icon

Koľko dní od styku dochádza k oplodneniu?

10. apr 2023

Ahojte dá sa cítiť oplodnenie a do koľko dní od styku asi prebehne ďakujem za odpovede

jaskolka
10. apr 2023

Cítiť sa nedá. A je to individuálne, závisí od ovulácie. Spermie si môžu počkať na vajíčko aj viac dní. Teda môže to byť v ten deň, môže na druhý, tretí atď...

moonlight1210
10. apr 2023

Podla toho, kde, v ktorom mieste v ramci svojej cesty do maternice je uz vajicko a ako su schopne spermie, to moze prebehnut od takmer hned do pat dni.

Citit to nebudes, ucitit ale mozes pokus o hniezdenie oplodneneho vajicka. Ktory sa moze a nemusi zdarit. Takze napriek vsetkym pocitom o tehotenstve pride zrazu menstruacia.
Takze ty nevies nic naisto. Ziadna zena. Iba ak tehotenstvo pokracuje, moze si povedat “aha, tak naozaj to bol ten moment”.

mysiacik28
10. apr 2023

@jaskolka citit sa da. Ja som pri prvom citila pichnutie. Pri druhom som mala spinenie. To, ze si ty necitila neznamena, ze sa to neda

any_soj
10. apr 2023

@mysiacik28 môžeš cítiť uhniezdenie, teda keď sa embryo "pripojí" k tvojmu telu, alebo ovuláciu - pri oboch môže byť aj špinenie či pichanie. Oplodnenie je ale úplne nenapojené na tvoje telo, nemáš ako cítiť spojenie vajíčka so spermiou. Nedochádza pri ňom ani ku špiineniu. Ale čo je zaujímavé - vedci zistili, že vajíčko v momente oplodnenia žiari 🙂 Že sa uvoľní množstvo energie, nejaké ióny a spol, čomu ja vôbec nerozumiem 🙂

mysiacik28
10. apr 2023

@any_soj ano, prepac mas pravdu 🙂

jaskolka
10. apr 2023

@mysiacik28 mohla si cítiť uhniezdenie. Nie samotné oplodnenie, to je rozdiel.