icon

Kedy sa mám testovať?

denny007
16. mar 2025

Ahojte žienky, chcem sa poradiť ... Lebo už som z toho zúfalá. Mali ste niektorá rovnaké príznaky ako pred menštruáciou ? Bolesti v podbrušku ako keby za vám rozbiehala M, prsníky naliate citlivé a výtok biely bez zápachu a boli ste niektorá tehu aj s rovnakými príznakmi ?? Lebo ja to mávam takto skoro každý mesiac a neviem už rozoznať. 😪 a už som z toho niekedy fakt mimo. Mávam cyklus 34-35. Mmnt som 31DC a už neviem ani či je ešte skoro sa testovať alebo ešte to nechať tak. Prosím o vaše skúsenosti ako ste to mali vy 🙏.

beeruska555
16. mar 2025

@denny007 ahoj samozrejme môže to byt tehu alebo iba pms , bola som tehotna 3x a vždy som si myslela že sa mi už každú chvíľku rozbehne menzes dokonca som nosila aj vložku a neprisla 😃 naposledy som testovala 4 dni pred ms bez nejakých extra príznakov a test už ukázal slabú čiarku , takze ak by si sú urobila test teraz mylsim že by ti už ukázal výsledok keby si bola tehu. Držím palce

colsami
16. mar 2025

Testuj sa az po meskani ms. Vyhnes sa zbytocnym sklamaniam a vyhodenym peniazom.

lucia13022023
16. mar 2025

Ahoj, ja som mala presne tie isté príznaky ako na MS, až na prsia, tie ma nikdy neboleli. Ale inak som mala extrémnu bolesť podbruska, všetko nasvedčovalo tomu, že mám dosť ms.
Testovala som sa v deň keď mala prísť ms

denny007
autor
16. mar 2025

@beeruska555 u mňa to je tak každý mesiac , preto ja už neviem rozoznať 😆 stále mám pocit že keď ma tak bolí brucho tak určite sa to
len rozbieha a potom prask ja už sama sebe neverím že to je možné že už to konečne nepríde a budú tam //

denny007
autor
16. mar 2025

@colsami tých sklamaní už bolo xy asi 😪 no asi máš pravdu počkám ešte 3-4dni.

denny007
autor
16. mar 2025

@lucia13022023 mne sa prsia stále nalievajú pred menštruáciou.. a to brucho intervaly akoby by ma už zalialo a stále nič a takto to mám stále.... 🤦‍♀️

calathea97
16. mar 2025

Ahoj, ja som pri oboch tehotenstvách mala pozitívne testy na 10 DPO. Podľa mňa je dôležité sledovať si hlavne ovuláciu a od toho sa vieš potom odpichnúť 🤷‍♀️. Viem, že niektorým ženám ukáže test až na nejaký 12-14 DPO, je to individuálne, lebo kým sa vajíčko uhniezdi a kým sa začne produkovať HCG, tak je to u každej ženy individuálne 😊 Všeobecne sa odporúča testovať až pri meškaní, ale popravde ja som mala vždy dosť nepravidelný cyklus, ale snažila som sa si sledovať ovuláciu. Pri prvom tehu som mala na ten 10DPO výraznejšiu čiarku než pri druhom. Pri druhom som na 10DPO mala tak slabunkú čiarku, že ma to akurát vystresovalo a nevedela som či je to čiarka, duch, šmuha, špina alebo čo 🙈🙈. Za seba si myslím, že už od 10DPO by ti mohlo niečo ukázať, ale na druhej strane zase potom lúštiť testy a stresovať, či je to fakt čiarka alebo iba výplod tvojej fantázie, tak to je zase dosť ťažké na psychiku a musíš si už ty zvážiť, či chceš nad testami stresovať (ak testuješ skôr) alebo vidieť na teste jasnú odpoveď v podobe buď prázdneho testu alebo naopak s relatívne peknými čiarkami na teste (teda ak už testuješ v dobe keď ti mešká ms) V každom prípade ti veľmi držím palce 🍀😊

denny007
autor
16. mar 2025

@calathea97 ďakujem za tvoj názor 🤗 oči testy som si robila až neskôr keďže mávam posunutú ovu .. testy robené na 1 test 18DC 2 test 19DC a posledný tretí je 20DC . Či je to pozitívne a ovulácia prebehla to neviem niekto vraví že nie je dostatočne hríba druhá čiarka ale ja si osobne myslím že u mňa na 19DC je pozitívny test... Čiže neviem či je skoro testovať sa . Brucho má bolí intervaloch ako na MS. Takže už som z toho v ... Či to príde alebo nie 🤦‍♀️

calathea97
16. mar 2025

@denny007 No príde mi, že ten 19DC mohla byť ovu, ale ťažko povedať. Tieto ovu testy nepoznám a možno majú trošku menej farbiva, čiže možno preto to tak ukazuje 🤷‍♀️. Čiže dnes by si mala byť cca 12DPO? No, to by ti už mohlo niečo ukázať, ale odporúčam ti už počkať už až do rána a skúsiť z ranného moču. Teda aspoň ja keď som skôr testovala, tak som vždy testovala ráno, aby bola väčšia šanca, že niečo ukáže 😅😅

Inak ak by si chcela dám ti tip na fakt dobré ovu testy za dobrú cenu. S tými testami som pri tomto tehotenstve otehotnela hneď na prvý cyklus, lebo ukazujú fakt nádherne. Predtým som používala buď Livsane alebo Dr. Max, ale tých bolo v balení len 7 a boli relatívne drahé. Skús si pozrieť na nemeckom amazone ovulačné testy Easy at home. Ja som si ich po Vianociach kúpila 100ks stálo cca 36e aj s poštovným a fakt som s nimi otehotnela na prvý cyklus, lebo naozaj ukazujú veľmi, veľmi pekne. Dám tu obrázok krabičky a aj môjho testu v deň keď som otehotnela. Nikdy predtým mi žiadna značka neukázala takú výraznú čiarku, tak možno zváž aj výmenu značky testov ak sa ti dlhšie nedarí 😊

denny007
autor
16. mar 2025

@calathea97 ďakujem ti za radu , určite ak ich nájdem tak by som si ich kúpila lebo triafať tie testy a veriť , či neveriť im je lotéria 🤦‍♀️ .. áno som 12DPO ... Robila som si test lebo som už trúba a aj si hovorím vždy že nebudem sa testovať a aj tak to spravím a nevidela som tam nič GS mama test som si robila pred hodinou dozadu .. ducha som tam ani nehľadala... Je možnosť že je to v mojom prípade ešte priskoro ? Sa testovať ? Počkať kým príde alebo nepríde MS. 🤦‍♀️

den666
16. mar 2025

@denny007 ahoj. Ja som tiež dnes síce len 7DPO, ale mám riadne silne PMS. Už si tiež hocco namyslam, aj keď stále si vravím nerob si nádeje …..každopádne ti držím palce nech MS nepríde. 🙂

denny007
autor
16. mar 2025

@den666 ja som 12DPO a tiež tie PMS mávam silné hlavne pocit že sa to rozbieha mám pocit že nič iné nerobím len chodím sledovať do gatí či tam náhodou niečo už nie je 🤦‍♀️... Už som z toho zúfalá. Ďakujem 🙏

calathea97
17. mar 2025

@denny007 Ahoj, čo sa týka tých testov, tak naozaj ak máš možnosť si ich objednať, tak to vyskúšaj a podľa mňa neoľutuješ 😊 Keď sa ti nepodarí otehotnieť na prvú šupu s tými testami, tak aj tak nič nestratíš, lebo 100ks ti vydrží relatívne dlho 😊. Čo sa týka toho, že včera si bola 12DPO, teda dnes 13DPO , tak podľa mňa stále máš šancu, že len dlhšie trvalo kým sa to vajíčko uhniezdilo. Jednoducho z môjho pohľadu kým ti nepríde ms, tak šanca je vždy, aspoň ja som sa tak ukľudňovala 😅😅. Mne moja kolegyňa dokonca hovorila, že ona pred rokmi keď otehotnela, že mala vždy pravidelný cyklus 28 dní a že test jej 2 čiarky ukázal až po 14 dňoch meškania, že si už myslela že je nejak chorá, takže zázraky sa asi dejú aj keď ja si myslím, že sa jej proste posunula ovu a proste zrovna otehotnela na nejaký nepravydelný cyklus, ktorý zrovna vtedy trafila 😅 Ja ti naozaj veľmo držím palce, hlavne nevešaj hlavu určite sa ti to podarí ❤️❤️❤️ Ak smiem vedieť ako dlho sa s mužom snažíte? 😊

denny007
autor
17. mar 2025

@calathea97 Náhodou sa ťa opýtam či nemáš na vyskúšanie pár tých testov ? 🙂 kúpila by som ich teba ...no snažíme sa 3roky lenže u mňa bol ten problém že som mala vždy nepravidelný cyklus a brala som takmer 2r duphaston a pred 2mesiacami sme boli už obaja v gyncare sa vyšetriť manžel je ok a mne povedal doktor z gyncare že mám vysadiť duphaston lebo mi blokoval ovulaciu keďže som ho stále brala na 16 deň čiže mala som akoby anovulacne cykly ... Nepočítala som si ovu proste k nej ani nedošlo možno aj niekedy došlo .. márne som ho brala len mi riadil cyklus a to je všetko. Teraz len beriem inofolic a mám celkom pravidelne už druhý mesiac do toho 35dc. Inak som ok všetky testy. Iba ten problém som mala. Čiže márne som ho brala.🤦‍♀️ Len aby mi cyklus riadil. Vždy si tak v podvedomí hovorím že Bože možno to príde už ... 🙏 nech sa podarí ... Lenže ja už asi tak hlavu nastavenú že keď už má začne pobolievat tak podbruško ako na MS.. už si veľké šance nedávam 😪 po tých sklamaniach

calathea97
17. mar 2025

@denny007 napíšem ti súkromnú správu 😊

kathhii
19. mar 2025

@denny007 najskôr na 28.den by som sa testovala. Ak si 32 tak by už tu test mal vyjsť podľa pravdy. Mne hneď testy nevychádzali tak som si robila znova po týždni.