Kedy ukazuje tehu test najpresnejšie výsledky?
Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať, či je šanca aby mi ukázal tehotenský test pravdivý výsledok 5 dni pred očakávanou MS a pripadne ak by mi ukázal negativ. či je ešte nejaká šanca že by som tehu bola a ukázalo to až neskôr… keďže som snazilka som dosť netrpezliva a nervózna. Ďakujem
Jeden-dva dni pred menzesom môže citlivý tehotenský test ukázať tehotenstvo z ranného moču, mne tak v oboch tehotenstvách vyšiel pozitívne. Lenže ja som si robila aj graf bazálnej teploty a tak trochu som to tušila, podľa vyššej nameranej teploty.
@mamina123321 mne ukázal 5 dni pred. Ale rovnako sa mi stalo, že 5 dni meskala ms a úplne slabá druha čiarka aj to po limite, že niekto by ho považoval za neplatný a tehu som bola. Ja som si ale napr.ovulaciu nikdy nesledovala.
Najpresnejsie ti ukaze, ked neska ms
@mamina123321 pri tehotenskom teste nie je dôležité, kedy má prísť menštruácia, ale koľko dní si po ovulácii. A skôr než 10 - 12 dní po ovulácii nemá zmysel testovať (aj keď niekomu sa ukáže slabá čiarka aj 8-9 dpo, ale je to zriedkavé a čiarka je tak slabá, že by si aj tak nevedela, či to je ozaj pozitívne, alebo kanálik, alebo falošný duch, a tak či tak by si si musela robiť ďalšie testy neskôr). Ak si ovuláciu nesleduješ, tak je ideálne počkať, kým menštruácia mešká aspoň 1 deň.
Ale áno, je možné, aby test bol pozitívny 5 dní pred očakávanou menštruáciou, ale iba ak má žena dlhšiu luteálnu fázu (počet dní od ovulácie po menštruáciu), prípadne ak bola v daný mesiac ovulácia skôr ako obvykle, a teda je tá žena už aspoň tých 10 dní po ovulácii. Mne by napr. test 5 dní pred menštruáciou určite pozitivitu neukázal, keďže mám luteálnu fázu 11-12 dní (aktuálne som na začiatku tehotenstva a deň pred očakávanou menštruáciou som mala slabulinkú čiarku, bolo to 11 dpo). No a z toho zároveň vyplýva, že ak otestuješ 5 dní pred ms a test je negatívny, tak to neznamená, že tehotná nie si, ale že testuješ príliš skoro.
@mamina123321 treba sa testovať, keď začne menzes meškať.
Spraviť si test môžeš, ale istejšie je to isto až keď ti bude meškať.

Môže nemusí, treba vydržať