icon

Možné tehotenstvo

2. jan 2023

Ahojte potrebujem poradiť ktoré ste si tým prešli alebo máte názor ktorý pomôže. S priateľom sme mali nechránený sex a pravdepodobne sa spravil do mna (proste si nie je úplne istý že to bolo divne nejak to necítil) každopádne to nie je dôležité. Mám 6 deň od menštruácie takze ovulovat by som ešte nemala, ale moja otázka je sme obidvaja chorý mám vysadiť všetky lieky sprej do nosa, od kašlú, proti bolesti a tak ďalej alebo to neriešiť do ďalšieho mesiaca kym by mi vynechala menstruacia a test bol pozitívny?? Vďaka

beata_k
2. jan 2023

Neries a ber lieky.

stellarstar
2. jan 2023

Načo? V prípade tehotenstva je zápal a choroba oveľa horšie než pár dní lieky. Nestresuj nie si tehotná

autor
2. jan 2023

@beata_k nemôžem tým nejak uškodiť ak by som bola tehotná? Alebo to nemá ešte na to nijaký vplyv, hovorí sa že prvý trimester je na vývoj najdôležitejší.

beata_k
2. jan 2023

Kolko este budes brat lieky? Tyzden? To sa este len uhniezduje a nie je spojeny s tvojim krvnym obehom.

autor
2. jan 2023

@beata_k ďakujem to som nevedela

beata_k
2. jan 2023

Daj do googlu, budes kludnejsia. A nabuduce vacsi pozor. Je lepsie deti planovat 😉

stellarstar
2. jan 2023

Autorka radím ti otvoriť Google a naštudovať všetko od oplodnenia

autor
2. jan 2023

@beata_k tak v pláne sme to nemali to je pravda ale sme spolu 4 roky mávame nechránený sex cely čas len si dávame pozor no a keby sa to stalo tak sme s tým v pohode tešíme sa ide len o to že sa taká situácia stala akurát keď sme chorý 🤷🏼‍♀️

bejka90
2. jan 2023

Ja som pred par dnami riesila presne to iste!!! Akoze som sa ukludnovala ze ovulka etse len teraz v tom case bola a ze to nemoze nic urobit, noked som sa docitala toto, tak uz taka "kludna" niesom a mam yrosku obavy ak by sa mi tento cyklus podatilo otehotniet....

Najcitlivejšie obdobie na vznik vrodených vývojových chýb dieťaťa je obdobie od oplodnenia do 55. dňa tehotenstva. K poškodeniu plodu však môže dôjsť až do ukončenia 12. týždňa gravidity. Akákoľvek liečba však musí byť dobre zvážená počas trvania celého obdobia tehotenstva.Nevhodné lieky
ibuprofén – štatistické štúdie poukazujú na zvýšené riziko potratu a malformácií srdca po užívaní ibuprofénu na začiatku gravidity.

autor
2. jan 2023

@bejka90 a brala si lieky? Si ešte chorá? Či si ale nie si tehotná ešte asi nevieš že

autor
2. jan 2023

Ako nie som nejak extra chorá hlavne mám strane bolesti hlavy a či je to kvôli dutinam ale ešte čo sme mali covid pred mesiacom neviem tiež sa mi robí v ústach asi afta alebo tlači zub všetko ma boli no prste najhoršia možno chvíľa.

mamulik10
2. jan 2023

@stellarstar nerozumiem naco to riešiš? Ber normalne lieky ved nejsi ani len tehotná 🙏🙄

bejka90
2. jan 2023

Brala som nurofen a brufen na striedacku kvoli vysokym teplotam...este kaslem jak tubera ale uz si radsej nedavam nic:( neviem este ms mam dostat tetaz ani neviem kedy :D podla priznakov som mala posunutu takze ocakavam ms 10.1....ale minuly mesiac som mala o 3 dni smor takze uz fakt meviem no dovtedy si uz nedam nic

autor
2. jan 2023

@bejka90 tak ak nezabudneš napis ako to dopadne

bejka90
2. jan 2023

Ovulaciu posunutu ... mi tam chyba slovo :D

autor
2. jan 2023

@bejka90 ja som mala ms 23.12-27.12. A stalo sa to 1.1. Podľa aplikácie vy som mala mýt ovulaciu až o 6 dni ale či to pravda neviem kedy mávam ovulaciu nemavam bolesti ani si nejak nesledujem hlien zatiaľ som to ešte nikdy nemala potrebu riešiť

stellarstar
3. jan 2023

@mamulik10 kto ja? 🤣

autor
5. jan 2023

Takze čo človek nechce dostala som horúčky 39 test na covid negatívny. Je mi príšerne z tej choroby aj z toho že môžem byt tehotná a dopujem sa liekmi 😒

bejka90
10. jan 2023

Ahoj. No hlasim sa. Dnes som dostala ms takze nic z toho no :( mohla som kludne brat nieco na ten blby kasel ktory ma drzi este aj teraz sem tam :(