10 dní meškajúca menštruácia
Dobrý deň baby mam otázku a chcem sa opýtať že mala som dostať menštruaciu pred 10 dnami meška mi to 10 dní s priateľom sme mali vždy chránení sex(kondom) a vždy sme ho po tom skontrolovali nemám žiadne pms príznaky nezvyknem ich moc mať minulý cyklus mi to meškalo 8 dni a potom to prišlo ale teraz 10 mam trošku stres že či nie som tehotna môže to byť sposobene aj že som teraz v poslednej dobe viac pribrala ?alebo to nemá nič spoločne s tým prosím vedeli by ste mi pomôct čo mám robiť veľmi sa bojim že som tehotná ale ešte nechcem byť mam len 18 rokov a test som si ešte nerobila. ďakujem za odpoved
@evcagabi rozmýšlala som nad tým ale strašne sa bojim mam len 18 a mali sme vždy chraneny pohlav styk je tam furt šanca že môžem byť tehotná a robili sme to len 2 krat?
A co ja viem? Nemam vestecku gulu 😅 ked je sex, vzdy je sanca. Ale nejak pochybujem, ze by to bolo tehotenstvo ked pises, ze ste mali gumu
Určite si urob najskôr test. Či je šanca alebo nie...no je to mizivá šanca keď vravíš že ste kondóm vždy aj kontrolovali ale tak pre istotu.
A po teste smer gynekológ.
Tak keď máš strach si urobiť test tak si ho nerob a možno o 9 mesiacov sa dozvieš pohlavie.
@evcagabi no chapem že nikdo nie je veštec len som sa chcel opytat na názor dalšej ženy mala som dostat 16 a 14 sme mali styk s ochranou ale mali sme 2 kola hned po sebe ale priatel mal ochranu aj tak a nebola poskodena a 2 krat sa neurobil ani
@3petka to mi ani nehovor😭
si este mlada, ten cyklus nemusi byt uplne pravidelny, meskat ti moze ms aj zo stresu, zo zmeny stravy, pribratia/schudnutia atd.. urob si test, pri 10dnovom meskani ti uz ukaze jasny vysledok
A možno ti ms nechodí, lebo si v strese 🤷🏻♀️ keď si urobíš test, budeš vedieť, na čom si.. tehotná nebudeš pravdepodobne.
Autorka prestaň tento stresovať. Šup do lekárne pre ten test, ocikať a máš to. Keď ti mešká už 10 dní test môžeš kľudne spraviť aj cez deň a netreba z ranného moču.
Stres je najväčšia sviňa pri tomto, vždy keď som mala viac stresové obdobie mi meškala ms.. a čím viac som stresovala tým viac mi meškala
preto ti to píšem. Šup test...
@nika_val neviem prečo to neukazuje moje meno volam sa Jana a dakujem baby že ste ma trošku upokojili asi skusim ten test nakonec je to možne že ten stres to robi lebo chodim ešte na strednu posledný ročník a mala som tyžden dozadu veľa skúšok vela stresu ale myslela som si že keď už zacnu tie prázdniny že sa upokojim a príde to ale furt nič a začinam mat stres z tohto trošku furt rozmýšlame s priatelom čo sa mohlo stat ale vždy prídeme na to len že tento mesiac sme mali styk len 3 krát a vždy ochrana ktora nebola porušena kukali sme ju aj pred aj po ďakujem dievčata naozaj ste ma trošku upokojili
Bude to zo stresu ale pri takýchto veciach je vždy najlepšie spraviť test až potom zakladať diskusiu, tu nikto reálne nevie či naozaj nie si tehotná.
@januska12323 ano je mi to jasné len som chcela sa opýtat aby som si zmiernila stres možno skúsenejšich alebo teda hlavne žien naozaj ďakujem už nemam taký stres aký som mala ešte včera z toho vačsinou mi menštruacia začne že sa zobudim a už som cela krvava alebo až pri prvom moči furt na to čakam a nič bude lepsi ten test asi jak ste hovorili ďakujem
Gynekológ ti vie pichnúť vyvolávačku na rýchlejšie privolanie. Ale myslím si že keď tam zavoláš tak prvé čo sa spýtajú či si si robila test.
@nika_val ešte som nebola u gynekologa 18 som mala pred mesiacom a pol a mame sa hanbím povedať že som to už robila
si dospela, mozes ist sama na gyn, resp s priatelom.
pipadne cakat, a ti ukaze negativny test. je kdlune mozne, ze ms pride, len pride neskor.
@majamat no asi to pride lebo fakt mam vela stresov v poslednej dobe zo skoly aj z tohto a hladala som to na internete a v jednom clanku pisali ze 10 dnove meskanie je tehotenstvo alebo vysadenie alebo nasadenie liekov tak som sa velmi zlakla podla mna to je tiez stres ale čim dlhsie to mešká tým mám viac stresu čo ked chcela som si urobit test no žiaden doma nemam a nemam ani teraz peniaze na to priatel má 17 a neviem či mu to predaju v lekarni nebýva v tom istom meste býva dalej a tak mi nemože ani priniest peniaze nemám si ako spravit test mam strach z toho ze som tehu no veľmi dufam že nie a je to ten stres
treba dat pozor, lebo mnohe testy duchuju. cize vyjde ti mozno aj falosne pozitivny vysledok.
stres moze u niekoho sposobit posun.
je tu aj moznost, ze este pockas. ak nie si tehu, mas pride neskor.
ak si tehu,a j tak s tym nic neurobis a ak ms nepride, budes musiet ku gynekologovi, skus sa poradist s kamoskami, kde ist. moznot i budu vediet poradit. raz budes musiet absolvovat toto vysetrenie a neboj sa ho hlavne ho ber s rezervou,. lekari su na to zvyknuti, neberu to nijak extra, vysetrenie ako kazde ine, hoci ty mozno budes mat obavy a blby pocit.
kedysi to bolo trosku ine, ja som bola v 16r sama, ked som bola na intraku. bola som uplne sama.
Hlavne sa upokoj aj keby si bola tehotná všetko sa dá riešiť nie je dôvod na paniku.
Ahoj, určite si urob tehotenský test. Mne naposledy meškala 7 dní, potom prišla a nie a nie skončiť
Ako 18 ročná už si riešiš gynekológa sama. Takže ak nemáš zatiaľ žiadneho len nájdeš na internete nejakého vo vašom meste, obvolaš (lebo nemusia všetci brat nových pacientov) a objednáš sa.
Ako sa píše vyššie to gynekologické vyšetrenie nič nie je, netreba sa toho báť.
Možno skús poprosiť nejakú kamošku či ti nekúpi test a potom jej vrátiš peniaze alebo tak.
10 dňové meškanie určite neznamená hneď tehotenstvo. Dokonca sa môže stať že ti tento mesiac úplne vynechá menštruácia, preto ti radím toho gynekológa lebo to budeš mať najväčšiu istotu 🙂
Kľudne ti to môže meškať aj kvôli výkyvom váhy....ak ti mešká menzes pravidelne a styk bol chránený..nebála by som sa ... každopádne test by si si mala spraviť aby si vedela vylúčiť prečo meškajú a nájdeš skôr dôvod...ja mávam menzes ako hodinky tiež mi raz meškal a už som si myslela že som tehotná lebo mne nikdy nemeskaju a čuduj sa svete po 5 dňoch prišli ale test som robila v deň meskajucej menštruácie a bol negatívny.
@dejna_ ďakujem pekne no test som nezohnala cely den som sa snažila ale asi zajtra no je pravda že v poslednej dobre som trošku pribrala všimla dom si to na sebe vždy som mala okolo 50až 55 teraz 62 a nemam naštastie žiadne priznaky tak že hádam nie zajtra asi skusim test pojdem do lekarne
Mne to meškalo mesiac. Gynekológ mi povedal, že každej zdravej žene 1-2x do roka štrajkujú vaječníky.
@lilian183 no asi máš pravdu asi tie moje štrajkujú už teraz čitala som aj že na takej dopomoci menštruaci je dobra teplá kúpel alebo vitamíný lebo ze podporuju tvorbu krvi a ešte aj orgazmus lebo pri tom sa cele telo uvolný tak že dala som si dobrú teplú kúpel olejčeky som si tam dala a relaxovala som nech sa mi telo upokojí a zbaví všetkeho stresu

Ako prve urobit test? 🧐