Menštruačný cyklus dvakrát mesačne
Ahojte viem, že otehotnieť môže žena počas plodných aj neplodnosť dní ...
Ale teraz sa mi nejak skrátil cyklus odkedy som prestala kojiť som dúfala že MS naskočí normálne 28dní.... a 5 dní MS .... no už pár mesiacov to mam tak že to vychádza 2x do mesiaca a teraz tá otázka keď mam skrátený cyklus
Marec mi vychádza 26 dní medzi dvomi MS
Február zas 24 a tak na striedačku ...
Počítala som dní MS 4+ dní po MS 3dni + 5dní čo dokáže prežiť spermia = som v plodných dňoch ... stalo sa vám nejaká takáto situácia? 🙂
Plodné dni sa nedajú len tak vypočítať keď nevieš kedy reálne prebehne ovulácia. Len na základe dátumu kedy prebehne ovulácia si vieš vypočítať tých +5 dní pred a cca +3 po ešte pre istotu. Ale bez toho sa to počítať nedá, to je len teoretické hádanie.
@nevenka to vážne ide tak po a nič? :O
@nika_val áno viem, síce ovu cítim viem kedy ju mam aj hlien aj bolesť vaječníkov, až kŕče... ale teda neviem si dopredu vypočítať či budú tých 5dní cca alebo ma to minie 😐 a ženy ak by ste chceli riešiť ochranu atď využívame ju, častokrát aj kvalitné prasknú našťastie sa teraz nič také v poslednej dobe nestalo, nevravím že som tehotná len rozmýšľam že či.. antiku neberiem viem aké látky to má a čo to s telom robí... nie som bio eco raw a neviem čo ale jednoducho viem aké následky to má a viem že v braní liekov niesom dobrá... často by som vynechala a čo viem tak ak žena vynechá po dlhodobom braní tak môže hneď otehotnieť... a nehormonalna antika je podľa môjho gyn nanič že aj tak sa dá otehotnieť čiže bud lieky alebo dana (toho sa naooozaj bojím, viem o prípadoch keď žena dostala zápal ako keby to telo neprijalo alebo čo a že popri vyberaní jej tam niečo narusili či čo a jej ostali nasledky, máva silné kŕče častokrát pri MS a plodných atď)
Ja som napríklad mala tak že som mala ovulačný hlien týždeň pred reálnym prebehnutím ovulácie. Takže ja som si asi pol roka zle myslela že na 100% viem kedy mám ovuláciu až dr ma vyviedla z omylu že mám ovuláciu až na 17ty deň cyklu
S ochranou ti neporadím lebo ja som roky predtým brala antikoncepciu a potom som už bola pripravená na dieťa tak sme ochranu nevyužívali.
No vazne nic. Len si musis byt ista, ze ovu uz bola. To je cela finta. Len je to kratke obdobie, lebo ja pre istotu cakam 3 dni po ovulacii, sledujem teplotu.

Otehotniet mozes, ked nastane ovulacia. Sex pred ovulaciou je vzdy rizikovy, lebo nikdy nevies, kedy ovu naozaj pride. Po potvrdenej ovu az do MS ideme vzdy naostro a nemas ako otehotniet.
Tak si kup ovu testy a zacni merat tpelotu a budes vediet, kedy mas ovu, asi skoro, ked mas kratsi cyklus.