icon

Kedy mi odporúčate testovať sa?

sheilla11
2. feb 2016

Chcem sa s vami poradit.. 14 DC a 15 DC som pocitovala bolesti ako pri menstruacii... mam diagnostikovane PCO, tak vela cyklov u mna prebieha anovulacne a taketo bolesti a tlaky mimo mentruacie nepoznam... dufam teda, ze to bol znak ovulacie... styk sme mali dost pravidelny - 12, 14, 15 a 17 DC zatial.. kedy by ste mi odporucali testovat aby som nebola zbytocne skoro sklamana? cykly nemavam pravidelne a pred par mesiacmi som absolvovala liecbu clostylom a duphastonom- iba vtedy boli cykly pravidelnejsie.

bobulazelena
2. feb 2016

Ja by som odporucila pockat aspon 14 dni od pravdepodobnej ovulacie. Ale ako sa sama poznam tak by som asi testovala skor, aj ked sa kazdy cyklus zaprisahavam ze to uz neurobim a budem tepezliva. 🙂

bobulazelena
2. feb 2016

*trpezliva

elviku11
2. feb 2016

@sheilla11 Až keď ti bude niekoľko dní meškať. Keď máš nepravidelné cykly, tak stačí ten 40. deň. Zbytočne ti je testovať skôr - ak ti nič nevyjde, budeš si myslieť, že to preto, lebo si skoro testovala a test o niekoľko dní zopakuješ. A ak ti tam vyjde slabá čiarka, tiež budeš testovať o pár dní na to, či zosilnela. Zbytočné peniaze za testy a stresy.
Ja viem, že si netrpezlivá, ale keď sa pripravuješ na tehotenstvo, trpezlivosti sa skrátka musíš naučiť 🙂 Na výsledky všetkých vyšetrení, ultrazvukov a odberov v tehotenstve sa dlho čaká. Nehovoriac o tom, že celé tehotenstvo je jedno veľké čakanie 🙂
Držím palce

sheilla11
autor
2. feb 2016

Na valentina mam presne 30 DC tak sa mi to videlo symbolicke v tento den kebyze sa to naozaj podarilo 🙂 ale asi by som mala vydrzat dlhsie ako pisete..

piacere
2. feb 2016

@sheilla11 pokiaľ si mala skutočne ovu na cca 15-ty deň cyklu (ako si pociťovala bolesti), tak na 30DC budeš 15-ty deň po ovu a to už môžeš smelo testovať 🙂 Ja som mala pri prvom synovi silne pozitívny test na 10-ty deň po ovu... pri mladšom na cca 14-ty.

rozalianda
Autor odpoveď zmazal