Je už čas na tehotenský test?
Dobrý deň - Ahojte
chcem sa opýtať už je čas na tehotenský test?
viem, viem, týchto tém je tu neúrekom atd. možno chcem len pokecať, vyrozprávať sa, uistiť sa...
styk bol 17. 02. 2023
dátum poslednej MS 09. 02. 2023 (trvala 5dní do 13teho)
cyklus mám cca 33 dní
ďalšia MS 14. 03. 2023
avšak ja mám ťažké prsia, nafúknuté brucho, kt ma svrbí - inak žiadne príznaky
áno viem, že tu nie sú doktori atd..ale tak skúsim ďakujem 🙂)
kludne uz mozes skusit spravit test, drzim paste 🤞🏻
@janetinka27 @petamich
ďakujem ženičky 🙂
ak ms trvala do 13teho a styk ste mali 17, tak si nie som istá, či si vôbec v tom čase ovulovala. ja napr. od prvého dňa od ms ovuluvej cca ma 13,14,15 deň. Máš odsledované, že si mala tak skoro ovuláciu? lebo ak si mala MS 9.2. a vychádzam z klasického cyklu, ovulovať si mala nieked medzi 21.2. - 23.2. a ak ste mali styk 17. to je celkom dosť dní do ovulácie. Všetko beriem naspäť, ak si si merala BT alebo si mala lekárom potvrdenú ovulku. test si už môžeš spraviť jasné, len podla mna je nepravdepodobné aby si bola tehotná podla toho čo píšeš
@snazilka_bio_mamka pri dlhsich cykloch je ovu neskor. prichod ms sa odvija odo dna ovulacie a lutealna faza ma dany max rozsah, cize ovu bola (ak prebieha u autorky ovulacia) na prelome februar/marec
@janetinka27 rozumiem, ale v podstate to nemení na tom, že je nepravdepodobné, že by bola tehotná zo styku pár dní po MS..
@snazilka_bio_mamka ja osobne ovulujem 8.-9. den cyklu 🙂 nie kazdy ovuluje v strede cyklu, je nas dost, krore to mame kadeako poposuvane - takze ano sanca je zrejme mensia, lebo standardne ta ovulacia byva neskor ale podla mna nejaka tam je (ak si teda autorka ovulaciu nesledovala a skratka len skusali), maximalne bude ten test negativny 🤷♀️
@petamich veru nesledovala, aj viem ako to funguje s ovuláciou, bol to pokus zo strany môjho partnera 😵 😂 aj keď by som bola nezrútil by sa mi svet..tu ide o moje pocity - bijú sa vo mne áno nie... neviem či to je už naozaj psychika, že si nahováram, že mám zrazu naduté brucho a väčšie prsia a bolia ...som asi psycho
nahovaras 🙂 a to nemyslim v zlom, castokrat si to nahovarame obzvlast ak velmi chceme alebo velmi nechceme alebo niekde medzi
sprav si test a uvidis
@petamich ja som asi taký extrémista, že raz veľmi chcem - plačem keď vidím iné ženy s deťmi a potom zrazu veľmi nechcem - lebo si to neviem predstaviť 🙄 viem, že som čuďaska 😂🙏 ....no áno áno už len teda to ostáva a čakať do ms..
Záleží, či si mala v čase styku ovulaciu (alebo sa domnievas, že by mohla si ju mat). Môžeš skúsiť test, ale fakt ťažko povedať, môže byt negatívny (ale aj falosne negatívny).
Najlepšie je počkať, či menzes bude meškať, a testovať potom
no ja som už asi královná sledovania sa, ale po roku som prišla na to, že je to konina, kedže príznaky pms a raného tehotenstva sú uplne totožné. Ja mám zas nafuknuté brucho ako prvý príznak, že prichádza menzes. Bola som pred rokom tehotná, skončilo s to s MA v 14tt a paradoxne vtedy som žiadne príznaky nemala. neskôr ma prsia začali exrémne bolieť, tak, že som ani spať nevedela. Potom to aj prestalo, kedže dieťa neprezilo. Nie si psycho, neboj sa, sprav si test a uvidís. Za mna skôr nie ako áno, ale ked čitam kadejaké príbehy, kedy ženy otehotenli, tak naozaj nič nie je vylúčené 🙂
@snazilka_bio_mamka no ja neviem či mám pms alebo čo to je, ale prsia ma bolia strašne predtým ma tak veľmi nebolievali (aj teraz raz áno a raz nie mám pocit, že mi buchne prso..) alebo som nikdy tomu nedávala takú vážnosť, nohavice ledva zapnem, čo som si všimla aj predtým, že brucho mám väčšie keď už ide ms..iné mi nič nie je až na tie prsia a brucho nafúknuté...tak uvidíme no
@snazilka_bio_mamka a to je mi naozaj ľúto, že si prišla o bábätko :/ čoraž častejšie sa stretávam s takýmito ľudmi v mojom okolí bud nemôžu mať alebo prišli oň...
@snazilka_bio_mamka ešte som čítala, že pokiaľ je žena tehotná zvyknú sa sfarbiť bradavky, čo ja na sebe nepozorujem :D
Prepáč, čomu konkrétne nerozumiem, máš 33 dňový cKlus a menzes máš mať 13.3....co chceš testovať? Véd keď sa ti chce, chod míňať na testy, ale zmasel to veľmi nemá.... Myslím, že to je jasne.
Ja len tak na okraj, to mate sex raz za mesiac? 😉Ci sa nesnažís a obavas sa tehotenstva?
@maciatkolulu to nie..inak si dávame vždy pozor, akože aj vtedy "ale ušlo" :D...o dieťa sa nesnažíme (ale ked bude, tak bude) ja som sa pýtala či už sa môžem testovať a aké sú príznaky a ako to mali iné baby...
Tak keď sa zamyslíš.... Tak ti dôjde, že testovať pred meškaním je úplne zbytočné a príznaky má každá iné, pri každom tehotenstve môžu byť iné. A sú niektoré, čo sú tehotné a ani netušia....
Čisto teoreticky, spermie vydržia 4-5 dní čakať na vajíčko, čiže ak bol nechránený styk 17.2., ak ovulácia nastala do 22.2., od oplodnenia by malo byť zajtra minimálne 14 dní, teda test by už mohol ukázať. Ja by som pre srandu testovala nejakým lacným, zas peniaze zbytočne "investovat" netreba. Ak bol nechránený styk aj neskôr, potom by som znovu testovala až 15.3.
Ja som mávala cykly 32 dní, ovu odsledovanu na 21.deň, je to veľmi individuálne.
no spravila si si test?
@snazilka_bio_mamka ešte nie, zajtra už budem vedieť napíšem :D
@snazilka_bio_mamka testovala som sa..jedna čiarka teda
no je mi to luto.. skus nabuduce vymaknut aspon približne ovulaciu a vtedy skuste

bud si mala cyklus ako vzdy a tak bol styk velmi skoro pred ovulaciou a nic z toho nebude
alebo si mala ovu skor ako obycajne a moze z toho nieco byt
ak si mala styk 17.02.2023 a nahodou by bola v tom case ovu, potom ti test uz ukaze vysledok