Môžem otehotnieť deň pred menštruáciou?
S pratelom som mala pohlavny styk den pred menzesom, a menzes mi na dalsi den nezacal. meska jeden den a uprimne sa bojim. Sme mladi a este nemozme mat babatko.
môžeš otehotnieť aj deň pred menzesom je to ale štatisticky veľmi nepravidelné ale teda záleží od toho aký máš cylus.. ten by si mala poznať. Ak máš pravidelnú menštruáciu máš pravdepodobne ovuláciu niekedy na 10-14 den cyklu ale vo vínimočných prípadoch to môžeš to mať aj posunuté aj keď to nie je bežné to mi ale nevieme..
V cykle zeny ktora chce/nechce otehotniet nie je smerodajna menstruacia ale ovulacia. Tkaze zalezi kedy si mala/mas ovulaciu.
@losos1411 Je to veľmi málo pravdepodobné. Skôr ti bude meškať zo stresu alebo si bola nachladnutá alebo proste ženské telo nie je stroj, môže meškať menzes aj bez príčiny pár dni. No ale keď ste ešte mladí a nemôžete mať bábätko, tak sa treba podľa toho správať - používať kondóm alebo inú antikoncepciu. V dnešnej modernej dobe si určite budete vedieť vybrať.
@losos1411 Ano, je to mozne. Mohla sa ti ovulacia posunut tak, ze menstruaciu mozes cakat neskor a ak si otehotnela, tak uz ani nepride.
Je to sice malo pravdepodobne, ale stava sa.
Ak "este nemozete" mat babatko, tak sa pri kazdom styku poriadne chrante (nie prerusovanym stykom, to je vysoke riziko).
Aj deň pred, aj deň po, dokonca aj počas menštruácie 🤷🏼♀️. Niekedy sa o tehotenstvo môžeš snažiť roky a niekedy k dieťaťu prídeš skôr ako k novým topánkam
Ak si si neni istá existujú tabletky po , predpise gynekológ (teda dúfam, pred pár rokmi takáto možnosť existovala ale nesledujem to či to nejaký pro-life aktivisti už nezrušili)
Keď nechcete mať dieťa treba sa chrániť a nie dúfať, že sa nič nestane.
Jasne že môžeš, lebo spermie prežijú aj týždeň, takže ak budeš mať skôr ovuláciu hneď po menzese, takže jasne. Alebo môžeš mať aj inokedy ovuláciu, napríklad aj pred menzesom, niekto má aj 2 krát počas cyklu. Ja by som nespoliehala iba na ovuláciu, ak ešte nechceš mať deti.

@losos1411 nie, takto to nefunguje.