Ako určiť dĺžku tehotenstva bez poslednej menštruácie?
Ahojte v sobotu som si urobila tehotenský test a je pozitívny. Ale čítala som že dĺžka tehotenstva sa počíta od prvého dňa poslednej menštruácie. Ibaže ja som cca pred mesiacom vysadila antikoncepciu a žiadnu menštruáciu som nemala ešte ,tak neviem teraz čo doktorovi poviem. Dá sa to počítať aj bez tohto údaju?
ešte určujú podľa pohybov - ale to je až okolo 20 tt, alebo podľa sona - tiež určí tt na základe veľkosti plodu.
Po pozitívnom teste si tehotná cca 4.-5. týždňov, doktor upresní podľa veľkosti plodu.
Ved ms je aj ked sa berie hak, nie? Tak datum zaciatku poslednej ms bol aky? Ci zle nieco chapem?
Ved ms je aj ked sa berie hak, nie? Tak datum zaciatku poslednej ms bol aky? Ci zle nieco chapem?
@greta2017 ms máš keď vysadiš HAK, počas užívania nie..
Autorka ja by som určite poznačila aj predošlý mesiac, keď tu neprišla po vynechani HAK, možno budeš patriť k tým šťastným, ktoré otehotneli počas užívania 😁
@greta2017 ms máš keď vysadiš HAK, počas užívania nie..
Autorka ja by som určite poznačila aj predošlý mesiac, keď tu neprišla po vynechani HAK, možno budeš patriť k tým šťastným, ktoré otehotneli počas užívania 😁
@karlamon myslela som to tak ze beries 1 blister hak potom mas pauzu a vtedy pride ms...a potom zas beries dalsi blister hak. Ak by si brala blister za blistrom tak ano vtedy vobec ms nepride ale asi tak to zeny nerobia ci ano? Ja ked som brala tak som mala kazdy mesiac ms....preto som myslela ze autorka mala ms pri brani hak

Áno, počítanie dlzky tehotenstva sa može riadit aj velkostou plodu.
Doktorovi to takto povedz a priprav si datum užitia poslednej tabletky, to ho možno bude zaujímať.