icon

Život po zrade

12. apr 2025

Ako ste sa vyrovnali s tým, že vás muž opustil s dieťaťom? Mňa ten môj zo dňa na deň nechal keď som bola v 7.mesiaci tehotenstva. Požičala som mu v priebehu vzťahu dosť veľký obnos peňazí, ktorý mi samozrejme nevrátil. Bolo to pre mňa takmer likvidačné. Okradol mňa aj moju dcéru. Ešte asi do dcériných 6 mesiacov som dúfala, resp verila, že sa “zľutuje,” peniaze vráti. Nestalo sa. Podala som na neho trestné oznámenie, aj návrh na určenie otcovstva. Obidve veci sú teda v procese, no ja sa cítim oveľa horšie ako v deň, kedy som si uvedomila, že od nás odišiel. Mám pocit, že čas v tomto prípade absolútne nelieči. Možno aj preto, že on si žije svoj vysnívaný život, chváli sa, aký je úspešný, spokojný a ja s dcérou v podstate živorím. Stále sa mi v hlave prehrávajú obrazy, spomienky, pravdepodovne preto, že tento vzťah nebol ukončený “normálne.” Vždy keď sa pozriem na malú, vidím jeho. Snazim sa jej dať zo seba maximum, milujem ju nadovšetko, ale som hrozne vyčerpaná. Keď si uvedomím, že ten človek ma pravdepodobne od začiatku vzťahu chcel len využiť a okradnúť, je mi z toho zle, chce sa mi vracať.
Chcela by som vás poprosiť, aby ste sa so mnou podelili, hoci aj anonymne, o vaše traumy a vyliečenie z nich. Čo vám pomohlo? Pretože ja mám pocit, že aj ak by sa mi všetky peniaze podarilo dostať späť a vysúdila by som nejaké výživné, to nie je koreň mojho problému, ktorý s ním mám. Neskutočne ma vytáča, že mu to prechádza bez akýchkoľvek následkov, že niekto takto surovo okradne ženu a nechá ju s vlastným dieťaťom napospas osudu.

Strana
z2
katarinaba
12. apr 2025

Zial, ale nic ine ako cas ti nepomoze. A aj ty sama musis odpustit sama sebe, vyrovnat sa s tou krivdou a zavriet minulost, pozerat do buducnosti.
Tazke, velmi tazke. Presla som si tym (bez tych penazi), ale kym som sa lutovala a utapala v minulosti, kym som sa zapodievala tym ako zijem ja a ako si zije on, neviedlo to k nicomu. Zavrela som dvere a isla vpred.
Otvor nove dvere, za nimi je milion novych moznosti, novi ludia, novy zmysel zivota.
Si zena, dokazes to. Drzim palec ✊️✊️✊️

adri266
12. apr 2025

Ak sa da, vyskusala by som na Tvojom mieste terapiu. Ja chapem ze si vytocena, nazlostena a citis sa zranena. Ale svojim postojom to nezmenis. Mas dieta, musis sa postavit na nohy kvoli nemu.
Neviem, ci ste boli svoji, ako to bolo s tymi peniazmi. Najst si dobreho pravnika, hoc aj tu na MK nech skusia poradit a zit dalej. Neboj, osud a karma ho dostihnu, ked to bude najmenej cakat.

autor
12. apr 2025

@adri266 právnik za mna už všetko rieši lebo sama by som to nezvládla. A to s tou karmou, naozaj je to tak? Lebo ja mám pocit že zlým ľuďom to vždy všetko prechádza a úprimní, čestní trpia ako také psy

autor
12. apr 2025

@katarinaba ďakujem. Ja viem, že mám v sebe silu hlavne kvôli tomu, že mala ma potrebuje, ale pravdepodobne budem musieť naozaj vyhľadať psychológa pretože to na mna doľahlo teraz posledný mesiac, 8 mesiacov po pôrode a ja sa cítim ako troska. Neviem to ani vysvetlit

glade22
Autor odpoveď zmazal
katarinaba
12. apr 2025

A nejaka kamaratka, ktorej sa vyplaces na ramene? Ale jasne, nie je hanba ist za odbornikom, obzvlast, ked citis, ze potrebujes. Das to, vsetko bude dobre 🤗

autor
12. apr 2025

@katarinaba už som sa vyplakala, tolko krát. A už mi je to trapne sa sťažovať, oni mi chcú všetky pomôcť, aj rodina, ale nikto skutočne nerozumie tomu, čo prezivam. To sa nedá vysvetlit ani priblížiť ten pocit že v sebe žena má, keď prežije takéto niečo. Možno bude najschodnejšia cesta ten terapeut

veronka1996
12. apr 2025

Nedávno som riešila ťažkú životnú situáciu. Na podnet partnera som vyhľadala pomoc psychiatra. Dal mi lieky, ktoré evidentne zabrali, už sa cítim lepšie. Bez nich by som sa trápila ešte dlho, myslím si.

liv1
12. apr 2025

Ked to takto tazko zvladas je na mieste psychoterapeut. Aby z toho nebola poporodna depresia. Cim skor budes riesit a vyhladas pomoc, tym lepsie pre teba.

lienka.7
12. apr 2025

@autorka za mna sa z toho musíš jednoducho vyrozprávať... nemáš nejakú kamarátku? Ja som mala kamaratku, ktorá zažila niečo podobné a fakt, rozprávala mi to snáď milión krát všetko vždy dookola. A pominulo to až keď sa s tým vysporiadala vnútorné ona. Pokial vsak s nim neskoncis co sa tyka penazi, stále ta to bude ťažiť a budeš to prežívať stále dookola.
a ver tomu, ze na každú svinu sa varí voda 👌

marca12
12. apr 2025

Na karmu sa nespoliehaj. Ber to ako ponaucenie do zivota a posilnenie tvojej osobnosti. Kazdemu sa udeju aj zle veci v zivote a musime si to odtrpiet. Zivot je uz taky. Ale je aj krasny. Postupne sa z toho dostanes. Mne vzdy,ked mam trapenie pomaha povedat si,je to len obdobie,ktore prejde a bude zase dobre.

yosi
12. apr 2025

@katarinaba To nie je pravda, že čas lieči. Lieči len to, keď pekné zážitky prekryjú tie zlé.

guliver19
12. apr 2025

Este stale sa ti nestalo to najhorsie. Mohla si mat chore dietko napriklad a cely zivot sa trapit tym. Skus to brat takto ze nie si prva ani posledna ktorej sa to stalo. Aj s tymi peniazmi aj ze ta opustili. Verim musi to by velmi tazke ale vzdy su horsie veci na svete. A toto musi v tebe vyhnit proste a ono to raz vyhnije!!

autor
12. apr 2025

@marca12 úplne si uvedomujem, že nemôžem žiť z toho, že sa mu to jedného dňa vráti, aj keď myšlienka na to ma bohužiaľ teší. Musím sa dostať do bodu, kedy mi bude jedno čo sa s ním stane, len mam pocit, že už to akoby trvá prilis dlho a ja stojím na jednom mieste zatiaľ čo on “kvitne”

autor
12. apr 2025

@guliver19 ďakujem veľmi pekne 🙏🏻 Ano to je pravda, že sa nestalo to najhoršie na svete. No tá hanba, viem, že aj v rodine to je tema číslo 1, že ako len ta Chuderka dopadla… mám toho plne zuby

liv1
12. apr 2025

Neboj sa, aj ty budes kvitnut. S malym babatkom je to supernarocne, ale bude to stale lepsie a lepsie. Najdes si system, casom sa vratis do prace alebo najdes novu, peniaze ti bude musiet davat. Ver si, ze to zvladnes a coskoro aj ty mozes byt niekde inde. Drzim palce ✊

autor
12. apr 2025

@lienka.7 no veď práve, že on to ukončil ale pre mňa je to stále živé pretože som na neho podala žalobu a plus to určenie otcovstva. To je jednoducho tak veľký obnos peňazí že to nemôžem nechať len tak. No zároveň so uvedomujem, že tým pádom tým budem žiť dalších xy rokov pretože to bude na dlhé lakte ako sa hovorí…

autor
12. apr 2025

@liv1 ďakujem ❤️❤️❤️

marca12
13. apr 2025

Hanba to vobec nie je. A ked,tak jedine jeho hanba ako sa zachoval. Reci si nevsimaj. Ale chapem,ze ti nie je prijemne,ked si o tebe rozpravaju v rodine.

liliana8
13. apr 2025

Skus to v sebe uzavriet, pustit...je to proces a chce to cas. Uvedomuj si, ze tvoja bolest a krivda tvoje problemy neriesia, ale zhorsuju (ovplyvnuju tvoju psychiku, zdravie a vas zivot s dcerou). Ten chlap nie je hoden toho, aby si sa za neho utrapila. Nie si zodpovedna za ciny niekoho ineho, iba za svoje reakcie na ne. Ak si veriaca, vloz to do bozich ruk alebo sa vyrozpravaj psychologicke (su aj online), aby si to zo seba dostala. Zahoj sa a ak das casome sancu laske, vyberaj opatrne. Drz sa🍀

mandzula
13. apr 2025

Autorka, ulavi sa ti, ked odpustis sama sebe. Znie to ako klise, ale je to tak. Zaroven je to velmi tazka vec, skus preto oslovit odbornika, ktory ti s tym pomoze. Drzim palce🙂

tmonika
13. apr 2025

Čo najskor riesit veci ako pises ohladom otcovstva a vrátenia penazi, ak mas doklady zmluvu o požičaní alebo prevody o to lepsie. Vybavit aj spatne vyzivne ( neviem ci sa to da). S peniazmi to bude asi komplikovanejšie. Treba to spracovat v sebe utriediť si myslienky, kroky ake budes podnikať v tychto záležitostiach a tešiť sa z kazdej výhry aj ked malej. Nepojde vsetko hned a naraz. Nedávať to na 1. miesto. v tvojich myšlienkach. Starostlivost o dieťatko je náročná ale myslienky by nemali smerovať k smútku a problemom o to viac sa ničíš, myslienky presmeruj a nádychni sa pozitivne do tvojho alebo vášho noveho zivota. Dieťa podrastie pojdes do prace + vyzivne. Da sa to. Roztriedit rozumne peniaze na vydavky a odlozit co to. Mozno stretneš ineho kt. ti bude oporou. Na nic sa neda tlacit. Urob si program pre seba, pravidelne si zacvic doma, medituj, urob si pre seba Detox, kazdu nedelu vanu so soľou obohacuj seba v com sa da, zbehni ns vlasy , nechty rob hocico pozitivne pre seba, urob vsetko pre to aby si sa po malych krôčikoch približovala k vybudovaniu svojho noveho šťastného zivota. Prezila som si to. Da sa to ale myslienky musia smerovať inde ako k tvojmu starému zivotu kt. si zila , uz nie je, uz nebude, ten clovek ublizil, tebe, dietatu, treba mu popriať stastny zivot, vsetko vysporiadať a aj vnutorne sa vysporiadať. Ked to nechas ist urobis obrovsky pokrok, novy nádych a zivot ide dalej. Nic nestoji vsetko sa zmeni.

autor
13. apr 2025

@mandzula môže byť, ešte stále sa mi to nepodarilo

autor
13. apr 2025

@liliana8 som veriaca. Myslím si, že to všetko čím som/sme prešli, by som bez viery nezvládla. Boli to tak obrovské rany, že keď som bola úplne na dne, s bruchom v noci plakavala na posteli, jediné, čo ma skutočne zachránilo bolo že ten Boh ma vidí a neopustí ma. Snažím sa mu to trápenie odovzdávať skoro každý večer si poviem, Bože postaraj sa o to ty, daj mi pokoj na duši, ale už aj on je podľa mňa zo mňa unavený :D

autor
13. apr 2025

@tmonika práve som si uvedomila, že nerobím nič pre seba. Tým, že sme samé, všetok môj čas venujem malej. Pravdepodovne si vybavím stráženie na 2-3x do týždňa a pôjdem si zacvičiť. Čo sa týka tej žaloby, ono už je všetko podané, čakáme na rozhodnutie súdu, či vystaví platobný príkaz alebo pôjdeme na civilný súd. Aj dátum pojednávania ohľadom určenia otcovstva už mame stanovený. Paradoxne mne prišlo takto zle až po tom, čo sa všetko nejak utriaslo a veci nabrali istý smer. Kým som všetko riešila, zhromažďovala dôkazy, sústredila sa na ten proces, tak som bola povedzme že v pohode pretože som mala zaneprazdnenu myseľ. Teraz keď sa ten prach usadil, zostalo ticho, obdobie čakania, doľahlo na mňa všetko čo nemalo možnosť doposiaľ sa vyplaviť na povrch. A je aj pravda, že stále akoby neviem pochopiť a spravovať, že ako sa toto vlastne mohlo stať, pretože toto normálny človek neurobí, že by okradol aj vlastné dieta a ešte sa k nemu aj nepriznával

vvvvb
13. apr 2025

Hrozné ako sa ten chlap zachoval. Namiesto lásky, ochrany a starostlivosti o svoju rodinu, okradol ženu, ktorá čakala aj jeho dieťa, nechal ju tak... Rozum sa mi nad tým zastavuje čoho všetkého sú tí chlapi schopní. Do akých sra*iek sú schopní ženu zatiahnuť a ešte sa tvária ako veľkí frajeri. Že dokázali zneužiť lásku, dôveru ženy len aby sa obohatili o tých pár šupiek...

autor
13. apr 2025

@vvvvb Ano je to hrozné. Proste pre mňa aj moju rodinu je to tragédia

tmonika
13. apr 2025

Jooj to by som ti vedela napisat aj moj pribeh 😆😄 musime to aj odľahčiť, aj sa zasmiať… ano urob si cas pre seba, si urcite aj psychicky vyčerpaná, aj keď to ťaháš, ale podvedomie pracuje…. Napisem co robim ja a mozno to niekomu pride smiešne, Ale: Nasaď si vitamíny, B na nervy, ja pijem magneziu, a magne B6, su aj silnejšie minerálky, zvýš davky C a D , mne veľmi pomohlo už to, keď som si predstavila no a teraz idem niečo urobiť pre seba, pre pleť, pre moje zdravie , kupila som si komplet veci poviem to tak na dentálnu hygienu, kefky, nite, pasty, vody,… a tiez iny rad kozmetiky, pekne sa postáv do zrkadla vecer ked dieta zaspi, po cvičení, osprchovaní, das sa dokopi + odlicim sa, vycistim pleť, urobim si piling, venujem sa v tej chvili iba sebe, citim ako mi to pomáha vnutorne, urobim to pre seba. Rano vstanem davam si rozne caje, pripadne zazvor postruham a pijem ho horúci/ velmi teplý, cečko som zvýšila teraz dostať v obyčajnej lekarni, odstavujem ovocie, robim smoothie, veceru ľahkú puding s vela ovocím aj mrazené lesné, maliny, alebo cerstve (teraz nejde o váhu, použivam minimum cukru aj tak), alebo med, vsetko si poviem, ze je to pre moje blaho, zaradila som aj pestrec, inokedy si urobim vlasovú kúru, inokedy mam oreganovy olej par kvapiek, atď., idem sa prejsť, vypnem mobil, sprchu striedam teplu studenú, no je milion moznosti, zacvičiť, na švihadle, priroda, ticho, krok po kroku sa dostávaš k pohode duse, … ono to vybuchlo zrejme preto, lebo to drzis v sebe, myseľ si zameriavala tam a to je aj velmi dobre, je to narocne, ale si velmi sikovna, a pokračuješ tym smerom , kt. potrebujes dosiahnuť cieľ a ja verím , že to dáš✊… to ze ti do zivota prisiel clovek kt. sklamal? Ano je to tak, to uvedomenie si, ano verila som mu, ,, nechal nas,, ale teraz musim tahat za seba a za dieta….. vybiť to zo seba preč z hlavy preč, ta chvíľa ked urobis pre seba nieco, treba sa odputat od jeho energie….. nech sa ma on ako chce, ale tebe zacal tiez novy zivot, ano mozno náročnejší on sa zbavil vsetkeho.. nech, ale to ho dobehne cim skor vo výživnom, verim ze to das ✊✊

tmonika
13. apr 2025

@tmonika este ma napadlo, ja nie som veľmi na knihy, ale večer keď som bývala sama a dieťa zaspalo po všetkých mojich ,,uzdravovacích,, procedúrach po mojom pokazenom živote (nakoľko aj ja som zažila ťažké veci) som urobila dobrý čaj a ľahla som si do postele a čitala sériu kníh, kt. ma chytili okamžite. Ponorila som sa do toho a čitala, čitala… no a jasné, že som sem tam vybehla aj do sauny, v saune sa ti vyparí všetko 😊 predýchaš, vydýchaš .. treba si len povedať opäť som začala žiť!

autor
13. apr 2025

@tmonika si úplne úžasná. Ďakujem za tolko nápadov a tipov na aktivity, ktoré mi trochu zamestnajú myseľ a budem sa vdaka ním znovu cítiť ako ja! Máš úplnú pravdu, zavedieme svoje staré návyky, ktoré som pri malej doposiaľ nejak nemala čas robiť alebo aj keď nejaký čas bol tak mi myseľ zablúdila za ním…musím prestať žiť z toho čo bolo, už to nijak nezmením. A vlastne ano, začal mi nový život a ja akoby sa stále udrtujek čo nejakej ilúzii toho, ako som chcela aby to jedného dňa vyzeralo keď budeme mat dieťa. Ja len že, si to stále neviem nejak odpustiť. Musím na tom celom zapracovať a v prvom rade venovať jemu svoju energiu

Strana
z2