Mám 28. deň cyklu a menzes nikde
Ahojte žienky.Mám 28dc a ms nikde tehotenský slabučká druhá čiarka a mám dilemu,je tomoje 8me tehotenstvo,na prvého syna sme čakali takmer 4roky z liečbami pco,následne rizokové do pôrodu bola som v skúšobenj lehote,vyhodili ma a na úrade práce čiže mala som rodičák kým som úspešne otehotnela z druhým synom potratila som 3x na začiatku 5-6tt.Pred 4rokmi som mala zamlčaný potrat následne kyret keďže sa potratnespustil v 10tt vlani som potratila v 6tt momentálne 14.4. budú dva roky čo pracujem,lenže už budem mať 11.4. 35rokov čiže bolo by to zas rizikové,keďže bez duphastonu neviem vynosiť,predošlé čo odišli bli bez duphastonu a oboch synov som vynosila sním.V práci robím na baličke v mraziarni v chlade nakladám paletu po výšku 180cm ak 13kg krabice,fakt neviem,čo robiť,bábätku by sme sa potešili,ale gyn. robí len stredy a piatky.Dali by ste sa na Pn-ku či na očr zatiaľ na 10dní? A ak by ma dal na rizikovú pnku do pôrodu dostala by som aj tehotenské aj materskú?
Áno určite aspoň 2 týždne PN a v piatok šup gynekológovi pre ten duphaston. Držím palce 🍀
určite PN.. najmä po takých skúsenostiach... určite by som sa netrápila s takými balíkmi... príspevok dostaneš... Duphaston taktiež ber určite a verím, že všetko dobre dopadne 🙂
@diamond007
@nikdenikto
@lilly2303 Ďakujem,žienky,Duphaston mám doma 3 krabičky mala som užívať od 16dc keby bola došla ms,ale nedošla,tak myslím,že keď bude z ranného silnejšia druhá čiarka než dnes z poobedného,tak začnem užívať už zajtra ráno,pre istotu a v piatok zavolám,asi gyn.Tento týždeň veľa žien chýba a nič by ešte nevidel,aby potvrdil tehotenstvo podľa poslednej ms kalkulačky by som mala byť 4tt aj 6dní dnes čiže len zajtra začne 5tt. budúci týždeň mám ľahší len 2dni robím v stredu idem z deťmi k logopedičke a potom už len vo štvrtok,piatok je sviatok a ten ďalší si vypítam priepustku na stredu 20tého to by mal aj vidieť už či je ok a vtedy by som šla na pnku.
@veronika3110 Myslím,kým nevidí nemôže ma dať na pnku.
@alison11 ak di 4tt+6 tsk uz 5tt konci a zacina 6ty 🙂 ak mas pravidelny cca 28 dnovy cyklus tak je to dost slaba ciarka. Ja som pri 28dc na 11 dpo mala z poobedneho podobnu ciarku. Jedine se ovu je na 18.dc a viac. Drzim palce nech je všetko ok!!!!
@alison11 duphaston si daj uz dnes pre istotu
A mozno by som ho vymenila za progestanelle vaginalne.
@miskamicha Progestanelle vaginale sú na predpis? Ja mám Duphaston kvôli žltkovému teliesku či ako sa to volá čo vyžijuve plod kým neprevezme úlohu placenta tak om to mala pri synoch do 16tt.
@miskamicha Ďakuje,ja som brala Hak len tento cyklus nie od vysadenia som ďalšiu ms nemala naposledy 10.3. mala som aj cystu 4,5cm min. stredu už len 2,3cm lekár nevidel náznak,že by ov bola prebehla,takže vôbec netuším,akot o je len na nete podľa poslednej ms a kalkulačky my vyšiel 4týždeň.
@miskamicha Podľa tu v mojom profile zajtra začínam 5týždeň čiže 4tt a 1deň a budúcu stredubudem len 4tt a 6dní :-/ to asi neuvidí ešte nič ☹ na sone. Veľmi dúfam,že všetko bude ok a snáď má lepšie sono a zazrie aspoň uhniezdenú dutinku v maternici.
@alison11 mne videl pri pravid.cykle 28 dni a ovu 13.den. / potvrdene usg/ uz 4+3. Ak bola ovulacia posunuta vsetko je na dobrej ceste. Ano su na predpis. Duphaston je len ako placebo. Ja som uzivala cele tehu vaginalny prpgesteron..a Vam kvoli veku by mohol gyn nasadit utrogestan/progestanelle vaginalne 🙂 drzim palce treba verit🥰❤❤❤
Ano zlte teliesko ktore vznika po ovulacii a produkuje progesteron
@aga1997 V ktorom týždni si bola,ja sa bojím,že ma odbije,že nič ešte nevidí a povie že ma nemôže vypísať dovtedy. ☹ aj zo zápalom ma veľa krát odbil,že to nie je diagnóza na pn-ku a to mi dal lieky,alebo antibiotiká a tka som chodila do práce.
@miskamicha Ďakujem,nuž nie som lekár a tda on musí vedieť čo mi má napísať.
Hrozne mi bolo dnes akosi nevoľno aj hlava sa mi točila,spala som nejakú 1,5hod. teraz som vstala...
@alison11 zmen lekara. Nesmie ta odbit...
@alison11 ešte mi ani nemaskali 😌dva do mrchy som mala keď mi dal pn nemal by ťa odbiť ....ja som a bábätko prišla v 13 Tom týždni apovedal mi ako náhle vinde test pozitívny volajte dám vás hneď PN a to mám len jedno biochemicke za sebou a vedel že riešime IVF a dal má hneď a teraz keď sa podarí tak my povedal že budem hneď od začiatku až dokonca pn
@aga1997
@miskamicha Dnes ranný,takže zas nič :-/,nabudúce,ale Ďakujem za rady,zrejme nebolo zdravé po hak a aj cyste.Veľmi dúfam,a Verím,že nabudúce bude všetko ok,musí muž dopil Folandrol a ja ešte pijem podobné k Inofolicu.Už len keby sa dnes spustila,aby do pondelka bola slabšia ms,bolo mi zle od žalúdka včera tak dnes idem ku obvodnému pre priepustku,majster mi napísal,aby som dnes ostala radšej doma. 🙂

@alison11 áno aj tehotenske aj materskú