Môžem byť tehotná i napriek antikoncepcii?
Ahojte možno mi budete vedieť poradiť beriem antikoncepciu .. minuli mesiac so hneď o užiť antikoncepcie vracala .. menzes som mala minuli aj tento mesiac ... len ma akosi bolia prsia .. môžem byť tehotná?
Urobiť si test a hlavne v návode je presne napísane ako sa má postupovať, keď sa vracia 🙂 a do akého času je žena chránená, prípadne, či je potrebné užiť novú tabletku 🙂
sprav test a uvidis, je malo pravdepodobne , ze by si bola tehotna.. prsia bolia aj pri ovulacii niekoho, aj pri menzese...
@krasneleto no včera mi skončili plodné dni ..
ty beries anitkoncepciu? ak ano, plodne dni nemas... vies vobec co je antikoncepcia?
@krasneleto áno beriem preto som sa opýtala... ukrizujte ma za to ze som sa niečo opýtala
pocas uzivania nie mono tabletkovej antikoncepcie, ide vzdy o PSEUDOCYKLUS... v troj fazach brani otehotneniu. prosim ta, nikto ta nejde ukrizovat... ale rozum mi stoji, ako si niekto moze mysliet ze ovuluje v pseudocykle... dostuduj si zaklad a nemusis pokladat otazky, hoc ti rady odpovieme... ale toto je cez...
@krasneleto ďakujem pekne ...
kludne napis aku beries antikoncepciu a vysvetlim ti ako brani v tehotenstve. ano vracanie moze znizit ucinok, nebezepecnejsie je to vsak pri mono tabletkovej, ktora obsahuje iba jeden typ hormonov- gestagen... pri 3 zlozkovej, to ako velky problem v zaciatku "cyklu" nevidim... 3 zlozkuvu ktoru ma vacsina zien, mono sa zvykne davat pri dojciacich , alebo netolerujucich estrogen
@krasneleto ďakujem ja som nikdy nebrala antikoncepciu a ani som sa nezaujímala ... a beriem Mistru... som sa položila túto utazku lebo som počula ze aj počas používaní ženy ostali tehotné
prave preto, by si mala vediet, co do seba davas... ide o trojfazovu ale monotabletkovu , cize pocas celeho uzivania brani v troch fazach, ale kazda tabletka obsahu rovnake mnozstvo hormonov, odporucam chatgpt do buducna, je tam vela uzitocnych informacii
Mistra je kombinovaná hormonálna antikoncepcia, ktorá obsahuje estrogén (etinylestradiol) a gestagén (levonorgestrel). Patrí medzi jednofázové tabletky, čo znamená, že každá aktívna tabletka obsahuje rovnaké množstvo hormónov počas celého cyklu.
Ako funguje Mistra?
Blokuje ovuláciu – zabraňuje uvoľneniu vajíčka z vaječníka.
Zahusťuje hlien v krčku maternice – spermie sa ťažšie dostanú k vajíčku.
Mení výstelku maternice – ak by aj došlo k oplodneniu, vajíčko sa nemôže uchytiť.
@krasneleto ja ti len chcem poďakovať.
Úžasné že sa ešte v dnešnej dobe " nervákov na soc.sieťach" nájde niekto, kto takto dokáže vysvetliť.
A v kľude, bez urážok.
@krasneleto ďakujem
vraj sa účitok antik. môže "stratiť" pri užití niektor. liekov /liekov aj proti bolesti/
@maca1984 ja som pokojna... niektorym veciach a otazkam specialne tu nechapem, ale rada vysvetlim, ked viem...
@rebcav najvacsim problemom je nepravidelne uzivanie.. ale ano aj lieky ovplyvnuju
Antibiotiká – Rifampicín a rifabutín (iné antibiotiká zvyčajne nemajú vplyv).
Lieky proti epilepsii – Karbamazepín, fenytoín, fenobarbital, topiramát.
Lieky na HIV – Niektoré inhibítory proteáz a nevirapín.
Lieky na plesňové infekcie – Grizeofulvín.
Bylinné doplnky – Ľubovník bodkovaný (St. John’s Wort).
@krasneleto no veď práve, že si pokojná.
To sa málo už vidí 😁
@maca1984 nie vzdy... :D
@krasneleto ja mám dieťa popri užívaní antikoncepcie. Bola som iba u zubára. Žiadne lieky som nebrala, iba ona mi dala nejakú vložku do zuba. Tvrdila mi, že to 100% nemá žiaden vplyv na antikoncepciu.
Dieťa mám skoro 14 rokov.
Vtedy som brala tie isté tabletky, ktoré som brala aj donedavna, a bola by som prisahal, že vtedy tam nebola ani zmienka o grepoch. Teraz už je 🤣
@majulino ja som nikde netvrdila , ze antikoncepcia je 100% . ako sama vidis, v tvojom pripade nebola...

Antikoncepcia zabraňuje otehotneniu.
Ak nie si ojedinelý prípad, tak tehotná nie si.
Btw- predávajú tehotenské testy.