icon

Je nízke hCG problém pri pozitívnych tehotenských testoch?

26. nov 2025

Ahojte, chcem sa len spytat, ci ste nektora nemala nieco podobne. Posielam obrazok testov, testujem od 9dpo (musim, kvoli liekom), dnes je 17pdo, MS meska 4 dni.
S doktorom sme dohodnuti, ze ked budem mat pozitivne testy mam prist na krv, kvoli tym liekom. Vcera som bola na krv beta hcg- vysledok 0,68. Nie je to malo to ake silne mam testy?

Je nízke hCG problém pri pozitívnych tehotenských testoch?
Strana
z2
anonym_d36b43
26. nov 2025

Pokial viem, pri beta hcg sa ako tehotnost oznacuje cislo od 0,1 U/I.
Opravte ma ak sa mylim.

autor
26. nov 2025
@anonym_d36b43

Pokial viem, pri beta hcg sa ako tehotnost oznacuje cislo od 0,1 U/I.
Opravte ma ak sa mylim.

@anonym_d36b43 mne ale doktor vyslovene povedal, že teda nie som tehotná..

anonym_464b9f
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_d36b43 mne ale doktor vyslovene povedal, že teda nie som tehotná..

@anonym_autor ja viem z CAR že dobrá hodnota je od 100 približne.. takze je to nízke :/ len tie testy nechápem prečo sú take silne.. skús ešte clearblue že aký týždeň ti ukáže. Mne 14 dni po vklade embrya ukázal 2-3 a to ako keby bolo 19 po ovulácii.

sss777
26. nov 2025

@anonym_autor
Mohli sa nedopatrením vymeniť vzorky krvi, konzultuj s gynekológom alebo si nechaj odobrať krv ešte raz ako samoplatca

anonym_464b9f
26. nov 2025

Takto som mala testy ja a hcg som mala cca 1100. A ty máš podľa mna ešte silnejšiu čiarku. Takze skôr mi to príde ako zámena vzoriek krvi ..

autor
26. nov 2025
@sss777

@anonym_autor
Mohli sa nedopatrením vymeniť vzorky krvi, konzultuj s gynekológom alebo si nechaj odobrať krv ešte raz ako samoplatca

@sss777 Chcela som, ale u nás v meste to zrušili, musím zistiť, kde najbližšie si to viem dať.

autor
26. nov 2025
@anonym_464b9f

Takto som mala testy ja a hcg som mala cca 1100. A ty máš podľa mna ešte silnejšiu čiarku. Takze skôr mi to príde ako zámena vzoriek krvi ..

@anonym_464b9f To si bola v ktorom tt prosím? Mne prídu tiež čiarky silné, ešte k tomu na to, že MS mešká len 4. deň. Dosť ma zaskočilo čo mi povedal. Z čoho by som inak mohla mať takto pozitívne testy, ktoré ešte aj každý deň silnejú..

beata_k
26. nov 2025

@anonym_autor Nemoze to byt bioechemicke tehotenstvo?

anonym_d36b43
26. nov 2025

V akych jednotkach to mas merane? Co tam mas napisane? 0.68 coho?

anonym_464b9f
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_464b9f To si bola v ktorom tt prosím? Mne prídu tiež čiarky silné, ešte k tomu na to, že MS mešká len 4. deň. Dosť ma zaskočilo čo mi povedal. Z čoho by som inak mohla mať takto pozitívne testy, ktoré ešte aj každý deň silnejú..

@anonym_autor to som bola 14 dni po vklade 5 dňového embrya čiže ako keby 19 dni po ovulácii.. na týždne 4+2 cca.

autor
26. nov 2025
@anonym_d36b43

V akych jednotkach to mas merane? Co tam mas napisane? 0.68 coho?

@anonym_d36b43 Žiaľ, neviem, povedal mi to telefonicky.

dixitka
26. nov 2025

Toto neexistuje, aby si nebola tehotná. Buď ti vymenili krv alebo výsledky. Alebo je tých 0,68 v jednotkách U/ml namiesto mlU/ml, čiže v prepočte 680, to by tak zodpovedalo danému týždňu, ale to by stále bolo označené vo výsledkoch ako pozitívny výsledok.
Aký ďalší postup ti navrhol? Lebo o pár dní by už aj na sone mal byť vidieť gestačný vak, alebo by mali krv znovu odobrať, ak potrebuješ nasadiť lieky. Ale toto neexistuje, aby boli falošne pozitívne testy.

autor
26. nov 2025
@dixitka

Toto neexistuje, aby si nebola tehotná. Buď ti vymenili krv alebo výsledky. Alebo je tých 0,68 v jednotkách U/ml namiesto mlU/ml, čiže v prepočte 680, to by tak zodpovedalo danému týždňu, ale to by stále bolo označené vo výsledkoch ako pozitívny výsledok.
Aký ďalší postup ti navrhol? Lebo o pár dní by už aj na sone mal byť vidieť gestačný vak, alebo by mali krv znovu odobrať, ak potrebuješ nasadiť lieky. Ale toto neexistuje, aby boli falošne pozitívne testy.

@dixitka Tiež ma to popravde dosť prekvapilo.. Povedal, že mám prísť za 2 týždne, že lieky 2 týždne počkajú.. zrazu.

autor
26. nov 2025
@beata_k

@anonym_autor Nemoze to byt bioechemicke tehotenstvo?

@beata_k Všetko je možné. Ale jedno som už mala, MS meškala 14 dní a testy som nemala ani zďaleka takto silné.

babushkaem
26. nov 2025

ale je rozdiel ist na beta hcg a hcg. to si bola sama?

autor
26. nov 2025
@babushkaem

@babushkaem Krv mi bral normálne môj gynekológ, nebola som na odbere ako samoplatca- ak sa toto pýtaš. Samozrejme ani som si nevybrala či to bude hcg alebo beta hcg, lekár mi len povedal, že spraví beta hcg na potvrdenie tehotenstva, viac som neriešila.

babushkaem
26. nov 2025
@anonym_autor

@babushkaem Krv mi bral normálne môj gynekológ, nebola som na odbere ako samoplatca- ak sa toto pýtaš. Samozrejme ani som si nevybrala či to bude hcg alebo beta hcg, lekár mi len povedal, že spraví beta hcg na potvrdenie tehotenstva, viac som neriešila.

@anonym_autor je to divne, lebo ja som mala nizke hcg, ledva viditelnu ciarku a mala som hcg 27... a ty mas koljanice

pehavcek
26. nov 2025

Ja som mala okolo 90, menzes meskal styri dni. Povedali, ze je to malo a veru do tyzdna sa spustil menzes.

pehavcek
26. nov 2025

Ale testy mas krasne. Drzim palce.

anonym_d36b43
26. nov 2025

Ja by som si na Tvojom mieste poprosila nech Ti Tvoj dr zasle na mail vysledok z labaku, alebo by som si osobna isla poprosit nech vytlaci. Pretoze ako uz bolo povedane, je podstatny rozdiel v jednotkach. A kym realne nevies teda aka hodnota je namerana (tj 0.68 COHO), zbytocne tu o tom polemizovat.

krasneleto
27. nov 2025

@anonym_autor pokial je vysledok beta HCG 0,68- tehotna nie si . betaHCG sa uvazda vzdy mIU/ml...

krasneleto
27. nov 2025
@babushkaem

@babushkaem v tejto hodnote nie je... ci sa hodnotilo HCG alebo betaHCG, vysledok 0,68 je negativny... druha vec je tak krasne testy su mi zahadou ako mozu byt netehotne, cysta, biochemicke v ziadnom pripade nevykazuje takyto vysledok...

krasneleto
27. nov 2025
@anonym_d36b43

Ja by som si na Tvojom mieste poprosila nech Ti Tvoj dr zasle na mail vysledok z labaku, alebo by som si osobna isla poprosit nech vytlaci. Pretoze ako uz bolo povedane, je podstatny rozdiel v jednotkach. A kym realne nevies teda aka hodnota je namerana (tj 0.68 COHO), zbytocne tu o tom polemizovat.

@anonym_d36b43 v pripade akychkolvek jednotiek , je hodnota negativna

3petka
27. nov 2025

@anonym_autor Ja som pri druhom synovi tiež hneď šla na krv. A v labaku sa pomýlili a urobili mi tento beta hcg a podľa toho som tiež vraj nebola tehotná aj dr mi horvoril že to nevyzerá dobre. A dnes je z toho krásny 2,5 ročný junák.

babushkaem
27. nov 2025
@krasneleto

@babushkaem v tejto hodnote nie je... ci sa hodnotilo HCG alebo betaHCG, vysledok 0,68 je negativny... druha vec je tak krasne testy su mi zahadou ako mozu byt netehotne, cysta, biochemicke v ziadnom pripade nevykazuje takyto vysledok...

@krasneleto ved aj mne je to divne, ja som mala ledva vidietlnu ciarku a mala som hcg 27, ona ma kolajnice

3petka
27. nov 2025

O a zabudla som napísať že to pretestovali na hcg a tam bolo pekné číslo. Nie síce vysoké lebo som skoro na odbere tiež kvoli liekom ale o dva dni robili znova a rástlo tak ako malo.

autor
27. nov 2025

Budúci týždeň si pôjdem dať spraviť testy na HCG ako samoplatca a uvidíme. Test som si robila aj dnes ráno, zase je o niečo silnejší. Keď som mala biochemické, testy som nemala ani zďaleka takto silné. Aj som mala radosť, že to teraz vyzerá celkom dobre a testy postupne pekne tmavnú, takže toto ma dosť vykoľajilo. Uvidím ako sa to vyvinie, hádam bude všetko v poriadku. Dám Vám potom vedieť ako som dopadla.

autor
27. nov 2025
@3petka

O a zabudla som napísať že to pretestovali na hcg a tam bolo pekné číslo. Nie síce vysoké lebo som skoro na odbere tiež kvoli liekom ale o dva dni robili znova a rástlo tak ako malo.

@3petka Ako skoro si bola na odbere prosím?

krasneleto
27. nov 2025
@anonym_autor

Budúci týždeň si pôjdem dať spraviť testy na HCG ako samoplatca a uvidíme. Test som si robila aj dnes ráno, zase je o niečo silnejší. Keď som mala biochemické, testy som nemala ani zďaleka takto silné. Aj som mala radosť, že to teraz vyzerá celkom dobre a testy postupne pekne tmavnú, takže toto ma dosť vykoľajilo. Uvidím ako sa to vyvinie, hádam bude všetko v poriadku. Dám Vám potom vedieť ako som dopadla.

@anonym_autor velmi ti drzim palce, aby to bol len ludsky omyl...

3petka
27. nov 2025
@anonym_autor

@3petka Ako skoro si bola na odbere prosím?

@anonym_autor Dva dni mi meškal menzes (pravidelný 28 dňový). Test som mala takeho viditeľneho ducha. Hneď som si robila digi a ten ukázal 1-2. A na druhý deň som šla na odber.

Strana
z2