icon

Zvládli by ste život aj bez muža?

konik07
27. okt 2025

Ahojte,mňa by zaujímalo ,niekedy sa zamýšľam nad tým,že ľudia si žijú okolo na dosť vysokej nohe,resp.maju dlhý,hypotéky...chcem sa spýtať hlavne ženských,keďže som žena ..zvládli by ste svoj život aj bez muža,resp. splátky,deti,život - bez muža keby sa niečo nečakané stane v tejto chvíli?dokázali by ste všetko utiahnuť..alebo ako rozmýšľajú takýto ľudia??lebo mám pocit že veľa z nich ide na hranu a nad niečím zlým sa ani nepozeraju čo ak by sa stalo ...

jana_eyre_2
28. okt 2025

nie, môj plat by určite nestačil na to aby som mohla utiahnuť hypotéku sama. avšak máme poistky, mám dom.. ak by sa niečo nedajbože stalo, tak by som predala dom, vyplatila dlhy a podľa toho koľko by mi ostalo by som buď kúpila menší byt alebo šla do podnájmu.. naša hypo bude mať 18rokov, takže niečo už je splatené.. no a nie, nežijeme si nadpomery, žijeme ako klasická rodina ktorá nemusí čakať na výplatu 10dni po nej.. a to, že by som musela urobiť opatrenia aby sme mohli prežiť nevidím ako niečo menejcenné ako tu je prezentované.. viem že na MK su zaregistrovane hlavne manažérky veľkých firiem ktoré majú minimálne 3tisic plat, každý má tri byty.. ja vsak medzi ne nepatrím.. avšak život sme sa snažili zariadiť tak, aby sme aj vedeli prípadný problém vyriešiť a to je dôležité..

anonym_0c2e7d
28. okt 2025
@anonym_3a094d

@konik07 cuduj sa svete, zijem bez muza, zijem a zvladam to lepsie ako s muzom. (nikoho nemusím obskakovat, nikto nerobí bordel, dobre sa vyspim, varím co chcem ja, program si robím aký chcem ja, nikto ma nebuzeruje, ziadne hadky atd.).

@anonym_3a094d akože ja žijem s mužom a neobskakujem ho, varíme kto chce čo chce, dokonca môj muž je poriadkumilovnejší ako ja a nebudí ma. A robím si program aj bez neho, akože čo si chcela týmto povedať? Vyzerá to akoby si si sama pred sebou ospravedlňovala svoju samotu, lebo ver, že normálne manželstvo nevyzerá ako toto, čo si opísala, si si asi dobu pomýlila či čo. Sú určite aj degeši, ale rozhodne sú aj normálni muži. A myslím, že žiadny chlap by nechcel ani ženu s takýmto nastavením, aké máš ty.

anonym_5b6162
28. okt 2025
@anonym_3a094d

@konik07 cuduj sa svete, zijem bez muza, zijem a zvladam to lepsie ako s muzom. (nikoho nemusím obskakovat, nikto nerobí bordel, dobre sa vyspim, varím co chcem ja, program si robím aký chcem ja, nikto ma nebuzeruje, ziadne hadky atd.).

@anonym_3a094d prepáč, ale píšeš to, ako by bolo normálne, že každý muž robí bordel, buźeruje ženu a sú medzi nimi neustále hádky, veď existuje aj normálne spolužitie muža a ženy, kde sú obaja spokojní a šťastní. Je fajn, že ty si teraz spokojná, že zvládaš všetko sama, ale píšeš to, akoby to bol jediný spôsob, ako prežiť šťastný život. Tiež som všetko po rozvode zvládala sama, čo iné my aj ostávala, že? Ale klamala by som, keby som napísala, že som vtedy sama s dieťaťom bola šťastnejšia, ako teraz s mužom

anonym_149263
28. okt 2025

Ja muza nemam, som samostatna a zijem si pohodlne (klop klop). Mam 2 byty, jeden maly prenajimam lebo som v mladosti zariskovala, mala som 2 prace a kupovala hned po 6 mesiacoch ako som pracovala. Vtedy boli vsak hypoteky dostupnejsie a netrebalo 20% z ceny, avsak uroky boli nehorazne. Teraz sa to ukazalo ako super rozhodnutie, lebo mam rovesnikov ktori maju teraz obrovsky problem s byvanim. Pre pripad choroby mam poistku, nieco nasetrene a prinajhorsom predam jeden byt. Ja mam povahu ze by som nedokala byt zavisla na muzovi ani na rodicoch.

anonym_5b6162
28. okt 2025
@anonym_1f6814

Keby som nikdy nestretla muža a nemala deti tak jednoznačne áno.
Ale zostať teraz s dvomi deťmi sama tak len zodretými ušami. A nepomohli by mi ani poistky, ako to prednou už písali. Lebo darmo som platila dieťatu roky, keď úrady priznali invalidity, vysvitlo že plnenie je iba pri invalide dôsledkom úrazu. Pritom celá moja rezerva bolo málo na liečbu dieťaťa. Po päť ročnom boji, keď bolo dieťa v rámci možností v poriadku som ešte v jednej chvíli chystala na obed a druhej som sa prebrala v nemocnici. Moja choroba sa liečiť nedá iba spomaliť a zmiernuť príznaky. Pracovať na plný úväzok v mojom stave nehrozí . Nechcem to rozpisovať ale ani na čiastočný id nemám nárok aj poistka je mi tak na dve veci.

@anonym_1f6814 je mi veľmi ľúto, čo prežívaš, si silná žena, ale poistky nie sú na dve veci. Môjmu priateľovi pomohli dosť a nevyšlo najavo, že máš poistenú invaliditu len po úraze, to bolo predsa v poistnej zmluve už pri jej podpise. Nie, nepracujem v poisťovni, ale na toto si dávam veľký pozor, čo mám vlastbe kryté, aby potom neprišlo k prekvapeniu, Želám ti veľa zdravia aj celej tvojej rodine

anonym_1f6814
28. okt 2025
@anonym_5b6162

@anonym_1f6814 je mi veľmi ľúto, čo prežívaš, si silná žena, ale poistky nie sú na dve veci. Môjmu priateľovi pomohli dosť a nevyšlo najavo, že máš poistenú invaliditu len po úraze, to bolo predsa v poistnej zmluve už pri jej podpise. Nie, nepracujem v poisťovni, ale na toto si dávam veľký pozor, čo mám vlastbe kryté, aby potom neprišlo k prekvapeniu, Želám ti veľa zdravia aj celej tvojej rodine

@anonym_5b6162 prepáč ale stojím si za svojim, že v mojom prípade je poistka na invaliditu na dve veci. Požiadala som o priznanie ID, uznali mi 3O%, ako by mi nebolo skoro nič. Celá moja liečba čo ako tak udržuje môj stav ako aj výdavky domácností sú na pleciach manžela.
Čo sa rýka dieťaťa sám finančný poradca mi povedal že mám poziadať poisťovnu, keď tam máme invaliditu a bum. Jedna poisťovňa nezaplatí náklady okolo liečby druhá sa tiež vykrúca.

thirstymonk
28. okt 2025

No veď preto maš hypoteku poistenu pre pripad smrti, trvalej invalidity atď atď... Ja život bez muža zvladam v pohode :D

denkabemommy
28. okt 2025

@konik07 hypotéku máme poistenú v prípade vážnej choroby a smrti, plus sme obaja poistený v prípade smrti na sumu, ktorú nás stojí cca 1rok bežného fungovania. Prácu mám takú, že by som to teoreticky utiahla aj z part time, čo mám teraz ale pravdepodobne by som prešla na fulltime, aby sme sa nemuseli nijak uskromniť. Takže nemám obavy z toho, že by sa niečo mohlo stať, čo sa týka finančnej stránky. A myslím si, že takto zmýšľa veľa iných ľudí, ktorí majú rodinu a hypo 🙂

anonym_287f1c
28. okt 2025

@konik07 ja som slobodna matka od prveho dna veku svojho dietata a ano taham to sama. Par stoviek vyzivneho mi pokryje asi 25% nutnych vydavkov na dieta, cize to je akoby nic. Zvladam vsetko a verim, ze budem aj nadalej. Hlavne nech som pri zdravi. Mam aj nehnutelnosti, financne rezervy. Dieta som si zelala, chlap by bol len bonus 😉 som vdaka rodicom financne gramotna a huzevnata do prace.

titla
28. okt 2025

Ano zvladla. Aj v pripade muzovej smrti, aj v pripade rozvodu.
Asi by som sa musela uskromnit v niektorych veciach, vymenit nas 4-izbovy byt za mensi, ale necakalo by ma ziadne rapidne klesnutie zivotnej urovne.

anjelicek26
28. okt 2025

@konik07 ano samozrejme. Vzdy som popri detoch pracovala, nikdy nebola dlhsie ako 1,5 roka doma... plat mam na urovni manzela, takze by som vedela normalne nasu domacnost a naklady potiahnut. Ano neboli by extra dovolenky, to ci hento, ale boli by sme absolutne v pohode. U nas je uz ale hypoteka splatena, auto mam od firmy vratane tankovania, tie "bezne" naklady su v norme aj ked je deti pät...

alenamihal
28. okt 2025

Ja sama asi nie,ale preco by som mala platit vsetko ,ked deti su aj jeho ?? JA mam svoj ucet ,kde mam rezervu ak pride k tomu ..chlap si nasadil vysoku laďku,tak sa bude starat a tak som aj nastavena ,ked pride k najhorsiemu...a ak pride k tomu najhonajhorsiemu,tak sa bude vsetko predavat,aby sa to neako vybalancovalo ...su to aj tak materialne veci a prednejsie mi je zdravie a nie majetky...

oblecenie99
28. okt 2025

Momentálne nie, ale aj preto máme poistky.
Teoreticky, keby som vymenila byt za menší, tak možno aj hej..

anonym_6f77e5
28. okt 2025

@konik07 nemám čas sa zaoberať tým, čo momentálne nie je. Nemám nudný život, nemám čas premýšľať keby boli keby 🫣 silne ženy prežijú, slabé nie.

tenerifka
28. okt 2025

Kedysi som bola prvykrat vydata, potom som chvilu zila sama, a potom som sa znova vydala a som az doteraz. Pocas obdobia, ked som zila sama, zvladala som v pohode pracu a dieta, aj som cestovala.... Ale mala som 3-izbovy byt, a ak by som chcela dom so zahradou, pravdepodobne by to bolo nerealne, rovnako hocijaky vyssi standard v inej oblasti by som neutiahla. Teraz uz ano, ale pred rokmi nie, to je ten rozdiel, ze ine je vsetko budovat sama od zaciatku a ine, ked uz je polovica usilia spravena a ty uz musis dotiahnut do konca len tu druhu polovicu....

tiezjedna
28. okt 2025

@konik07 zvládla bez najmenšej finančnej ujmy.

zuzanita1609
28. okt 2025

Po materiálnej stránke by som to zvládla,musela by som sa však "obracať", avšak sa aj uskromniť,čo mi nerobí zasa nejaký problém,ak by som chcela žiť tak ako teraz,ale čo sa týka citovej oblasti by to bolo ťažšie. Trvalo mi veľmi dlho si zvyknúť na ďalšieho.

tilly
28. okt 2025

Ja bez môjho nie. A vôbec nejde o peniaze, to je najmenší problém. S ostatnými vecami by som bojovala.
A iného muža by som nechcela a asi si ani nezvykla.

luccija
28. okt 2025

@konik07 áno, hypo nemáme a dieťa jedno.Ale určite by sme sa museli uskromniť

tilly
28. okt 2025
@matkahelka

@konik07 vacsina to tu pochopila tak, ze ak chlap zomrie, ci by to zvladli ako vdovy. to ano, ved dedenie, poberanie vdovskeho, sirotskeho. nevidim dovod, nezvladnut to. mala si sa opytat, ci by to zvladli v pripade rozvodu so smiesnym 150€ vyzivnym. to uz by odpovede boli o inom. vidiet to pri mnohych diskusiach na temy, ci ste si vybrali dobreho partnera, ci ste stastne. a tam 90% anonymnych odpovedi, ze stastne nie su, ale rozvadzat sa nemozu, lebo by to financne same neutiahli.

@matkahelka ja som pochopila, že z akéhokoľvek dôvodu. A v mojom prípade je to aj tak jedno, nedala by som to.

anonym_1d3114
28. okt 2025
@anonym_0c2e7d

@anonym_3a094d akože ja žijem s mužom a neobskakujem ho, varíme kto chce čo chce, dokonca môj muž je poriadkumilovnejší ako ja a nebudí ma. A robím si program aj bez neho, akože čo si chcela týmto povedať? Vyzerá to akoby si si sama pred sebou ospravedlňovala svoju samotu, lebo ver, že normálne manželstvo nevyzerá ako toto, čo si opísala, si si asi dobu pomýlila či čo. Sú určite aj degeši, ale rozhodne sú aj normálni muži. A myslím, že žiadny chlap by nechcel ani ženu s takýmto nastavením, aké máš ty.

@anonym_0c2e7d bez dovodu si vyrazila do utoku. Mne z toho napriklad vyplyva, ze velmi zle nastavenie mas prave ty, ked ta takto rozculi odpoved zeny, ktora to ma v zivote aj ked sama, uplne v poriadku a je spokojna. O tom, ako skvele funguju manzelstva, kde zena len obskakuje muza, je toho plna rit na tomto fore. Cize podla mna si ospravedlnujes ty, ze to mas doma takto a zavidis inej, ktora to ma lepsie. Ano, trosku prehnane, ale uplne ok k tvojej reakcii.

veselo_neveselo
28. okt 2025

@konik07 Ja urcite.

anonym_2856cc
28. okt 2025

@konik07 aktualne nie asi, ale popravde, keby sa nieco stane vsetko predam a mozno aj ano.. :DD iste by nam s dcerou nebolo treba domisko a kadeco ine. Viac by ma zatazovali tie dedicske starosti a riesenie majetku a s cim mozem/nemozem lahko a rychlo pohnut.. to sa mi zda prilis komplikovane a zdlhave.

anonym_0c2e7d
28. okt 2025
@anonym_1d3114

@anonym_0c2e7d bez dovodu si vyrazila do utoku. Mne z toho napriklad vyplyva, ze velmi zle nastavenie mas prave ty, ked ta takto rozculi odpoved zeny, ktora to ma v zivote aj ked sama, uplne v poriadku a je spokojna. O tom, ako skvele funguju manzelstva, kde zena len obskakuje muza, je toho plna rit na tomto fore. Cize podla mna si ospravedlnujes ty, ze to mas doma takto a zavidis inej, ktora to ma lepsie. Ano, trosku prehnane, ale uplne ok k tvojej reakcii.

@anonym_1d3114 jasne, jasne, som nenormalne utocna a zavistliva, juj🤣

anonym_3a094d
28. okt 2025
@anonym_0c2e7d

@anonym_0c2e7d ved ani ja by som uz ziadneho nechcela. Muzi nie su na nic uzitocni. Radsej psa, ten ma aspon bude mat rad.

anonym_6f79c5
28. okt 2025

@konik07 nie kvoli velkej zahrade a pozemku,ktory potrebuje chlapsku ruku...predala by som,a muz to vie.dufam,ze nas caka este krasny dlhy spolocny zivot,ale tieto veci patria k tomu minimalne na prediskutovanie v páre.

anonym_5b6162
28. okt 2025
@anonym_1f6814

@anonym_5b6162 prepáč ale stojím si za svojim, že v mojom prípade je poistka na invaliditu na dve veci. Požiadala som o priznanie ID, uznali mi 3O%, ako by mi nebolo skoro nič. Celá moja liečba čo ako tak udržuje môj stav ako aj výdavky domácností sú na pleciach manžela.
Čo sa rýka dieťaťa sám finančný poradca mi povedal že mám poziadať poisťovnu, keď tam máme invaliditu a bum. Jedna poisťovňa nezaplatí náklady okolo liečby druhá sa tiež vykrúca.

@anonym_1f6814 je mi ľúto, že máš také skúsenosti, my mame našťastie len dobre. Allianz.

anonym_5b6162
28. okt 2025
@matkahelka

@konik07 vacsina to tu pochopila tak, ze ak chlap zomrie, ci by to zvladli ako vdovy. to ano, ved dedenie, poberanie vdovskeho, sirotskeho. nevidim dovod, nezvladnut to. mala si sa opytat, ci by to zvladli v pripade rozvodu so smiesnym 150€ vyzivnym. to uz by odpovede boli o inom. vidiet to pri mnohych diskusiach na temy, ci ste si vybrali dobreho partnera, ci ste stastne. a tam 90% anonymnych odpovedi, ze stastne nie su, ale rozvadzat sa nemozu, lebo by to financne same neutiahli.

@matkahelka viac menej s tebou súhlasím, ale keby sa tým ženám stalo to, ze ich muž postaví pred hotovú vec, že ma inú ženu, ktorá je navyše tehotná, tak by to nejako zvládnuť museli. Ci už u rodičov, v prenájme, prinajhoršom v azylaku.

dankabetka
28. okt 2025

@konik07 ahoj, my na vysokej nohe sice nezijeme, ale myslim, ze stale sa este mame dobre a nad touto otazkou som sa ja zamyslala.... najprv pri 1 dietati, a potom pri 2 dietati.....a ano ak by sa manzelovi nieco prihodilo, tak dve deti viem uzivit aj sama, asi by sme neboli 4x na dovolenke za rok, ale hladom by sme nepomreli.

nyusika
28. okt 2025

urcite by som zivot zvladla.
urcite by som mala vyrazne nizsiu zivotnu urovern.
ale nemala by som sa aj tak zle.