Ako overiť tehotenstvo a čo ďalej podniknúť?
Ahojte baby,
chcela by som si overiť, či som naozaj v tom. Po dlhšej dobe snaženia, sa na teste konečne objavila aj druhá čiarka(prikladám fotku) , aj keď síce len taká slabšia. Mám v pláne si ešte urobiť aj ďalší test, len čakám, kým manžel odíde na služobnú cestu, nech ho pred ňou nedeprimujem, keď už sa z prvého výsledku tešil ako malý chlapec. 😅
Zároveň, ak by sa teda potvrdilo to v čo dúfam. Mala by som ešte pár otázok:
1) Používate/Máte odskúšanú nejakú tehotenskú aplikáciu? Na MK som síce videla viacero odporúčaní na Nutrimimi, ale očividne už stiahli z ''verejného života''.
2) Brali ste počas tehotenstva nejaké výživové doplnky? Vygooglila som si, že je dobré brať B6,B9,B12, Zinok, C, D, Omegu, Magnezium, Jod. Ale v diskusiách tu som zase videla, že ženy brali prevažne B9.
3) V ktorom týždni ste išli na vyšetrenie ku gynekologovi? Niekde som čítala, že najlepšie je ísť medzi 10-12 týždňom, aby videl niečo na ultrazvuku. Inde zase, že treba ísť hneď, aby potvrdil, či ide o tehotenstvo.
Vopred sa ospravedlňujem za dané otázky, je mi jasné, že pre mnohé ide o banality, ja sa v tom žiaľ ešte úplne neorientujem.
Vopred ďakujem za akúkoľvek odpoveď. 😍

Brala som lejdyvitu nič viac. A na kontrole som bola tuším v cca 8tt
1 nieco som mala, ale to len skor ako zaujimavost citat ako velke je uz dieta a co sa mu vyvija ( nazov uz neviem)
2 iba kys. listovu a neskor magnezium kvoli trpnutiu ruk
3 v 8tt, aby uz bolo nieco vidiet. Skor mi to ozaj pride zbytocne. Na poradne sa este nachodis dost.
@anezka93
ahoj, tiez som brala femnibion. Na kontrolu som isla prvy krat medzi 5-6 tt a druhy krat v 7 tt. V oboch tehu mi potvrdili uz tlkot srdca.
Citala som si po tyzdnoch vyvoj plodu aj potom uz babetka na nete na strankach hypp, medela. A este som pozerala videa ako babo v danom tyzdni vyzera 🙂Prajem krasne tehotenstvo.
Toto vôbec nie je slabšia čiarka, je to bez pochybné pozitívny test a vôbec nemusíš už ďalej testovať (je dosť silná a stáva sa, že už ďalej ani nesilnie, nemusí byť tak silná ako kontrolná a zbytočne sa budeš stresovať. Aj tak tým nič neovplyvní š, aj keď viem, je dlho vydržať do prvej kontroly).
Ja som brala iba kyselinu listovú a vitamín D (toho má nedostatok 95%populácie). Ak sa stravujes normálne, ostatné vitamíny nemusíš dopĺňať, samozrejme môžeš, podla mňa na značke až tak nezávisí, všetky majú podobné zloženie
Najlepšie je, keď zavoláš svojmu gynekológovi a on ti povie, kedy máš prísť. V 8.tyzdni už určite má byť akcia srdiečka, skôr sa neoplatí ísť - samozrejme, ak by si mala hocijaké ťažkosti, tak treba ísť hneď.
S 2rodenou som bola hned, lebo som mala slabe krvacanie, co dr oznacila ako uhniezdovanie. Na utz nebolo este vidiet, tak som mala dojst o tyzden a uz bolo ♥️. S 3tou som isla v 10tt, tak na mna pozerala, ze kde som bola. Najlepsie bude ked zavolas dr a sama ti povie kedy ist.
Nebrala som vitaminy, az po odberoch zelezo a Dcko.
@anezka93 ahoj, blahoželám krasna čiarka 😉 podľa mna k lekárovi tak okolo 8TT, uvidi už akciu srdca a potvrdí, že tehotenstvo, teda embryo je správne uložené v maternici nie mimo. Dalej ta objedná už na prvú poradňu v +- 12TT. K vitamínom baby užívajú bud Femibion, Lejdy Vitu.. je na tebe čo si vyberieš a či tvoj zaludok bude tolerovať 😂 ja osobne užívam Bkomplex, kys listovú a Dcko. A aplikácie ja mam teda Pregnancy + a Pregnancy ( obidve kompatibilné na iPhone ) 🙂
1-nič
2-len čo predpísal gynekológ aj to iba magnezium
3-keď som nedostala menštruáciu a už som bola v 6tyzdny
@svetlonos On tým bol zahltený skôr ako ja. Ešte len 2 neúspešné mesiace prešli a manžel bol už vybavený ovulačnými testami, bazálnym teplomerom, tehotenskými testami a vyzbrojený všemožnými teoriami. 😅 Aj keď sa dnes vrátil zo služobky, už so sebou dovliekol tehotenský denník. Musela som mu pohroziť rozvodom, aby sa to ani neopovážil niekomu vytárať. 😂
Ale som rada, že sa z toho tak teší. Tie prvotné neúspechy neniesol zrovna dobre. 🙂
Ja si momentálne užívam nával čudných chutí, odpor k mojím obľúbeným jedlám a hádky s ním o tom, ako sa to dieťa bude volať. 😅
Mimochodom, ak sa ešte niekto k tejto téme dostane, zaujímalo by ma, ako ste to oznámili svojim rodinám, kamarátom a pod.... 🙂
@anezka93
no teda, aby si ho po porode nevyhodila na dva tyzdne keby chcel aj kojit 😂. Ale tak dobre ze sa tesi aj ocko 🙂. My sme prve meno nasli/ zhodli sa az v 8 mesiaci. Ja som ustrikovala male papucky a polozila nasim na stol ku kave 😄 Tak sa opytali, ci som zacala strikovat 😂

Brala som femibion, bola som v ten mesiac aj deň keď som nedostala kramy lebo som mala zapal a išla som na kontrolu ale už som vedela že som tehu… a ona už videla na ultrazvuku zahniezdenu blastulu/ gastrulu…