icon

Komplikácie s myómami, cystou a možným tehotenstvom

domi_ka
1. okt 2025

Ahojte, je to trošku komplikované, ale možno sa tu niekto nájde ako ja.
Snažíme sa s partnerom o bábatko cca 1 rok. Všetky testy vždy negatívne (ani žiadny duch ani nič take). Som diabetička, takže sa snažím tehotenstvo zachytiť čo najskor. Mám myomy,cystu na vajecniku a velmi silnu menstruáciu, ktorú sprevádza špinenie 2-3 dni pred jej začatím. A tu je moja dilema:
Mám 3 dni pred menštruáciou, ale od včera mám zvlastny pocit. Dnes ráno som si urobila test (ten hore) ktorý sa môže robiť aj pred vynechaním menstruácie, ten druhý (dole RapiClear) som si robila o 3 hodiny neskor zo zvedavosti a je až po vynechaní men., ale mala som len tieto dva doma. Oba slabo pozitívne.
Hodinu nato som začala špiniť.
Mám volať svojmu lekárovi alebo nestresovať a počkať ak by sa jednalo o biochemické tehotenstvo a počkat či dostanem menstruaciu ? alebo môžem byť tehotá a krvacat kvoli myomom? Ďakujem.

Komplikácie s myómami, cystou a možným tehotenstvom
unicornlady
1. okt 2025

tie myómy ti neodporúčali najprv odstrániť, ešte pred tehotenstvom?

ja sa do toho síce nevyznám, ale napadlo mi, či to nemôže brániť otehotneniu

domi_ka
autor
1. okt 2025

Tiež som sa nato pýtala ale povedal mi gynekolog, že netreba. Najväčší ma necelé 3cm.

vkatush
1. okt 2025

Myomy môžu a nemusia brániť tehotenstvu. Záleží na ich veľkosti a umiestnení. (Mám niekoľko, veľké, no obe deti na prvú šupu).

Špinenie môžeš mať aj keď si tehotná. Či už špinenie slabé (časté v tehotenstve), špinenie kvôli komplikáciam alebo aj slabá menštruácia, ktorá mala prísť, no už nestihla kvôli tehotenstvu (poznám baby, čo menštruovali prvé mesiace aj cez tehotenstvo, ale to sú rarity).

Kúpila by som test, ktorý ti ukáže prípadný týždeň a ešte jeden inej značky. Môžeš počkať aj 2-3 dni, či budú silnieť čiarky.

Ale ... Vždy môžu byť aj falošne pozitívne, tie, čo si si robila.

Držím palce, nech čoskoro počuješ tlkot srdiečka ❤️

anonym_8974de
1. okt 2025

@domi_ka myomy treba dať určite preč aj cystu.Mozes byť tehotná a spinenie je kvôli myomu, alebo zárodku, ktorý sa usadil.Ked máš silné krvácanie máš oslabené vnútorné orgány nie je dobré plánovať tehotenstvo s myomom.
Môžeš mať zrasty, ako bude babo rast môžeš krvácať a budeš stále v strese.Treba ísť na laparoskopiu a môžeš mať zrasty, ktoré môžu brániť tehotenstvu.Pockala by som ako sa to vyvinie aj tak si teraz len na začiatku

domi_ka
autor
1. okt 2025

@vkatush ďakujem, dnes už asi nestihnem ale zajtra zbehnem do lekárne - videla som značku Clearblue že ma taky digitálny a ked tak počkam do piatku s testom dalsim 🙂
A dakujem, tiež budem dufat že to nebolo nič falošne pozitívne alebo "biochemicke tehotenstvo"

domi_ka
autor
1. okt 2025

@anonym_8974de dakujem za odpoved a vysvetlenie. Gynekológ len citujem: "je to v poriadku, budeme to sledovať, nieje to na odstránenie". S cystami bojujem od 17 a obcas ako prídu tak aj odídu, len tie myomy, toho sa naozaj trošku bojím. Mojej mame v 40tke odstranili vaječníky a maternicu kvôli tomu, už bola anemická.

koniarova
1. okt 2025
@domi_ka

@anonym_8974de dakujem za odpoved a vysvetlenie. Gynekológ len citujem: "je to v poriadku, budeme to sledovať, nieje to na odstránenie". S cystami bojujem od 17 a obcas ako prídu tak aj odídu, len tie myomy, toho sa naozaj trošku bojím. Mojej mame v 40tke odstranili vaječníky a maternicu kvôli tomu, už bola anemická.

@domi_ka rovnako mi dr hovoril, že netreba nutne odstrániť,keď nespôsobuje problémy. Test máš pozitívny. Držím palce.

domi_ka
autor
1. okt 2025

@koniarova dakujem, velmi dúfam, že je naozaj pozitívny 🙂 a že špinenie je len súčasť tehotenstva

krasneleto
2. okt 2025

@domi_ka ahoj. si tehotna... gratulujem, okamzite k lekarovi. co sa tyka myomu, krvacas s najvacsou pravdepodobnostou nim... a nie nema pravdu , ze 3 cm sa neodstranuje... vsetko ohrozuje tu malu bodku, ktora vznikla... chod naozaj k lekarovi, setri sa, idealne PN, nic nerobit... krvacala som od 5-25 tt , zaciatky su pre babatko velmi ohrozujuce, myom moze spustit aj velke krvacanie a bodku to splachne... nestrasim, ale mam osobnu skusenost... moja bodka ma dnes 10, ale bolo za tym velmi narocne tehu , prave kvoli krvacaniu... drzim ti moc palce

ar3m1s
2. okt 2025

Ahoj, ja som pri tehotenstve spinila na zaciatku. Mala som pozitivne testy uz asi 4 dni ked som zacala slabsie spinit a to spinenie trvalo tak 3 dni. Moze to byt uhniezdenie. No ale nechcem strasit pretoze predtym davnejsie som sponila aj ked som mala biochemicke tehotenstvo ale to som uz vtedy mala aj slabsie testy a tvoj je pekne silny na to ze si 3 dni pred MS.

domi_ka
autor
2. okt 2025

@krasneleto dakujem 🙂 už som volala hned ráno, lekár bude ešte minimálne 2 týždne na PN, takže som dostala termín o 3 týždne - 21.10.2025. Kde mi potvrdia tehotenstvo alebo nie. Ešte si asi pre istotu urobím dalsi test cez víkend, ak by náhodou čiarka zoslabla. Nastastie mam ciastošne cez tyzden homeoffice. Teraz si ešte musím udržať stabilné glykemie a dufat že tri tyzdne ubehnu ako voda. @ar3m1s a ja som sa bála že ten test "je slabý" ked takto ukazuje. Myslela som že musí byť presne taká tmava ciarka ako je ta kontrolna :D Ale dufam že som naozaj tehotná 🙂 lebo lekár chcel po kontrole začať už riešiť pomaličky "prečo sa mi neda otehotniet" a hladinu AMH som mala mierne zníženú (mám 33 rokov)

domi_ka
autor
17. okt 2025

Ahojte baby, tak sa ozývam po dlhšej dobe, uvolnil sa termín u lekára dnes, a teda potvrdené tehotenstvo, 6 týžden. Dostala som ale progesterón, kedže som posledné tri dni špinila a mala bolesti podbruška. V pondelok mám krv, a o tyzden znova kontrolu. Dufam, že všetko bude ok, aj ked slová lekára skrz moje diagnózy - nemám si robiť 100% nádeje, prvých 12 tyzdnov je najdolezitejsich. Ale aj tak som stastná ako blcha 🙂

vkatush
17. okt 2025
@domi_ka

Ahojte baby, tak sa ozývam po dlhšej dobe, uvolnil sa termín u lekára dnes, a teda potvrdené tehotenstvo, 6 týžden. Dostala som ale progesterón, kedže som posledné tri dni špinila a mala bolesti podbruška. V pondelok mám krv, a o tyzden znova kontrolu. Dufam, že všetko bude ok, aj ked slová lekára skrz moje diagnózy - nemám si robiť 100% nádeje, prvých 12 tyzdnov je najdolezitejsich. Ale aj tak som stastná ako blcha 🙂

@domi_ka gratulujem!!! A držím palce ❤️
Áno, prvý trimester je náročný a nevyspytateľný, ale verím, že to dáte s maličkým. Tiež som mala progesterón a niekoľkonásobné špinenia aj krvácania pri oboch tehotenstvách. Môže a nemusí to nič znamenať. Hlavne sa snažiť dať do pohody.
Veľa veľa zdravíčka 🙏