Aká je šanca otehotnenia z prerušovaného styku?
Viem, ze tychto tem je tu mnoho ale zaujimalo by ma, kolko z vas otehotnelo z prerusovaneho styku v den ovulacie? Partner to stihol asi lentaktak.. predtym bol uplne nechraneny styk 4 dni pred ovulaciou. Tehotenstvo ale nie je prekazka.
@kavasmliekom nemas pravdu, že sa dá otehotnieť iba pocas ovulácie. Kľudne sa dá aj po, a aj v prípade, že nechránený styk prebehol pred ovuláciou.
"partner to stihol asi lentaktak" je velmi subjektivny a nespolahlivy faktor. Sance, ze otehotnies pri prerusovanom su proste vzdy. Ja osobne sice nerozumiem ak pre niekoho tehotenstvo nie je prekazka, naco prerusuje 😁 ale to uz je cista filozofia, nic viac.
@hipuska áno, deň po ovulacii ešte áno, aj týždeň pred, teoreticky. Ale mimo plodného obdobia nie. Treba poznať svoje telo.
@kavasmliekom nielen teoreticky ale aj prakticky.
My sme tak s partnerom boli asi 3 roky, otehotnela som ked išiel naplno, po pôrode sme opäť na prerusovanom styku. A taktiež by tehotenstvo nebol problém, len sa o dieťa "nesnažíme". Ale keby som bola 100% presvedčená ze dieťa ešte nechceme, určite by som takýto styk nemala, lebo viem o mnoho situáciách kedy sa z prerušovanéhl styku podarilo otehotnieť.
My sme tak fungovali od začiatku. Tri plánované tehotenstva, po mojich výpočtoch ovulácie presne na sup, hoci menzes mam vkuse nepravidelný. Štvrtýkrat sa nám smyklo, ale ja som chcela ešte jedno dieťa, takže som sa na to ani nesustredila. Ale viac sme už ozaj nechceli, tak som pri cisárskom podstúpila sterilizáciu, a mam kľud.
Je to 50 na 50. Buď budeš tehotná, alebo nie.
neodporucam, roky to moze fungovat a raz to zlyha a pruser
My sme tak fungovali 6 rokov. Otehotnela som až keď sme išli na ostro. Ale keby som sa na to mala spoliehať a tehotenstvo by bol problém tak by som to neriskovala
@kavasmliekom ano a vediet presne dni ovulačne lebo oni zvyknu trochu plávat, takže netreba motat hlavu presnými číslami , že asi takto ,nehovoriac že sa zvykne aj posunut
ovulačné dni len sono alebo testy , žiadne odhady
Žiadnu inú formu obmedzenia možnosti otehotnenia sme nikdy nepoužívali, sme spolu 13rokov.
Máme 3 deti splodené chcene a vedome, žiadne náhody a nehody. V našom prípade má teda prerušovanie 100% úspešnosť ale samozrejme, že z neho môžeš otehotnieť. My sme s tým tiež počítali vlastne vždy, že stať sa môže.
My tak fungujeme 20 rokov, dve plánované deti sme splodili hned na prvykrat, takze budeme asi dosť plodni..
@lula313 To že si náhodou na prvý šup otehotnela neznamená že ste (stále ) plodný. Kvalita vajíčok a spermií sa mení každým dňom. Poznám veľa žien z okolia napr. naša susedka ma 3 deti a hneď na prvý šup. Potom sa rozhodli ešte pre 4 keďže majú dievčatá a chceli by chlapca a už 3 roky bez úspechu .Môj brat 2 deti tiež na prvý šup a teraz chceli ešte tretie a tiež už vyše 2 rokoch sa im nedarí.
@colsami nechce sa nam pouzivat ochranu, co je na tom nepochopitelne... Ze deti uz nechceme, ale tak sme manzelia, nie sme chudobni, sexovat chceme, tak je tam sanca, ale tak ved nejako by sme to prezili aj s tretim. Kondom muz nema rad, ja nechcem hormony, cize teliesko, implantat, ani tabletky, nebudem si nic pchat tam dole, ziadny pesar, to teliesko nehormonalne tiez moze sposobit problemy, celkovo som citliva, neviem si predstavit, ze mi tam gynekolog bude daco pchat, ked uz bezne vysetrenie mi je neprijemne asi ako vrtanie do zuba... Tak fungujeme 14 rokov, pri druhom synovi nam to aj par mesiacov trvalo. Nemyslim, ze v 44 som nejako extra plodna, ovulaciu nesledujem, mam trocha nepravidelny cyklus 28 35 dni, ale bolo uz aj 40+, aj 25 dni... Tento mesiac to vyslo na 32. Skratka 12x do roka. Co navrhujes? Kvoli 8 hodinam zasuvania rocne (odhad, ze 2x tyzdenne cca 5 minut, ale cez MS nic, niekedy castejsie, cize tych 100x je realisticky odhad, neratam samozrejme predohru a ine formy sexu) mam pohltat 365 tabletiek? Ked nepouzivame kondomy, sme aj ekologicki aj ekonomicki, nie? 😬
Ja som tak otehotnela. Súhlasím,že ak niekto naozaj nechce dieťa ,tak používa ochranu. Ja som už bábätko aj chcela ,len trošku pozdejšie kvôli bývaniu a tak. Ale tešili sme sa a aspoň sme sa pohli ďalej. Keby sa to nestalo tak by sme možno ešte stále boli bezdetní a iba chodili po výletoch a dovolenkách 😀 .Druhé sme už plánovali a bolo na prvú šupu.

S prvým manželom sme sa nechranili žiadnou antikoncepciou 11r, len vytiahol včas 😁 keď sme chceli dieťa, proste išiel dokonca, otehotnie jedine v čase ovulácie počas plodného obdobia, ináč nie 🤔