icon

Digitálny test, meškanie menštruácie a negatívny výsledok?

jessa1
8. okt 2024

Ahojte baby chcela som sa spýtať ci sa vám už stalo ze ste boli tehotné a test furt negatívny mne meska 12 dni neviem co si myslieť

katariiinkaa
8. okt 2024

máš odsledovanú ovuláciu?

jessa1
autor
8. okt 2024

@katariiinkaa minuli mesiac som ju mala od 8 do 14 podľa kalendáru a tento mesiac by malo byt od 10 do 16

jessa1
autor
8. okt 2024

12 dni je podľa mňa dosť na meškanie toto sa mi ešte nestálo

katariiinkaa
8. okt 2024

@jessa1 takže ju nemáš odlsedovanú, nejaká appka má úplne nulovú výpovednú hodnotu.. Potom je kľudne možné že sa ti len posunula ovulácia a tým pádom logicky aj termín MS. Ak by ti reálne 12 dní meškal menzes a bola by si tehotná, už by to na teste určite ukázalo.

jessa1
autor
8. okt 2024

@katariiinkaa nie každému kamoška bola tehotná 2 mesiace a test bol neg. Aj kinekolog povedal ze mal pacientku ktorá mala furt negatívny a na koniec prišla až keď cítila pohyby každopádne každú pozitívnu odpoveď beriem a vážim si

danielad9
8. okt 2024

@jessa1 šanca, že si tehotná a máš negativné testy je fakt mazivá. MS môže meškať aj z iných príčin

sense
8. okt 2024

Ak ti mešká 12 dní a test stále negatívny uz by som pomaly aj k lekárovi isla

jessa1
autor
8. okt 2024

@danielad9 ano ja viem preto si nenahovaram a beriem to tak ze je to v božích rukách a ako povie tak bude

jessa1
autor
8. okt 2024

@sense ešte počkám par dni ci náhodou

petamich
8. okt 2024

Nie na 99,9% tehotna nie si, tieto pripady tehotna bola a testy boli negativne sa za desatrocia daju spocitat na jednej ruke, ak by ti meskalo 12 dni tehotensky test by to zachytil, menstruacia meska z roznych dovodov, nie vzdy je za tym tehotenstvo, ak chces byt kludna, ze je vsetko v poriadku, tak treba ist na kontrolu k lekarovi

luli552
8. okt 2024

@jessa1 môj názor... že kym neni ms možnosť tam je vždy a tak tiež testy tiež môžete robiť kym ms nepride...ale aj tak by som zbehla k dr. či to nesúvisí z iným problemom alebo ak mate bodozrenie na tehu tak nech zoberu krv na HCG a hotovo a aspoň nebudete stresovať a vyhadzovať peniaze za testy.

bambulka711
8. okt 2024

@jessa1 ovulácia netrvá od do, ale trvá presne pár sekúnd, možno minút. Je to okamih, kedy praskne folikul a uvoľní sa vajíčko, ktoré potom môže oplodniť spermia. Od do môžeš mať plodné obdobie jedine. Od ovulácie po menštruáciu máš každý mesiac viac menej rovnaký čas, volá sa to luteálna fáza (LF) a spravidla trvá 10-16 dni. U jednej ženy ale trvá každý mesiac takmer rovnako. Teda nie, že jeden mesiac je to 10 dní a ďalší 16, ale vždy +-deň. Na rozdiel od toho ovulácia môže nastať každý mesiac v inom čase, takže jeden mesiac kľudne 12 DC a ďalší 20DC. Podľa toho, kedy nastala ovulácia, príde potom menštruácia. Ak nastala ovulácia neskôr ako bežne, znamená to, že o toľko neskôr príde aj menštruácia, teda nemešká menštruácia, iba prišla neskôr ovulácia. Ak máš napríklad LF 14 dní a menzes nepríde ani na 16-ty deň od ovulácie, až vtedy ti menzes mešká. Toľko v skratke.

jessa1
autor
8. okt 2024

@bambulka711 myslím dibze každé telo je ine a aj keby ta ovulácia ako hovoríš ze až po 16 dňoch sa počíta meškanie ako soryy kravina ešte nikdy sa mi nestalo ze mi mešká 12 dni len tak vždy som mala pravidelnú vždy na ten iný deň ako ukaze kalendár a podla neho ta ovulácia dávno bola
Ale tak vi ste skúsenejšie viete lepšie každopádne pýtala som sa na to ci sa už nejakej žene stalo ze mala furt negatívny a bola tehotná ja na to ani nemyslim ci som ci nie ak to ma prísť príde

jessa1
autor
8. okt 2024

@bambulka711 pretože viem ze moja teta mala negatívne testy a na koniec keď šla k doktorovi bola 2 mesiace a tiež to nebola iba ovulácia

andrea_82
8. okt 2024

Nie, nestalo sa mi, ze by som bola tehotna a mala negativny test pri 12-dnovom meskani. Ani nikoho takeho nepoznam. A je fakt obrovska nahoda, ze ty poznas take zeny rovno dve. Skor si myslim, ze oni si skor robili testy nejakym zlym sposobom alebo boli testy nekvalitne, ked im vysli negativne. 🤷‍♀️

jessa1
autor
8. okt 2024

@andrea_82 čítala som aj tu nejaké diskusie a bola hy si prekvapená ze niektoré ženy to tak mali tiež každopádne si nemyslím ze som iba som sa pýtala

bambulka711
9. okt 2024

@jessa1 ešte raz si prečítaj, čo som napísala a zamysli sa nad tým. Alebo choď k lekárovi a nestoj si tvrdohlavo za tým, že si alebo nie si tehotná. Neviem, čo chceš počuť. Každé ženské telo funguje tak, že je bod ovulácie a od neho o.cca 10-16 dni (to má každá žena inak) príde menzes. Ak nepríde, buď je tehotná, alebo je problém. Ak nevieš, kedy bola ovulácia, nevieš, či ti mešká menzes alebo bola neskôr ovulácia. Easy... Držím palce, chcela som ti to vysvetliť... Ale tak, ver ženám, čo otehotneli bez ovulácie a mali pozitívny test 3 dni po sexe už a pod. Takých plný modrý koník 🤷

nevenka
9. okt 2024

@bambulka711 ona asi nema kapacitu toto pochopit, nic v zlom...nerozumie, co sa jej snazis vysvetlit.
Ja napriklad teraz mam uz 36.den cyklu, uz piaty den spinim, nemeriam tento cyklus teplotu, nerobila som testy, neviem, kedy a ci bola ovulacia. Len dnes som namatkovo zmerala teplotu, je nizka, takze mal by sa MS kazdu chvilu rozbehnut. Nejdem spekulovat nad tehotenstvom. Lebo aj take byva a mala som to pri prvom dietati, ze nie a nie sa rozbehnut, len taketo hnede spinenie a bolo to tehotenstvo. Ale x krat som to mala aj potom a tehotenstco to uz nikdy nebolo. Skor nedostatocnost progesteronova. U mna uz aj menopauza moze pomaly prichadzat, mam 40+.

bambulka711
9. okt 2024

@nevenka mohlo sa ti stať aj také, že je anovulačný cyklus, ak trvá už tak dlho a máš nízku teplotu. Ale aj ako píšeš, slabé žlté teliesko už a tým pádom málo progesterónu. Samozrejme, môže to byť sto ďalších veci a to tu nikto nezistí.

katariiinkaa
9. okt 2024

@bambulka711 ja mám pocit že tu sa milión zien opýta na názor, ale keď im chceš v dobrej viere poradiť a vysvetlit ako to cele funguje (čo má stále fascinuje že to hrozne vela zien ani len netusi), tak na teba ešte zaútočia alebo si tvrdohlavo stoja za svojim lebo veď “každá sme iná”.. áno, každá sme iná, ale každej z nás cyklus funguje úplne rovnako +- pár dní hore alebo dole. Ale tu je to väčšinou zbytočne vysvetľovať, väčšinou som skoncila za idiota tak akurát ja s tým, že ako nechcem dopriať aby daná žena tehotná bola.. 😀 pričom sami sme sa natrapili kým som si zvladla cely cyklus pochopiť a odsledovať, čiže človek chcel len v dobrej viere poradiť na základe svojich skúsenosti… ale tu sú očividne viac vítané odpovede kedy povieš to čo chcú pocut.. bohužiaľ.

bambulka711
9. okt 2024

@katariiinkaa no veď, preto som to uzavrela. A myslím, že my sa "poznáme" už dosť dlho na to, aby si vedela, že nie som žiadna začiatočníčka, ktorá nevie, ako veci fungujú. Ale kto chce kam, pomôžme mu tam. Tým nechcem povedať, že pani nebude tehotná, ale v tom prípade mala posunutú ovuláciu, lebo... a nejdem to ďalej rozvíjať 🙂

nevenka
9. okt 2024

@bambulka711 ano, mohlo, aj ten anovulak, ale u mna este moze za toto aj stitna zlaza. Idem akurat koncom oktobra na kontrolu, mam hypertyreozu, len som nateraz bez liekov, bola som ok, ale teraz zase taky dlhsi cyklus, vela stresov. Uz sa mi to spustilo, tak uz uvidime, co dalsi cyklus 😉