Dá sa zistiť tehotenstvo bez testu?
@halt Da sa zistit (v tomto poradi)
- krvnym testom - toto sa da najskor, uz pred vynechanim menstruacie
- tehotenskym testom - ked uz je koncentracia v moci dost vysoka aby to test zachytil (zvycajne ked uz menstruacia meska, alebo u niekoho aj par dni skor)
- ultrazvukom - vacsinou az okolo 6-7 tyzdna tehotenstva
jasné, že sa dá. Tak najneskôr o pol roka po styku by si mala vedieť, ak nie, tak po 9mes celkom určite 😀 legendy hovoria, že sú ženy, ktoré zistili až pri pôrode, že boli posledného 3/4 roka tehotné.
ak myslis na zaklade priznakov, tak by som sa nespoliehala, vynechany menzes, caste cikanie, citlive prsia, napinanie, to vsetko moze mat viacero inych vysvetleni, hlavne psychika robi vela, ked sme sa snazili o babo, napinalo ma aj ked som tehotna nebola lebo som si to vsugerovala
napriklad porodom... 🙂
vsetky najcastejsie opisovane priznaky mozu byt sposobene cimkolvek inym, vratane vynechania menstruacie, staci trocha stresu napriklad... takze najlepsie je ist na krv, alebo kupit v lekarni test, pripade ak je tehotenstvo uz dlhsie, tak ultrazvuk u lekara...
@whatever1 tiež viem o jednej, ona už mala okolo 50, silnejšia, dávno zmierení s tým, že vlastné deti mať nebudú, vynechanie ms pripísala prechodu, bolesti brucha problémom so žlčníkom a tradááá - boli to kontrakcie 😀
Akože v takýchto prípadoch tomu verím, že žena netuší o tehotenstve, resp. príznaky si ľahko zamení s niečím iným, ale zas až toľko ich nie je, to skôr chceli utajiť pred rodinou a podobne.
Co sa bojis ocikat palicku?😂

hej, u doktora