icon

Má užívanie Sorbiferu vplyv na menštruáciu?

29. nov 2024

Ahojte chce sa spýtat bola som stimulovana s tabletkami clostilbegyt a bola som na kontrole u lekárky že jak sa to vivija naplánovala mi s manželom kedy môžme mat pohlavný styk a v utorok som bola na kontrole ci sa to vydarilo tak sa mi tam zrobila cista vodnata ale ze jedno vajíčko prasklo bud príde menzes alebo sa nedostaví 50 na 50. Ale menzes prišiel taky ze za jeden deň vymením maximálne 2 vložky za celý deň čo u mňa nieje to zvykom lebo stále mam silný menzes. Ale chodím na hematologiu s krvou lebo mam zlu zrazanlivost tak mi povedala keď sa dostaví menzes tak mam si nasadiť lieky na železo ma to nejaký vplyv na menzes tie tabletky aby som nemala silný menzes alebo ja už neviem snažíme sa o babetko a som po potrate

anketkarka
29. nov 2024

A na hematológii si povedala, že sa snažíte? Môžu sa tie tabletky užívať v prvom trimestr, ak by sa zadarilo?

michaela329
29. nov 2024

To je klasické železo s vitamínom C, dáva sa aj tehotným. Tiež ho beriem. Neviem o tom, že by ovplyvňoval cyklus. Skôr si myslím, že máš rozhádzané hormóny kvôli potratu a tabletkam na stimuláciu.

autor
29. nov 2024

@michaela329 práve že nie lebo menzes prišiel na čas a stále chodil tak jak mal tak neviem nikdy som tak nemala až teraz

michaela329
29. nov 2024

Ale píšeš, že slabší ako obvykle. Ja som po stimulácii mala naopak hodne silný a a ešte aj mimo menzes spinenie - Dr. povedal, že to je hormonálna nerovnovaha a môžu za to tie lieky, uvidíš aký bude ten ďalší.

autor
29. nov 2024

@michaela329 že nieje taky silný ako každý mesiac lebo ja za jeden deň spotrebujem aj 6-7 vloziek a teraz len dva za celý deň a ja som od potratu 8 mesiacov a stále bol ten istý menzes až teraz je slabý

michaela329
29. nov 2024

Veď ale to je to isté - slabší menzes. Ja to železo beriem práve kvôli veľkým stratam krvi, aby som sa rýchlo zotavila. Nikdy mi menzes ale neovplyvnil. No lieky na stimuláciu, alebo aj tá cysta to urobiť mohli.

euka210
29. nov 2024

Sorbifer sa dava ked mas malo hemoglobinu, cize zeleza v krvi...silne menstruacie, alebo ja som ho brala pri vsetkych tehu. Nema to vplyv...je to ako vitaminy, len je to zelezo...