icon

Možné tehotenstvo mesiacov po pôrode ?

kappikk
10. aug 2021

Ahojte,som tu nova a potrebujem trosku pomoct,poradit. Som 5,5 mesiaca po porode (sekciou) menstruaciu som od 600nedeli nemala, prve 3 mesiace som plne kojila a odvtedy aj cistocne dokrmujem UM ale stale aj kojim. Ide o to, ze posledne 2 tyzdne sa citim strasne divne, pocitujem pichanie v podbrusku na oboch stranach , trosku vacsiu citlivost v prsnikoch ale nie je to nic strasne a neprijemne pocity v bruchu az niekedy krcove, mavam pocit tazkosti od zaludka ale najma vecer 🤷🏻‍♀️
No co mi nejde do hlavy je, ze cele tie 2 tyzdne mam stale priesvitny ( niekedy do biela) natahovaci vytok.
S manzelom sa o dalsie babatko nesnazime ale co si tyka styku, byva prerusovany,nakolko sa tvrdi, ze sanca otehotniet pocas kojenia je minimalna tak sme dako vedu z toho nerobili, a take "kvapocky lasky"zeby unikli sa mi dako verit nechce.
Ak sa nahodou niekto stretol s podobnym pripadom, budem vdacna za kazdu odpoved.

barus26
10. aug 2021

@kappikk tehotenský test????🤷🏻‍♀️

kappikk
autor
10. aug 2021

@barus26 Ano, zabudla som napisat, test bol negativny robeny dnes rano.

barus26
10. aug 2021

@kappikk tak tehotenstvo to potom nebude.. Ak by si mala tehu priznaky mala by si aj pozitívny test..

kappikk
autor
10. aug 2021

@barus26 Pri prvom tehotenstve mi test ukazal "ducha" v 6 tyzdni .. dokonca som si robila test aj v 9 tyzdni a nebolo to riadne silna druha ciarka takze v tomto u mna testy nic neznamenaju. Skor ma zaujima ten vytok, je mi to tazko ratat kedze menstruaciu som este nedostala.

luci_ba
10. aug 2021

@kappikk mne to skôr pride ako ovulacia. priesvitny vytok, pichanie...

kappikk
autor
10. aug 2021

@luci_ba No moze byt , ze ano len zeby trvala aj 2 tyzdne ?

barus26
10. aug 2021

@kappikk ja mám taký výtok inak veľmi často… Ja mám cyklus aj 80 dňový a momentálne mám tento výtok už asi 4x.. a ovulaciu ani nemavam 🤣

kappikk
autor
10. aug 2021

@barus26 Tak to potesi teda😀
Ved je mozne, ze sa mi to zacina vsetko od porodu obnovovat 🤷🏻‍♀️ kto vie. Len sa citim veru zvlastne co sa tyka toho podbruska.

s_a
10. aug 2021

ja len že vieš koľko takto neplánovane otehotnelo počas kojenia, lebo "hovorí sa" 🙈🤦‍♀️

nairia
10. aug 2021

@s_a moja kolegyna tak ostala vyhukana, ze je tehotna, lebo "ved ked kojim, nemozem otehotniet" 😂 to iste aj pocas/pred/bezprostredne po MS... 🙊

kappikk
autor
10. aug 2021

@nairia
@s_a
Ano baby, viem a nechcem sa zas nato vyhovarat. Nie je to 100%
Mna len zaujima, ze ci sa takto mozem citim pri ovulacii a ze ci mozem mat ten vytok az 2 tyzdne.
Uz si ani normalne nepamatam aky vytok som mala na zaciatku prveho tehotenstva 🤔

nevenka
10. aug 2021

@luci_ba vies co, aj 2 tyzdne. Ja som po tretom porode (vaginalnom), dostala menstruaciu po 4,5 mesiaci, a to som kojila a kojim plne. Ale cca 2-3 tyzdne predtym, som mala bolesti, ako ked mi kazdu chvilu ma prist menzes, pichalo vpravo, vlavo, v strede, krize...takze kludne. Ale ja som vedela, ze mam aj velku cystu na vajecniku, takze ked prisli velke bolesti, vedela som, ze asi praskla, isla som k doktorovi, ano, praskla. A nasledne 2 tyzdne bolesti este, ale uz miernejsie a po tych 2 tyzdnoch prisla menstruacia. Ani doktor si nevsimol, ze ta cysta praskla kvoli ovulacii, resp. mal to na haku a ze to sa nebojte, to menzes este nedostanete, ked kojite 🤣...no kebybsom sa na neho spolahla, tak som asi tehotna 4.x 🤭.

Ale v podstate, po tomto tretom porode som bola rozsekana najviac a ani po sestonedeli som nebola ok, mala som riadne krce v pobrusku. A potom toto a uz to neprestalo, menstruacia chodi viac menej pravidelne aj pocas kojenia.

Podla mna sa telo chysta, cisti, co ja viem, co este. Moze byt, ze to trva aj 2 tyzdne. Ja som bola dlho sucha, bez vytoku a potom take huste kremovo biele, potom sa spriesvitbilo a to uz bola ovu. Ale dlho to trvalo tiez. A moze to byt aj tehotenstvo, aj vtedy je taky husty biely vytok, ale nie vodnaty a priesvitny. No davaj si pozor, ak nechces byt tehotna znova, ak uz sa nestalo. Uvidis neskor, no...

kappikk
autor
10. aug 2021

@nevenka Super, dakujem vam za odpoved. Takze kludne mozem prvu ms ocakavat aj za dalsie 2 tyzdne. Len toto ma najviac zaujimalo 😊
Si to telo s nami vie veru robit co chce.. 🙈

nevenka
10. aug 2021

Zle som oznacila, chcela som autorku 🙂

kappikk
autor
10. aug 2021

@nevenka Ja mam skor vytok natahovaci a priesvitny a obcas zahliadnem s trosickou bieleho 🥴

nevenka
10. aug 2021

@kappikk hmmmm...este skus si rano odmerat v posve bazalnu teplotu viac dni za sebou. Tak, ze ked vstanes, tak hned si zmerat. Ak Ti babo dovoli...Ak by si bola tehotna, tak je vyssia, ak si nemerias pravidelne, nevies, aka je predovulacna a poovulacna. Ale zhruba, ak by bola 36,9 aspon, tak by to mohlo tehotenstvo znamenat. Ale to je len tipovacka takto. Ja som skusala merat, este ked som nemala menstruaciu a bola cca 36,6 stale.

kappikk
autor
10. aug 2021

@nevenka Popravde, nikdy som to nemerala ani taky teplomer doma nemam🤷🏻‍♀️🙈😀
Mozne ovulacne testy by mi vedeli skor prezradit ci je to ovulacia,ci?

zuzanaete
10. aug 2021

Skor to bude asi bliziaca sa ovulacia. Hormony este stale mozu byt mimo normal a tak aj dlhsie trva, kym ovulacia realne prebehne. Preto dlhsia pritnost plodneho hlienu. Ale na ochranu z titulu dojcenia sa nespoliehaj. Kazde telo je ine a kazdej zene inokedy nabehne cyklus. Niektorej dojcenie blokuje cyklus a niektorej nie.

kappikk
autor
10. aug 2021

@zuzanaete Jasne ☺️ dakujem velmi pekne za kazdu odpoved 🙏

mmoni89
10. aug 2021

@zuzanaete môže to byť aj ovulacia, ja po pôrodoch mávam horšie bolesti a celkovo príznaky ako pred MS práve pri ovulacii, ale môžeš byť kludne aj tehotná, kojenie nieje antikoncepcia

kappikk
autor
10. aug 2021

@mmoni89 Ale zeby som otehotnela bez muzovej ejakulacie ? to by uz musela byt aka nahoda keby nieco uslo a aj to sa ujme . 🤷🏻‍♀️ 🤭
Urcite by som bola velmi rada keby sa dozviem, ze som tehotna ale keby nie som a je to ovulka tak je dost neprijemna😩

oblecenie99
10. aug 2021

@kappikk Stretla som. Švagriná je presne o 9 mesiacov mladšia od môjho muža a svokra aj viac ako po tridsiatich rokoch tvrdí, že nechápe, lebo kojila a nešli naplno 😅

kappikk
autor
10. aug 2021

@oblecenie99 🤣🤣

oblecenie99
10. aug 2021

@kappikk Ale teraz čítam, že píšeš ze test je negatívny, tak kľudne to môže byť ovulácia. Ja beriem roky HAK, ale je pravda, že keď som vysadila, tak v tej časti cyklu, ako som mala mat ovuláciu ma začalo pichať v bruchu presne ako popisujes a začínalo to priesvitným vytokom, ktorý po pár dňoch prešiel do takeho, že som sa zľakla, či som nedostala zase menštruáciu (predtým som takéto stavy nezažila kvôli HAK tak pre mňa to bola novinka). No a potom hneď na prvý a jediný pokus na ostro som zostala tehotná 😂 tak toľko k mojim zážitkom o ovulácii, lebo po pôrode som začala brať opäť HAK, hneď, ako to bolo možné, lebo ako vidíš, vyššie spomínam co sa stalo svokre a u nás to bolo tiež rýchle, tak pre istotu šup späť k spoľahlivej ochrane 😅

mmoni89
10. aug 2021

@kappikk no takto, poznám deti z prerušovaneho sexu kedy si boli rodičia istí že 100%sa nič nemôže stať. Ako ja by som nikdy sa takto nespoliehala pokiaľ by som nebola na tom tak ze ved keď sa stane tak ok.

mer12
10. aug 2021

Aj ja som mala takéto stavy, dokonca som si stále vravela,že už asi dostanem ms a stále nič, mala som síce čosi ako pseudomenstruaciu, tak to nazvala doktorka 2 mesiace a 4 mesiace po pôrode, ale to vraj nič neznamenalo, prvú ms som mala, keď mal malý 8 mesiacov a to som vtedy už 4 mesiace dokrmovala,že nebol len plne kojeny a momentálne mám tiež také pocity ako ty aj vytoku mám kopec a ms zatiaľ nikde, ja by som to neriešila, telo sa pripravuje a upravuje na ďalšie cykly, keď tak si sem tam sprav test či náhodou nie si tehu a nerieš 🙂

lulupulu
10. aug 2021

A inak, nieje to tak že počas dojčenia je malá šanca že otehotnieš ale veľká šanca

kappikk
autor
10. aug 2021

@mer12 Dnes je ta bolest uplne vyraznejsia.. ale brucho ma boli aj na dotyk, boda ma na oboch stranach, a po moceni zacitim taktiez bolest akoby od vajecnikov. Moze sa aj takto prejavovat ovulka?

mer12
10. aug 2021

@kappikk no, to neviem, ja som nikdy nemavala až nejaké takéto silné bolesti pri ovulacii jedine pri tejto prvej ms po pôrode má dosť pichal jeden vajecnik, nemôže to byť zápal mechúra ??

kappikk
autor
10. aug 2021

@mer12 Ja som pred tehotenstvom ani nevedela, ze mam daku ovulaciu, nikdy ziadne bolesti ale toto je ine,zvlastne a ten vytok toho je coraz viacej .. no ak to do par dni neprejde tak radsej riesim Dr. lebo moze to byt cokolvek.