacsinou tu vyplakavaju priatelky kvoli priatelom, alebo priatelky kvoli svokram :D
@monikaparson Je mi tazko verit, ze ste planovali a aktivne pracovali na tom aby ste otehotneli, ako je to mozne, ze si iba zistila ze si tehotna a on sa (zrejme kvoli tomu zrazu) otocil o 180 stupnov? Nebolo tam predsa nieco ine? Kebyze sa pohadate neskor, tak to este beriem, ale on evidentne s tebou chce ukocit prave kvoli tejto cerstvej situacie, tak to mi pride bud ako bi-polarna porucha, alebo bude za tym este nieco?
Tiež sa mi nezdá všetko v poriadku s tým vašim chcením bábätka. Nevysvetlila si si niečo zle? Neboli to z jeho strany len také rečičky a divadielko, ktoré dokázal uhrať, kým si ho nepostavila pred hotovú vec? Ak by to dieťa skutočne chcel, takto by asi nezareagoval. Jedine, že mu preplo z náhleho šoku, niekto mu niečo nabulikal alebo... No nič. Svet sa kvôli nemu nezrúti. Sám sa rozhodol. I keď to štve, nevnucovala by som sa mu. Pre teba je teraz podstatné vymyslieť plán, čo bude ďalej. S tebou a malým. Super, že máš okolo seba oporu aspoň v podobe súrodencov 🙂
@ivanaema1 Ja prechádzam týmto istým. S bývalým sme sa pokúšali o mimi pár mesiacov a ked som ostala tehotna, tak zahlásil, ze ma inu.
Teraz som v 31. týždni. Ten kto týmto nepresiel, ani len netuší aké to je. Teraz je však najdôležitejšie, aby si sa pozbierala a hlavne psychicky vyrovnala s tym, ze mozno nejaky cas budeš s malým sama a ze jediný na koho sa môžeš spoliehať si ty sama. Si mladá, chlapa si este kludne potom nájdeš 🙂
Co sa tyka finančnej stránky, aj ked ste neboli manželia, máš aj ty nárok na výživné po dobu 2 rokov a to uz od začiatku tehotenstva. Rovnako máš narok aby pán otec uhrádzal polovicu nákladov spojených s tehotenstvom a rovnako bude mat mimi nárok na výživné (cca 25%z platu otca).
Ale hlavne nezufaj. Mozno mu napokon este dojde rozum. Ale aj tak sa môžeš spoliehať hlavne na seba 🙂
@katusustakova mas pravdu až na tých 25% platu. To je v cechach taký model nie u nas a keby to tu tak bolo tak mamičky sú kráľovné 😉 . určovana výška výživného nedosahuje ani omylom 25% platu 😉
Sama si protirecis na jednej strane si chcela rodinu taky klasicky model a na druhej strane ti stacilo zit ken na hromadke, ja osobne nemam nic proti dietatu len s priatelom, teraz sme sice uz manzelia ale aj v dobe predtym som vedela ze keby sa na nas nahodou vykasle tak to zvladnem aj sama....
Nepises ani ako dlho ste boli spolu. ani kolko rokov ma jeho prve diega pises len ze mala, to uz by bola pre mna velka vystraha ze uz j3dno svoje a male dieta opustil..ale teraz je uz neskoro plakat ...priprav sa rqdsej na to ze budes sama .... on ak si to aj rozmysli stale dobrym otcom byt moze ale ja by som hk uz spat nevzala... nebudes to mat lahke ale zvladnes to budes musiet....
Ja mám manžela, ktorému akokeby "preplo" , pri oboch mojich tehotenstvách, ktoré boli plánované!Mám pocit,že si musel zvyknúť na tú zodpovednosť, čo nás čaká( on je extrémne zodpovedný)...Neodišiel od nás, ale tie reči, že načo nám bolo dieťa( pri druhom ďalšie dieťa), no mala som pocit, že ho nepoznám!Teraz je z neho skvelý otec, deti ho zbožňujú, ale keď je v strese, že nestíha prácu, lebo deti mu nedajú pokoj( home office), tak utrúsi poznámku, že načo nám boli deti...Ja to už neberiem príliš vážne, vidím ako ich ľúbi🙂...Možno je to tvoj priateľ taký prípad ako môj manžel a ak nie, tak verím, že to zvládneš aj bez neho, vyzeráš ako silná žena, držím prsty!!!🙂
@sense jeho prva dcéra má 9 rokov. Boli s priatelkou skoro 13 rokov takže samozrejme som sa nebála že to sa stane aj mne. My sme spolu vyše dvoch.
My sme vraveli o svadbe este pred mesiacom. Že teda keď sa to podarilo zoberieme sa. Vôbec nelutujem že sme sa nezobrali predtym, dosť veľký šok má čaká aj takto. Tým že on zarobí celkom slusne (rozumej okolo 1100 euro v čistom) chcem od neho aspoň 100 euro. Neviem ako s to vyvrbi a ani vlastne na to neviem myslieť bez toho aby o mala bolesti brucha zo stresu a aby som neplakala takže sa k tomu staviam tak že jedine pre čo som rozhodnuta je to babo. To čo už bude s ním neviem ovplyvniť. Na jednej strane mam neuveriteľný strach a na druhej hnev. On mi neodpisal ani na to čo teda vlastne je. Nech sa stretneme a porozpravame ale na 90 percent som si istá keby som mu napisala teraz spravu či chce aby som isla na potrat odpíše. Ale nemam na to odvahu to mu už radsej nenapisem nič
@timikaj1 jejda to mas teda zaujímavé 😀. Ale vidis stastna si a spolu ste tiež. On má toho tiež veľa Ja to beriem. Má starosti, malo vidi svoju prvu dceru keďže bývalá to dosť komplikuje. Čiže chapem že aj to zohrava rolu ale ja ho teraz potrebujem. Nikdy nemôže povedat že by som mu nebola oporou, že by som ho neppcuvala, neobjala a nepovedala mu že vsetko zvladneme. Keď.je mala u nas davame jej obaja veľmi veľa lásky, robime program, snazime sa robit tie dni všetko v trojici.
@katusustakova boze obdiv. 31 týždeň. Budem ti držať palce. Realne kým pracujem nebojim sa o nas pretoze to viem z platu utiahnut aj ked len tak tak ale dokazem. Len čo bude potom. Keď ratam to cca priblizne budem potrebovat okolo 900 euro. 400 najomne a 500 euro aky taky život s malym. A to je vysoko nepredstavitelna suma. A to po dobu minimalne troch rokov. Pracu tiež už nebudem mať tuto kde som teraz kedze casovo to je nemožné (robim kratky dlhy týždeň, 15 hodin denne) cize to len bude ešte
@ivanaema1 veru na tehotenstvá nespomínam v dobrom, ale teraz je všetko ako má byť🙂 , ja si myslím, že sa zľakol a že časom mu dôjde o čo môže prísť, no to už bude na Tebe, či mu odpustíš alebo nie...Zase sa mi potvrdilo, že žena musí zvládnuť všetko aj za chlapa, ale detičky nám dávajú neuveriteľnú silu!!!🙂
Vykasli sa na neho. Toto sa stava - partner ta ma podrzat v takych situaciach. on uteka. Prestan ho kontaktovat, ak nema zaujem - tak nema. Dieta si nechaj, zrejme viac sanci mat uz nebudes. Lepsie, ze si to zistila teraz, aky je, ako neskor
Aky mas vztah so svokrou? Je to jej syn a kedze u nej prespava, asi daco tusi. Mohla by sa priklonit na tvoju stranu a mozno aj nejako pomoct pokial mate normalny vztah. Ale ak si neviete prist na meno, tak to radsej nechaj tak.
@zuzike123 Ahoj. Mam s ňou dobry vztah. Na moju stranu sa postavi a to aj cela jeho rodina, jeho kamarati. O tomto nepochybujem lenže to mi momentalne vôbec nepomoze. Ten byt kde býva jeho mamina je vlastne jeho byt kedze ho na neho prepisala kvoli hypo ktorú si bral kvôli domu. Takze tolko k tomu 😒. A nazor vyjadria viaceri ale to nič neznamena
@katusustakova Zase medove fuzy... 25% z platu otca, takze aj to jeho druhe dieta ktore je starsie a ma vacsie naklady potrebuje potom 30% z jeho platu... Mne zase advokatka povedala, ze ked chlap ma 2-3 deti, tak sa vsetky podielaju o cca 30% jeho platu. Lebo z niecoho musi aj on zit, a zivit dieta musia dvaja rodicia, nie len jeden. Vyska vyzivneho zavisi od vela faktorov, o sume by som radsej v tejto faze nedebatovala, kazdopadne narok na vyzivne a aj narok na vyzivne na seba do 2 rokov dietata bude mat.

@guinevre áno podnajom sa lacnejší zohnat nedá. Za toto sme boli stastny