icon

Môžem byť tehotná?

allyna01
13. apr 2022

Ahojte.

Už týždeň denno denne čítam všetky možné (aj nemožné) príspevky na túto tému. Ale nedá mi to. Chcem aj ja poprosiť o radu/názor, konkrétne na svoju situejšn 🙂)

Mám 23 rokov a občas mi fakt dosť blbo trávi. Keď mám zápchu, tak ma vie riadne potrápiť bolesť bruška. To isté pri menštruácii, druhý deň bez Algifenu som nikdy nezvládla. (A bez babkinej plienky na únik moču, moje krámy sú vééľmi silné).

Cyklus nemávam pravidelný, ale plus-mínus 3 dni až týždeň. Ako kedy. Niekedy mi trvá samotný cyklus 4 dni, inokedy 10. Posledný menzes som mala od 7. do 12. teho marca. Po pohlavnom styku, ktorý som s priateľom mala 20.03., som začala slabo krvácať. Ďalší styk sme mali (aj napriek špineniu) 22.03., a hneď na to som sa tak rozkrvácala, že do pár minút mi pretiekla malá vložka. Podľa P.C. kalendárika, som mala mať ovuláciu 23.03. Ale pri mojich nepravidelných je to ťažko určovať, ja ovulku osobne vôbec necítim. Mali sme prerušovaný styk a priateľ sa do mňa neurobil. Veľakrát som však mala pocit, že ejakulát mám aj v okolí vagíny, nie len na brušku.

Odvtedy ma tak divne pobolieva celý človek. Pri sprchovaní ma pichne na jednej strane vaječníkov, pri rýchlom pohybe v druhom… 06.04. mi mala začať menštruácia a presne ten den som mala hnedé špinenie, ktoré trvalo 3 dni. Takto dlho ani môj nepravidelný cyklus nemeškáva. Teraz ma už nejaký 4. deň bolí celé brucho. Je to podobné, ako keď mám svoje zápchové obdobia, ale tentokrát mám stolicu (na mňa) výnimočne skvelú. V bruchu mi niečo akoby “buble”, a ja pri mojom šťastí, keby prídem k lekárovi, boli by to zarazené prdy, tak sa bojím. Dnes sa mi k bolesti brucha pridala chrbtica, ale tak veľmi, že som plakala v bolestiach. V krížoch ma tiež niekedy sekne, ale Novalgin vždy zabral. Až dodnes. On nezabraaal.

Tehotenský test som si robila pepino v nedeľu s negatívnym výsledkom. Zajtra ocikám ďalší. Mám strach, že ak je to bábo, svojou fyzicky náročnou prácou mu ublížim (a aj sebe). Dieťa nemáme v pláne, nakoľko študujem, ale pripúšťam aj možnosť tehotenstva, keďže máme prerušovaný styk a žiadnu inú ochranu.

Ďakujem za prečítanie a prípadné typy (fakt neviem, aké íčka :D). Prípadne mi prosím napíšte, aké máte skúsenosti s neplánovaným otehotnením vy + prvé pocity a taaak.

PS: som celé dni aj šialene unavená, ale pri mojom vyťažení, štúdijnom i pracovnom, som len málokedy fresh. No už si namýšľam blbosti. Už z toho šaliem😃

janetinka27
14. apr 2022

@allyna01 no ak si po styku silno krvacala, daj sa prezriet u dr.
nie kazda zena ma plodne cykly,najma ak su nepravidelne.
ja som sa raz takto rozkrvacala a zistili sa,ze mam zvysenu sliznicu a dostala som lieky. ak krvacas niekedy aj 10 dni, potom tu moze byt problem s vysokou sliznicou. isla by som k dr na sono.

aknamorka22
14. apr 2022

Podľa mňa tehotná nie si ale máš iný gynekologicky problém. Neviem či chodíš na prehliadky ale takéto krvácanie nie je normálne. Išla by som k doktorovi sa dať skontrolovať. A ja keď som neplánovane otehotnela, absolútne som to netušila, nebolo mi nič a aj dlho po pozitívnom teste mi nič nebolo 🙂

nika_val
14. apr 2022

@allyna01 určite by som na tvojom mieste riešila hlavne tie bolesti ms, silne krvacanie a nepravidelnosť
Pri takychto cykloch je velmi tažko určiť kedy su plodne dni a či vôbec mavaš ovulaciu..
Nezanedbaj to že maš teraz taky cyklus aky máš v buducnosti ti to moze robiť problemy

edien
14. apr 2022

@allyna01 môžeš mať aj cystu, poprípade si ju mala a praskla ti

lavinis
Autor odpoveď zmazal