icon

Je normálne, že testovacie paličky nie sú rovnako silné?

27. nov 2023

Baby je to normálne, ak mám pozit.testy, avšak ta "druha palicka" nie je rovnako silná ako kontrolná? Podľa všetkého som v 6tt. Mam dilemu kvôli tomu, lebo kamoška ma tiež pozit. testy, ale ze na "supu" jej ukázalo druhu paličku, zatiaľ čo u mňa to trvá do dvoch minút kým je to pekne viditeľné. Mam z toho mierne stresy, že niečo nie je v poriadku 🥺

veronika_sk000
27. nov 2023

mozno len posunuta ovulacia..pri prvom tehotenstve som ciarku dobre ze nie lupou nehladala uz aj po meskani a beha mi tu po byte zive striebro..pri druhom kolajnice hned jak prasa, silnela dokonale, tak som sa vytesovala a nedopadlo to dobre..za mna po tejto skusenosti uz intenzita ciarky nie je dolezita, kazdy to ma inak, nestresuj sa zbytocne ❤️ drzim palceky

majamat
27. nov 2023

v navode nie je podmienka mat silnu ciarku. ak je jasne viditelna druha ciarka, potom je pozitivny a ak sa odciata nacas - tusim do 5min, tak je to ok.

to aka je silna ciarka zavisi od roznych okolnosti.
- ako dlho je zena tehu, resp ako dlho je po ovulacii
- od individualnej tvorby hormonu HCG - kazdej zene sa netvori rovnako rychlo
- od toho, ci sa nejedna o dvojicky
- od toho, kedy v priebehu dna bol test urobeny , co suvisi s prijmom tekutin ( viac tekutin - riedsi moc - nizsia koncentracia HCG )

autor
27. nov 2023

@majamat ďakujem za vysvetlenie, niečo také riešim prvý krát a mam pocit, že zo všetkého stresujem 🤦🏼‍♀️

anavixy
27. nov 2023

Intenzita ciarky na tehotneskom teste nie je dolezita, staci, ze tam je. To pri ovulacnom teste mas mat rovanko silne ciarky, pri tehotenskom je to jedno. 🍀