icon

Ako sa vám stalo nechcené otehotnenie?

3. nov 2021

Ahojte. Často sa mi stáva, že keď pred niekym spomeniem, že ďalšie dieťa už nechceme, padajú vety typu : "Joooj to sa ti stane, ani nevieš ako."
Tak ma zaujíma, ako sa to stáva, že žena ani nevie ako? :D ako sa to stalo ženám, ktorým sa to stalo, hoci to nechceli? Ako? To otehotnela aj napriek tomu, že dávali pozor? Síce neberiem antikoncepciu ale už dlhé roky mi to funguje spôsobom že si proste len dávame pozor pri vyvrcholení. Otehotnela ste niektora aj napriek tomu ze ste si boli istí že ste to stihli? Naozaj ma to zaujíma, lebo antikoncepciu brat nechcem, a som v celkom plodnom veku :D

Strana
z3
silviazlat
3. nov 2021

Tiež som sa už viac krát pozastavila nad touto témou. Keď nechcem deti tak sa chránim. Jedine v alkoholovom ošiali chápem že sa môže podariť. Ale inak tiež fungujeme na princípe ako ty.

michaela789
3. nov 2021

No, čudovala by si sa. Kamarátka neplánovane otehotnela s tretím dieťaťom tak, že sa naivne spoliehala na to, že ak mala ovuláciu cca na 8 deň cyklu pred 5 rokmi, má ju takú aj teraz.... Takže veselo na to s mužom skočili na Valentína (jediný sex za celý február), svet gombička a už mi potom len volala vyšokovaná že ona je asi tehotná "a nechápe ako je to možné, lebo však mala vypočítané". 🤦‍♀️ Čo jej na to povieš 🤷‍♀️

1angelika
3. nov 2021

@michaela789 toto sa aj mne ráta, keď má niekto nechránený sex a potom je v šoku ako len môže byť tehotná 🙂

thoughtfulweirdo
3. nov 2021

Ja tomu tiež nerozumiem, lebo keďže ďalšie dieťa naozaj nechceme, chránime sa dvojnásobným spôsobom 😄 tvoju metódu by som používala len v prípade, že po ďalšom síce netúžim, ale nevadilo by mi 😄 lebo takých je mraky, čo si boli istí 🤭 a keď som so sexom začínala v puberte, používali sme 3 metódy a to keby som otehotnela, to by bol Houdini 2.0 😂 lebo u mňa nechcem znamená naozaj nechcem 😁

elenita
3. nov 2021

@silviazlat @autorka No dievcence, kamaratka ma z takeho sexu, ze "davali si pozor", dve deti. A nie su si vedomi, ze by im uslo. Takze toto je podla mna forma antikoncepcie, pri ktorej Vam proste az tak velmi neprekaza, ak by to tehotenstvo prislo..

deti95060810
3. nov 2021

opýtaj sa všetkých tehotných študentiek...😉

zero_hero
3. nov 2021

Ja poznam jeden prípad, kedy zlyhala mirena, druhý prípad, kedy žena roky neotehotnela, tak nejako nič neriešili a zrazu po 20tich rokoch tehotná a poznam aj prípad, kedy lekári povedali žene, že je neplodná a deti mat nikdy nebude a tiež po dlhych rokoch ostala tehotná.. takze keď sa deju takéto prípady, tehotenstva potom ako sa niekto spolieha na plodne a neplodné dni, alebo na to, že stihne vytiahnuť, pre mna nie sú nič prekvapivé.

selest
3. nov 2021

Ja nemozem brat antikoncepciu pouzivame ine metody ktore prosto zlyhali ako pocitanie ovulacie, kondom.. Ale zas to nebola taka tragedia, keby sme ozaj dieta nechceli ci nevedeli vychovat tak by som hladala nieco ucinnejsie ako sa chranit.

autor
3. nov 2021

@selest ale teda pri sexe idete na plno, neprerusujete, nie? Ja by som si teda vrámci chránenia sa nedovolila to dat dnu, preto ma zaujíma ci niektorá otehotnela aj takto. Ze mali prerušovany styk

jana_eyre_2
3. nov 2021

Mne sa napríklad nepáči slovne spojenie "nechcene otehotnenie".. používam "NEPLÁNOVANE" je to podľa mňa rozdiel..

Mám 9r syna čo bol plánovaný.. ďalšie dieťa sme plánovali tak cca o 3roky ponom.. jedného dňa, keď mal syn 11mesiacov som zistila že mi mešká menštruácia a vyšla z toho úžasná dcéra, ani náhodou by som nepovedala že je nechcena, len prišla skôr ako bolo plánované.. .
Dodnes s manželom netušíme z akého večera k nám prišla, bez antikoncepcie som bola pred detmi 6rokov a po deťoch som ju neuzivam tak isto..
Tretí syn bol znova plánovaný a teraz znova už 5rokov neuzivam nič.. dieťa už neplánujeme, ale ak príde, (pretože KED človek neužíva žiadnu antikoncepciu, tak prist môže) určite nebude nechcené..

Tak isto sa môže stať, že niekto užíva antikoncepciu, náhodou má hnačku alebo raz zvracia, neuvedomi si to neskôr.. to hneď ucinok oslabí, ani nevie ako..

NIC nie je 100%, hoci sa ti to nikdy nestalo..

autor
3. nov 2021

@elenita z prerušovaného sexu? Takže je to možné, že nejaká tá kvapocka lásky ujde?

autor
3. nov 2021

@jana_eyre_2 áno mohla som to takto napísať. Tak som to aj myslela 🙂

michaela789
3. nov 2021

@1angelika a hlavne ten argument že "veď to bolo mimo plodných dní!". Pýtam sa jej, ako to vie tak isto. Tá odpoveď, že veď asi vie kedy plodili Sáriku (ktorá má 5rokov) mi skoro odpálila dekel 🤦‍♀️

mimikarol
3. nov 2021

Ja som ostala tehotná po 7dmich rokoch vzťahu. Kondóm sme použili možno 1 maximálne 2x ešte zo začiatku, potom len prerušovaná súlož. Nepoužívali sme žiadnu inú ochranu, a otehotnela som plánovane. Takze u nás takáto forma "ochrany" fungovala na 100% Ale keby dieťa nechcem, tak by som sa nedokázala na to spoliehať

nevenka
3. nov 2021

@elenita ale ja tomuto fakt nerozumiem, fakt. Ja takto s muzom fungujem 18 rokov a otehotnela som vtedy len, ked sme sli naplno, 2 sme chceli a tretie som podcenila priznaky hlienu, spolahla som sa, ze ovulaciu mam odsledovanu teplotou, hlienom vyse 2 rokov. Cykly 36-38 dni. A ten jediny raz bol cyklus 28 a ovulacia na 14-ty den, nie na 20-ty. Tak toto ale nepovazujem za zlyhanie metody, lebo to sme fakt sli naplno. No, ale nam tretie baby nevadi...🙂

michaela789
3. nov 2021

@mimikarol
my tiež tak. Roky rokúce prerušovane a 100% úspešnosť. Oba razy čo som otehotnela boli plánované. Preto keď mi niekto povie, že to je nespolahliva metóda tak poviem, že spoľahlivá je len treba na ňu skill 😂 ľuďom sa to väčšinou nepáči, ale taká je moja skúsenosť a môj názor.

nevenka
3. nov 2021

@michaela789 hej, ja hovorim tiez, ze musi to chlap vediet, ovladat sa. Pokial sme mali prerusovany, nikdy za 18 rokov som neotehotnela. Jedine v pripade, ze sme sa nechranili nijak a ovulacia mi prisla necakane skor. Tak tato metoda je spolahliva natolko, ako su spolahlivi ludia, ktori ju praktizuju.

michaela789
3. nov 2021

@nevenka úplne súhlasím. Mne sa to proste osvedčilo a tak ako to niekto pripisuje "šťastiu", tak to ja pripisujem sebakontrole a faktu, že sa ako partneri dokonale poznáme. 🤷‍♀️ A môže ma kto chce presviedčať. Neznášam také kecy akože "to ste mali len šťastie". Jasné 😂 čo je väčšia pravdepodobnosť? To, že my sme mali 8r šťastie alebo to že niekomu ujde? 🤷‍♀️

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
zuzkaa1991
3. nov 2021

My tak sexuje skoro od začiatku prerušene ze neda dnu je pravda ze sme sa snažili o dieťa vysse roka ;) ale uz vysse 7r tak fungujeme ak sa rozhodnem mat druhe dieta tak pojdeme na plno... ;) a nikdy nesledujem si ovuláciu

nikpa
3. nov 2021

Určite by som sa nespoliehala na plodné a neplodne dni lebo to žena nevie na 100% len z výpočtov. A navyše ja som tak otehotnela tesne pred menzesom kedy som akože plodná určite byť nemala ale to je o inom, my sme vtedy chceli. Takže také, že nevytiahne veď nemám plodné obdobie je veľmi odvážne, ak niekto nechce otehotnieť. Inak už roky fungujeme bez akejkoľvek antikoncepcie je to len na mužovi či stihne vytiahnuť alebo nie 😄 keby sa nám náhodou pritrafilo tak nič sa nedeje ale ak už budeme vo veku, že určite nechceme ďalšie tak budeme rozmýšľat nad volakou formou antikoncepcie. A inak hej, mám kamošku ktorá má syna len z ,,kvapky lásky,, muž sa dušoval, že on si nie je absolútne vedomý, že by mu ušlo 🤷😀

marzuz89
3. nov 2021

@michaela789 to je este "fajn", kamaratka ma plodne a neplodne dni vyhradne podla aplikacie 🤣

lucia245
3. nov 2021

Prerušovaný styk je ozaj veľmi nespoľahlivá metóda🤦 Tie, čo píšu, že funguje, možno len nie sú také plodné ako iné. Dvakrát som tak otehotnela a to by som si nechala ruku odtať, že nič neprešlo. Evidentne nejaká minikvapocka ide vždy a u niekoho stačí aj to malo🙂
Takže majú pravdu ti čo vravia, že môžeš otehotnieť, ani nebudeš vedieť ako😉

ajko2011
3. nov 2021

My sme roky fungovali bez akejkoľvek ochrany. Len si dával pozor a spravil sa mimo. Teraz už beriem antikoncepciu.

ella_price
3. nov 2021

Mňa pri tejto téme vždy napadne toto 😂

danielahamar
3. nov 2021

ako? no sexom a áno posledné tehu, malý má 10m, ale za mna, žiadne nebolo nechcené😉, aj ked mám už pomaličky dvoch dospelých synov

1angelika
3. nov 2021

@danielahamar stručná a jasná odpoveď 👍

mauduska
3. nov 2021

@viestta to nie je pravda, sú metódy počítania plodnych a neplodnych dní, ktoré majú vyššiu spoľahlivosť ako napr. kondóm. ide len o to, či to pár robí poctivo alebo sa spoliehajú na to, že minule to tak vyšlo.

milka1988
3. nov 2021

Ano raz som tak ostala tehotná s ex ked sme boli mladý. Prerusovana suloz a aj z tej kvapky lasky sa to stalo. S mojim uz manzelom to fungovalo bezpečne 7 rokov 😁 a ked smw sa zacali snažiť tak nič az sme museli ísť do centra kde zistili ze ma zlu morfolofiu. Mozno ex mal skvele spermie preto to napriek tomu prerusovaniu vyšlo a s manzelom nie lebo mal zke výsledky

Strana
z3