Je možné otehotnieť pred menštruáciou?
Dobrý den, mali sme s priateľkou sex a niesom si istý, ci som sa do nej urobil alebo nie, pretože po sexe si nasla na gatkach geňo. Ale otazka znie, či je šanca otehotnenia ak ma deň alebo dva pred menštruáciou a mala ovulaciu dva tyzdne dozadu?
@samuelk18 bez ovulácie nie je možné otehotnieť
@zmrzlinka2021 takto, mala 2 tyzdne dozadu ovulaciu, okolo 14 oktobra, a teraz ma dostat kramy, dnes zajtra alebo o 2 dni, ja sa len chcem uistiť či je to v pohode. Priateľka ma 19 čiže je ešte mladsia
Priatelka si mysli, ze mala ovulaciu alebo ju ma odsledovanu spolahlivou metodou? Teoria o tom, ze ovulacia je v strede cyklu plati pre vacsinu zien, ale nie pre kazdu a nie pri kazdom cykle. Uz ste dost stari na to aby ste sa zamysleli nad serioznou ochranou pred nezelanym tehotenstvom, lebo ani metoda plodnych dni ani prerusovana suloz nie su dostatocne ucinne.
(a zacni sa vyjadrovat ako dospely chlap, nie ako pubertak, mas dost rokov na to aby si pouzival ine vyrazy aj v tomto pripade)
@samuelk18 podľa čoho má odsledovanú ovuláciu? Úplne spoľahlivá je len symptotermalna metóda, tá spoľahlivo určite, že ovulácia prebehla a kedy cca. Resp. ešte sú ženy, ktoré to úplne presne cítia (bolesť, pichanie, a podobne), ale na to by som sa spolahla až keď by mi to gynekológ aspoň zo 2 razy potvrdil, že ten môj pocit je ozaj ovulácia. Ovulacne testy napríklad ukazujú len, že telo sa pripravuje na ovuláciu, ale nie že prebehla (vplyvom stresu, choroby, kadečoho sa môže proces zastaviť a pokračovať čojaviem o 2 týždne, kedy už myslí, že má mať menštruáciu). No a aplikácie a kalendáre, ktoré len vypočítavajú, kedy má ovulácia byť - bez toho, aby do nich zadavala príznaky plodnosti (bazalna teplota, hlien, krčok maternice), sú len lotéria, nevidia do jej tela. Aj pri úplne pravidelnom cykle môže byť ovulácia vždy pár dní hore dole, a aj zrazu úplne inokedy. Dá sa to odsledovať, ženské telo je úžasné, sú znaky, ktoré treba sledovať, ale kalendár do jej tela nevidí

Samozrejme, je tam vždy šanca na tehotenstvo bez ochrany, aj za daných okolností. Mala by byť ale malá
Otázka znie, prečo sa riadne nechránite?