icon

Môžem byť tehotná i napriek antikoncepcii?

28. feb 2025

Ahojte možno mi budete vedieť poradiť beriem antikoncepciu .. minuli mesiac so hneď o užiť antikoncepcie vracala .. menzes som mala minuli aj tento mesiac ... len ma akosi bolia prsia .. môžem byť tehotná?

maca1984
28. feb 2025

Antikoncepcia zabraňuje otehotneniu.
Ak nie si ojedinelý prípad, tak tehotná nie si.
Btw- predávajú tehotenské testy.

s_o_n_i_k_e
28. feb 2025

Urobiť si test a hlavne v návode je presne napísane ako sa má postupovať, keď sa vracia 🙂 a do akého času je žena chránená, prípadne, či je potrebné užiť novú tabletku 🙂

krasneleto
28. feb 2025

sprav test a uvidis, je malo pravdepodobne , ze by si bola tehotna.. prsia bolia aj pri ovulacii niekoho, aj pri menzese...

autor
28. feb 2025

@krasneleto no včera mi skončili plodné dni ..

krasneleto
28. feb 2025

ty beries anitkoncepciu? ak ano, plodne dni nemas... vies vobec co je antikoncepcia?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
28. feb 2025

@krasneleto áno beriem preto som sa opýtala... ukrizujte ma za to ze som sa niečo opýtala

krasneleto
28. feb 2025

pocas uzivania nie mono tabletkovej antikoncepcie, ide vzdy o PSEUDOCYKLUS... v troj fazach brani otehotneniu. prosim ta, nikto ta nejde ukrizovat... ale rozum mi stoji, ako si niekto moze mysliet ze ovuluje v pseudocykle... dostuduj si zaklad a nemusis pokladat otazky, hoc ti rady odpovieme... ale toto je cez...

autor
28. feb 2025

@krasneleto ďakujem pekne ...

krasneleto
28. feb 2025

kludne napis aku beries antikoncepciu a vysvetlim ti ako brani v tehotenstve. ano vracanie moze znizit ucinok, nebezepecnejsie je to vsak pri mono tabletkovej, ktora obsahuje iba jeden typ hormonov- gestagen... pri 3 zlozkovej, to ako velky problem v zaciatku "cyklu" nevidim... 3 zlozkuvu ktoru ma vacsina zien, mono sa zvykne davat pri dojciacich , alebo netolerujucich estrogen

autor
28. feb 2025

@krasneleto ďakujem ja som nikdy nebrala antikoncepciu a ani som sa nezaujímala ... a beriem Mistru... som sa položila túto utazku lebo som počula ze aj počas používaní ženy ostali tehotné

krasneleto
28. feb 2025

prave preto, by si mala vediet, co do seba davas... ide o trojfazovu ale monotabletkovu , cize pocas celeho uzivania brani v troch fazach, ale kazda tabletka obsahu rovnake mnozstvo hormonov, odporucam chatgpt do buducna, je tam vela uzitocnych informacii

Mistra je kombinovaná hormonálna antikoncepcia, ktorá obsahuje estrogén (etinylestradiol) a gestagén (levonorgestrel). Patrí medzi jednofázové tabletky, čo znamená, že každá aktívna tabletka obsahuje rovnaké množstvo hormónov počas celého cyklu.
Ako funguje Mistra?

Blokuje ovuláciu – zabraňuje uvoľneniu vajíčka z vaječníka.
Zahusťuje hlien v krčku maternice – spermie sa ťažšie dostanú k vajíčku.
Mení výstelku maternice – ak by aj došlo k oplodneniu, vajíčko sa nemôže uchytiť.

maca1984
28. feb 2025

@krasneleto ja ti len chcem poďakovať.
Úžasné že sa ešte v dnešnej dobe " nervákov na soc.sieťach" nájde niekto, kto takto dokáže vysvetliť.
A v kľude, bez urážok.

autor
28. feb 2025

@krasneleto ďakujem

rebcav
28. feb 2025

vraj sa účitok antik. môže "stratiť" pri užití niektor. liekov /liekov aj proti bolesti/

krasneleto
28. feb 2025

@maca1984 ja som pokojna... niektorym veciach a otazkam specialne tu nechapem, ale rada vysvetlim, ked viem...

krasneleto
28. feb 2025

@rebcav najvacsim problemom je nepravidelne uzivanie.. ale ano aj lieky ovplyvnuju

Antibiotiká – Rifampicín a rifabutín (iné antibiotiká zvyčajne nemajú vplyv).
Lieky proti epilepsii – Karbamazepín, fenytoín, fenobarbital, topiramát.
Lieky na HIV – Niektoré inhibítory proteáz a nevirapín.
Lieky na plesňové infekcie – Grizeofulvín.
Bylinné doplnky – Ľubovník bodkovaný (St. John’s Wort).

maca1984
28. feb 2025

@krasneleto no veď práve, že si pokojná.
To sa málo už vidí 😁

krasneleto
28. feb 2025

@maca1984 nie vzdy... :D

majulino
28. feb 2025

@krasneleto ja mám dieťa popri užívaní antikoncepcie. Bola som iba u zubára. Žiadne lieky som nebrala, iba ona mi dala nejakú vložku do zuba. Tvrdila mi, že to 100% nemá žiaden vplyv na antikoncepciu.
Dieťa mám skoro 14 rokov.
Vtedy som brala tie isté tabletky, ktoré som brala aj donedavna, a bola by som prisahal, že vtedy tam nebola ani zmienka o grepoch. Teraz už je 🤣

krasneleto
1. mar 2025

@majulino ja som nikde netvrdila , ze antikoncepcia je 100% . ako sama vidis, v tvojom pripade nebola...