icon

Mešká mi menštruácia. Ako mám vyvolať cyklus?

Včera o 04:58

Ahojte, MS mávam na 28ty deň. Dnes je 32 deň. Je mi nevoľno, na zvracanie trochu, bolesti v podbrušku, celá som taká nejaká nesvoja,cítim aj kríže, nie je mi dobre. Ako mám vyvolať cyklus? Lebo nie a nie prísť...

anonym_c49434
Včera o 05:59

skús urobiť stojku, potom sa vráť na nohy, urob 18 výskokov, 3 otočky na jednej nohe, potom na druhej, ľahni si a daj si na čelo studený obklad namočený v žihľave natrhanej za mesačného svitu (v týchto dňoch mesiac svieti najlepšie, máš šťastie) a potom do hodiny to dostaneš.

janetinka27
Včera o 06:06

@anonym_autor ahoj, su rozne tipy a triky, ale nezvyknu zarucene zaberat - horuci kupel,cervene vino, pohlavny styk, ...
Pockala by som.nemusi byt kazdy cyklus idealny.krvacanie nakoniec pride.treba riesit az keby sa to castejsie opakovalo.moze ist o neskorsiu ovulaciu abo ovulacia zlyhala/nebola atd.
Nepises kolko mas rokov.

autor
Včera o 06:13
@anonym_c49434

skús urobiť stojku, potom sa vráť na nohy, urob 18 výskokov, 3 otočky na jednej nohe, potom na druhej, ľahni si a daj si na čelo studený obklad namočený v žihľave natrhanej za mesačného svitu (v týchto dňoch mesiac svieti najlepšie, máš šťastie) a potom do hodiny to dostaneš.

@anonym_c49434 už som ráno bola behať bosá po tráve a teraz idem rituálne zabiť kozu, myslíš, že to pomôže? Každý večer sa modlím desiatok ruženca...

anonym_82deb3
Včera o 06:36
@anonym_autor

@anonym_c49434 už som ráno bola behať bosá po tráve a teraz idem rituálne zabiť kozu, myslíš, že to pomôže? Každý večer sa modlím desiatok ruženca...

@anonym_autor Tá koza by zabrať mohla 😁 Krámy sa spúšťajú asi vplyvom hormónov.Ale sexom ,alebo nejakým cvičením nič nepokazíš.Mne sa pôrod spustil umývaním dlážky na kolenách.

autor
Včera o 06:38
@anonym_82deb3

@anonym_autor Tá koza by zabrať mohla 😁 Krámy sa spúšťajú asi vplyvom hormónov.Ale sexom ,alebo nejakým cvičením nič nepokazíš.Mne sa pôrod spustil umývaním dlážky na kolenách.

@anonym_82deb3 dobre, idem vydrhnúť dlážku a oprať šaty do potoka.... chápem, že je to vplyvom hormónov. Snažím sa brať prípravky na optimalizáciu cyklu, ale zjavne to nepomáha.

tamtamka26
Včera o 07:01
@anonym_autor

@anonym_82deb3 dobre, idem vydrhnúť dlážku a oprať šaty do potoka.... chápem, že je to vplyvom hormónov. Snažím sa brať prípravky na optimalizáciu cyklu, ale zjavne to nepomáha.

@anonym_autor a je nejaký dôvod, prečo to nahanas? Ak nie si tehotná, tak skôr, či neskôr dostaneš...

titla
Včera o 07:04

Mne naposledy ked sa mi takto natiahol cyklus MS konecne zacala po tom co som si vecer napustila horucu vanu a pila cervene vino - alkohol v kombinacii s teplom rozsirili cievy. Ci to naozaj zabralo alebo by sa MS spustila uz tak ci tak neviem. Tiez som uz bola nervozna z toho, ze uz vyze tyzdna mam krce, spinim, bolia ma krize, zhorsena plet...

autor
Včera o 07:09
@titla

Mne naposledy ked sa mi takto natiahol cyklus MS konecne zacala po tom co som si vecer napustila horucu vanu a pila cervene vino - alkohol v kombinacii s teplom rozsirili cievy. Ci to naozaj zabralo alebo by sa MS spustila uz tak ci tak neviem. Tiez som uz bola nervozna z toho, ze uz vyze tyzdna mam krce, spinim, bolia ma krize, zhorsena plet...

@titla toto pomohlo vždy... ale nanešťastie, už dva roky nemám vaňu :/

autor
Včera o 07:10
@tamtamka26

@anonym_autor a je nejaký dôvod, prečo to nahanas? Ak nie si tehotná, tak skôr, či neskôr dostaneš...

@tamtamka26 lebo je mi zle, pre PMS, potrebujem už spustiť cyklus. Keby som nič nevnímala, tak mi je to jedno.

tamtamka26
Včera o 07:20
@anonym_autor

@tamtamka26 lebo je mi zle, pre PMS, potrebujem už spustiť cyklus. Keby som nič nevnímala, tak mi je to jedno.

@anonym_autor no, to poznám, hlavne keď to už cítiš niekde na "zákrute" a stále nič. min. mesiac som 3 dni mala pocit, že už a veru nič. dávam si aspoň horúcu sprchu na brucho, ako pri pôrode. alebo skús suché teplo.

titla
Včera o 07:22
@anonym_autor

@anonym_autor ako spomina @tamtamka26 skus suche teplo. Nahrej termivankusik, pripadne vrecko naplnene solou a priloz na brucho a nahrievaj.

anonym_158527
Včera o 07:40
@anonym_autor

@anonym_autor Daj si predpísať hormonálnu antikoncepciu a budeš mať cyklus pravidelný ako švajčiarske hodinky.

Vyskúšaj brať Gynex kvapky. Dcére to stabilizovalo cyklus. Ale neviem s istotou, či to tie kvapky, alebo samé sa to stabilizovalo, ale za vyskúšanie nič nedáš. Vlastne len cenu kvapiek.

autor
Včera o 07:41
@anonym_158527

@anonym_autor Daj si predpísať hormonálnu antikoncepciu a budeš mať cyklus pravidelný ako švajčiarske hodinky.

Vyskúšaj brať Gynex kvapky. Dcére to stabilizovalo cyklus. Ale neviem s istotou, či to tie kvapky, alebo samé sa to stabilizovalo, ale za vyskúšanie nič nedáš. Vlastne len cenu kvapiek.

@anonym_158527 myslíš, že ak by som mohla HAK, tak ju neberiem? A gynex užívam... a hľa, kde som 🙂

anonym_5bf75b
Včera o 10:14

@anonym_autor najskor si odpovedz na otazky
1. Mozes byt tehotná?
2. Mala som alebo prežila som stres ?
3. Choroba? Napriklad prechladnutie?
4. Viroza ?
5.Hormonálne vykyvy

Ak mozes byt tehotna, sprav si test, ak tehotná nemas byt z coho, moze ist o stres, hormonalne výkyvy, ale aj o prechladnutie , ak ťa bolia kríže ..

autor
Včera o 11:24
@anonym_5bf75b

@anonym_autor najskor si odpovedz na otazky
1. Mozes byt tehotná?
2. Mala som alebo prežila som stres ?
3. Choroba? Napriklad prechladnutie?
4. Viroza ?
5.Hormonálne vykyvy

Ak mozes byt tehotna, sprav si test, ak tehotná nemas byt z coho, moze ist o stres, hormonalne výkyvy, ale aj o prechladnutie , ak ťa bolia kríže ..

@anonym_5bf75b 5 je spravne.

anonym_5bf75b
Včera o 13:52
@anonym_autor

@anonym_5bf75b 5 je spravne.

@anonym_autor treba sa dat vysetrit a hormony upravit no

autor
Včera o 14:52
@anonym_5bf75b

@anonym_autor treba sa dat vysetrit a hormony upravit no

@anonym_5bf75b a to už ako, keď nemôžem HAK a HSL?

anonym_5bf75b
Včera o 16:46
@anonym_autor

@anonym_5bf75b a to už ako, keď nemôžem HAK a HSL?

@anonym_autor aj strava, može ovplyvňovať vaše hormóny, treba zaradiť fytoestrogény napr. ľanové semienka a podporiť tým, funkciu pečene, ktorá metabolizuje hormóny, treba do stravy zaradiť zdravé tuky, vyhýbať sa sladkostiam a slanostiam, dodať do tela vitamín D.. ako ste na tom so štítnou žlazou ?
A stres zvyšuje kortizol, ten ničí hormóny, presne takto som sa dala do ppriadku ja - stravou

autor
Včera o 16:48
@anonym_5bf75b

@anonym_autor aj strava, može ovplyvňovať vaše hormóny, treba zaradiť fytoestrogény napr. ľanové semienka a podporiť tým, funkciu pečene, ktorá metabolizuje hormóny, treba do stravy zaradiť zdravé tuky, vyhýbať sa sladkostiam a slanostiam, dodať do tela vitamín D.. ako ste na tom so štítnou žlazou ?
A stres zvyšuje kortizol, ten ničí hormóny, presne takto som sa dala do ppriadku ja - stravou

@anonym_5bf75b ŠŽ ok, vitamín D beriem celoročne, na pečeň mám lagosu a MS prišla.

anonym_5bf75b
Včera o 16:54
@anonym_autor

@anonym_5bf75b ŠŽ ok, vitamín D beriem celoročne, na pečeň mám lagosu a MS prišla.

@anonym_autor tak potom je všetko v poriadku 🙂