icon

Môže žena otehotnieť počas menštruácie?

13. jan 2025

Ahojte mám jednu otázku dosť blbu asi som blbá už aj ja 😂 tak ide o to z mužom máme nechránený styk počas neplodnych dni a darí sa už rok takto fungujeme lenže som nesvoja len už preto lebo viac krát som čítala na mk. Že niektoré tu písali či sa dá otehotnieť počas ms. A poniektorí písali že sa im to stalo alebo im známym a teraz ide o tú otázku mali sme styk nechránený a po chodke.ms môže sa to stať?komu sa to stalo alebo či sa to aspoň môže stať poprosim ženy čo si o Tom myslíte

colsami
13. jan 2025

Nastuduj si ako funguje zensky cyklus, ked uz pohlavne zijes. Ano otehotniet mozes hocikedy, ked OVULUJES. A kedze ovulacia moze prist aj v nestandardnom case, stane sa, ze aj pocas "zdarne neplodnych dni" (alebo pocas ms) otehotnies.

vanilkovazmrzka
13. jan 2025

Je to pomerne jednoduche. Ak nevies ako funguje cyklus tak nesukaj bez ochrany. Ach.

autor
13. jan 2025

@colsami fajn díky ale prečo reagujes hneď tak negatívne a čo znamená keď už pohlavné žiješ? moja zlatá ja mám už dve deti takže viem ako funguje pohlavný život lenže niekto je tu taký že bude mať 4,5 deti a aj tak tu bude písať a hľadať odpoveď od ženy ktorá je ešte skúsenejšia dokonca či je test pozit.aj keď nie je slepá a uvidí dve čiarky a vieš prečo lebo sa tak radujú že to nemôžu skrývať pred svetom a neveria svojim očiam že sa to naozaj stalo ale tak isto sa nedočkajú spravodlivej odpovede keď reagujes na každú správu tak .tak lepšie je nepodpísať alebo vôbec čítať ja som sem písala len preto aby som sa dozvedela o niekom komu sa to stálo alebo sa môže stať lebo ja sa netestujem ovulacnimi testami llen predca každá žena je iná a to bi si musela kúpiť škatuľu ovulačnich testov aby zistila ovulaciu

autor
13. jan 2025

@vanilkovazmrzka fajn diki keď to hovoríš ty tak už nebudem šukať😂

lenka7477
13. jan 2025

prečo si taká podráždená ? Veď Ti normálne napísali .
Možno trošku viac otvorene , ako si zvyknutá - ale pravdivo .
My sme si s mužom roky ,,dávali pozor,, až do jedného dňa ... a máme Luciu
Od vtedy už tomu slovnému spojeniu akosi neverím 😀
Pri sexe a poverách sa veriť ničomu nedá ....

januska12323
13. jan 2025

Kým na 100% nevieš kedy máš ovuláciu môžeš vlastne otehotnieť aj cez neplodné dni, lebo nevieš kedy sú.

viestta
13. jan 2025

Aj keby si si kupila kamion ovulacnych testov aj tak by sa mohlo stat, ze otehotnies, pretoze aj pri tychto testoch je len urcita, celkom vysoka ale nie 100%, spolahlivost vysledku. To by si musela mat USG potvrdenu ovulaciu v kazdom cykle aby si sa jej uspesne vyhla. Metoda plodnych dni je celkom nespolahliva antikoncepcna metoda, staci si najst nejake odborne clenky, najdes tam aj statistiky, nemusis hladat nazorne priklady na MK.

bystrozraky
13. jan 2025

Chapem co sa pytas 🙂 tu mas relevantne statistiky: https://primar.sme.sk/c/4116816/prirodzene-plan...
Len samozrejme zalezi aj na konkretnych okolnostniach, vas vek, zdravotny stav atd... Mna udivuje, ze hormmonalna antikoncepcia ma 3-8 tehotnych zo 100 zien za rok. A kalendarova (urcovanie ovulacie podla kalendara): 14-38 tehotnych na 100 zien. Takze ak urcujes velmi presne ovulaciu, tak budes mozno nikde v 14 tehotnych zo 100 zien za rok. Vsetky informacie su z prilozeneho clanku 🙂

colsami
13. jan 2025

@autorka: co si agresivna? Uplne fakticky a realne som Ti odpisala, za to ze tam nedam desat smajlikov a srdiecka Ti to pride negativne? Vysvetlila som co sa pytas. A keby si poznala ako funguje cyklus zeny (bez ohladu na to, ci mas 0, 2, ci 10 deti) takuto otazku sa nepytas. Takze ani poznamka o tom, ze nastuduj si cyklus, nebola negativna, ale je to fakt. Takisto ako deti neznamenaju ze poznas cyklus, ako dospelost neznamena ze ovlada clovek gramatiku. Proste fakt. Ty si strasne citliva dusa na seba evidentne, Ty "moja zlata".

majkakoc
13. jan 2025

My s manželom fungujeme 20 rokov na prerušovanom, máme 3 chcene a plánované deti. Ja si nesledujem ovulaciu (viem kedy ju mám, som opatrnejšia vtedy), všetko je na mužovi, hovorí že vie kedy vytiahnuť 😂 ak sa do teba muž neurobil, tak je minimálna šanca na tehotenstvo.
Tu na MK ženy vedia otehotnieť aj z pusy 🤣😂🙈 čo ti poviem 😁

autor
13. jan 2025

@majkakoc no otázka znela že mali sme nechránený pohlavný styk a po hod.som dostala ms takže vlastne či je reálne otehotnieť počas ms to bola moja otázka lebo viacero žien tu písalo že ostali počas ms tehotné takže preto som tu napísala

maryetta
13. jan 2025

Mam kamaratku z porodnice 😂 ktora cakala na porod babatka, ktore sa "podarilo" prave pocas ms.

sofia1979
14. jan 2025

Nechránený sex môže znamenať tehu ovu nemusí prísť vtedy, keď si myslíš, že ju mávaš. To je celé, milión žien tak otehotneli môžeš aj ty no nemusíš.

glade22
19. jan 2025

"a teraz ide o tú otázku mali sme styk nechránený a po chodke.ms môže sa to stať?"
Tak hlavne z tejto formulácie nebolo jasné, na čo si sa vlastne pýtala...
Ak poznáš cyklus, vieš, že keď dôjde menštruácia, vajíčko je už dávno niekde vylúčené, k oplodneniu nedošlo a odlupuje sa vystelka maternice... Teda k oplodneniu by v tomto období dôjsť nemalo, ale to by si mala vedieť, keď praktizujete styk počas neplodnych dní...lebo toto sú tie neplodne dni.
Ale občas sa cyklus zblbne a z neplodnych dní sa zrazu stanú plodné...ale mala by si mať vtedy všetky známky plodnosti, ktoré asi vieš rozlíšiť, keďže takto fungujete.
Či podľa čoho ste určovali, ktoré dní si neplodne?