icon

Môže infekcia ovplyvniť výsledok tehotenského testu?

10. feb 2025

Ahojte, mám tu takú zaujímavú situáciu... včera som mala dostať ms, no zároveň mám pocit, že sa u mňa rozbieha nejaký zápal močových ciest. Počas uplynulého mesiaca som bojovala aj s nejakou gynekologickou infekciou a teda s manželom sme mali styk naposledy 3.1. (ovulácia mala byť okolo 26.1.)... napadlo mi spraviť si test len tak, lebo som streser a vyšla mi na ňom taká slabučká druhá čiarka. Bol to Pepino ten ocikávací... lenže mi to nejak nevychádza, z čoho by som mala byť tehotná, keď som mesiac nemala styk... navyše posledný taký čo sa udial cez ovuláciu bol ešte na konci novembra a odvtedy som mala 2 riadne a silné ms.
Je možné, že by mi test ukázal druhú čiarku kvôli tej infekcii? Alebo myslíte, že ozaj môžem tehotná??
Keď si spravím clear blue digitálny bude to istejšia informácia?

selena_luna
10. feb 2025

Jasne, falosne pozitivny moze byt aj z infekcie mocovych ciest. Teda este nie je asi vyliecena, chod k dr radsej, nech ti neprelezie do obliciek

mmoonna
10. feb 2025

Z infekcie nebudeš mať pozitívny test. Ten predsa zachytáva hormón hcg a nie infekciu. Kľudne si myslí hľa mať ovulaciu inokedy, ako vieš,že bola presne vtedy?

autor
10. feb 2025

@mmoonna neviem presne, len orientačne. Ale aj tak, keby bola, ja som styk nemala tak dlho, že medzitým bola minimálne tá jedna menštruácia (celkom silná), od ktorej som už styk nemala. Čiže tak či tak keby som bola tehotná, by som bola tehotná dlhšie než z poslednej ovulácie. A to by som čakala aj silnejšiu tú čiarku.

autor
10. feb 2025
colsami
10. feb 2025

@selena_luna pri infekcii mocovych ciest sa vylucuje hch? To som jakziv nepocula. Nehovoris pravdu.

@autorka: bud tam hcg je alebo nie je, bez ohladu na zapal moc.ciest. A hcg sa pri tychto zapaloch URCITE netvori.
Takze bud si tehotna, alebo je to blby test. Co je dost pravdepodobne pri pepine. A ano ak by si bola tehotna este z predoslej ovulacie, ciarka Ti oci vybije.

autor
10. feb 2025

@colsami ďakujem pekne. Ja som akože na nete tiež čítala že niektoré typy zápalu močových a dokonca aj iných infekcií môžu spôsobiť falošne pozitívny test tak som bola zmätená.
Ja si pre istotu spravím aj ten digitálny a uvidím, lebo presne pri pepine sa mi aj v minulosti stalo niečo podobné.
Ono problém je aj ten, že termín k Dr mám až na 4.3., pretože mením lekára a k tomu, kde som teraz nie sú absolútne volné žiadne termíny...
Len ma to proste veľmi prekvapilo a hlavne neviem, ako by som manželovi vysvetlila, že som tehotná, keď sme spolu nemali sex... ako ho poznám, tak pre neho jediná pravda by bola, že som ho podviedla... takže tak :(

ina2405
10. feb 2025

@selena_luna to je hlúposť, test reaguje len na hcg. Nie na crp 🙄

anna777115
10. feb 2025

To som ešte nepočula, že z infekcie močovych ciest moze byt pozitivny tehotensky test. Skor naopak, že pri tehotenstve može nastat nejaky diskomfort, čo sa tyka mykozy, alebo močovych ciest. Veď tehotensky test reaguje na pritomnost tehotenskeho hormonu HCG. Podĺa mňa si tehotná.

autor
10. feb 2025

@anna777115 napriek tomu, že som mesiac nemala styk a odvtedy som mala bežnú menštruáciu?

luteam
10. feb 2025

Podla tvojho popisu a foto ciarky si nemyslim, ze si tehotna pepino testy su proste naprd casto robia falosne ciarky

autor
10. feb 2025

@luteam ďakujem za názor. Takže keď si spravím Clear Blue ako kontrolný, môžem sa na neho viac spolahnúť, nech už ukáže čokolvek?

simona1998
10. feb 2025

Pepino sú na 💩

anna777115
10. feb 2025

Tak, potom je zly test. Tieto testy na moč ti nikdy nedaju taku odpovet, ako odber krvi na pritomnost hcg.

nevenka
10. feb 2025

Ja som uz mala x pozitivnych testov, aj ovela silnejsich a aj rozne znacky a tehotna som nebola. Ja si myslim, ze Ti staci spravit nejaky iny palickovy, napriklad Woman Secret, ten mi ciarku urobil naozaj len v pripade tehotenstva.

sasikes
10. feb 2025

Ja si myslím že ak by to bolo tehotenstvo bolo by to oveľa silnejšie, konkrétne ja som otehotnela niekedy v rozmedzí 6-9.1 a môj test pred 2 týždňami bol za sekundu taký že mi naozaj skoro oči vybil 😀 takze tiež si myslím len že pepino si niekedy ukazuje čo chce.
A clear blue s ukazovateľom týždňa takto.

luteam
10. feb 2025

Este mamatesty zvyknu falosne ukazovat co viem skusila bt som nejaky iny na tvojom mieste

autor
10. feb 2025

@sasikes gratulujem! 😊 a dakujem za skusenosti, ja si to tiez myslim, ze uz by bolo vidno... no kazdopadne skocim do lekarne a kupim si nejaky iny este

selena_luna
10. feb 2025

@ina2405 @colsami @anna777115 @mmoonna to, ze ste o tom este nepoculi, neznamena to, ze to tak nie. falosna pozitivita testov sa objavuje pri bakterialnych infekciach . V moci je vysoke mnozstvo leukocytov, červenych krviniek a dusitanov a mozu ovplyvnit vysledok - kludne sa na to opytajte gynekologa na nasledujucej priehliadke. inak si to staci aj vygooglit. su aj ine veci, ktory mozu ukazat falosnu pozitivitu: rakovina ( co som autorku skutocne nechcela strasit), rozne lieky, myomi, cysty... ta par centova papierova tycinka je vyborny domaci test, ale nie je to svaty gral a nie je dokonalo presny, napriklad ako krvne testy. a kedze autorka jasne pise, ze to so sexom nesedi, tak to bude sediet na tu infekciu.
@autorka namiesto dalsieho testu sa radsej objednaj k dr a dohodnite si dalsi postup.

autor
12. feb 2025

Ahojte, dievčatá, ďakujem vám všetkým za názory a rady - update odo mňa je taký, že sa mi nakoniec spustil menzes a aj riadny zápal močových ciest, takže sa mi všetko pokrížilo naraz, o bolesti ani nehovorím...

selena_luna
12. feb 2025

Mrzi ma to a dobre si ho preliec. Ja som mala take narocne obdobie v praci raz, vzdy som to odsuvala a preliezol mi do oblicky, niekolko dni som mala horucky 40tky. Myslela som ze sa mi zaziva uskvari mozog z toho. Tak neurob tu istu chybu ako ja. Drz sa a vyliec sa.

autor
13. feb 2025

@selena_lunafu, to znie hrozne! Som rada, že to dopadlo dobre... a ďakujem 🙏🏻