Neočakávané tehotenstvo po prerušovanej súloži
Ahojte stalo sa niekedy niekomu že otehotnel aj keď ste nevedeli že kedy akože k tomu došlo ?
Lebo mali sme stále prerušovanu suloz a 3 roky veru nič a dnes zrazu pozitívny test.. no som odpadla skoro
@tereziik88 mne tiež meškajú krámy, vždy len prerušovane...divne lebo my druhé dieťa moc nechceme 🤣
Tak bolo by potrebné sa chrániť. Proste prerušovanie je 50-50
No my s manzelom sme prvú dcérku počali na prvý pokus, potom sme si povedali, že už ďalšie dieta neplánujeme (vek)a že teda budeme fungovat len na prerušovanej(manzel ma presviedčal že ma s tým skúsenosti a nikdy nebol problém😀)..a naša bilancia je taká že v októbri 2023 mi došla prva menstruacia po pôrode a v apríli 2024 mi vysiel prvý pozitívny test, ten skončil MA, vraj došlo k splynutiu, ale plod sa hneď aj prestal vyvíjať čiže bolo vidno len plodový vak a nastalo samocistenie a v októbri som opäť mala pozitívny test a teraz som v 29tt..takze my s manzelom sme zjavne velmi plodni a to mame obaja po 35 takze na nás neplatí že vekom klesá plodnosť alebo že by prerušovaná bola úspešná keď sme dokázali v priebehu roka takto dvakrát otehotnieť 😀
@mia2906 ja som chcela až na jeseň otehotnieť :(
@tereziik88 zalezi na sikovnosti muza🤷♀️... Musi to vediet.
@tereziik88 fakt prekvapive, kedze je to nanespolahlivejsia forma antikoncepcie
@tereziik88 ja som chcela až na jeseň otehotnieť :( ,, 🤦♀️🤦♂️ To je ako keby si chcela zaobstarať šteňa na jesen ale kúpili ste už teraz... Buď rada ze vôbec si otehotnela kolké ženy sa snažia roky a nič. Presne toto je ten zákon schválnosti ten kdo by veľmi chcel nemá a ten Komu je to u prdele má... Teraz celkovo myslím veci a apropo po jednom pozitívnom teste ešte neznamená že aj si tehotná koľkým babám vyšiel pozitívny test a nebolo to tehotenstvo môže aj cysta alebo len mylné testy ktoré robia čiarky aj z vody. Najlepšie je navštíviť lekára
No vidis, mohli ste 3r ist s kludom naplno..
Ked ste nechceli este dieta, tak ochrana. Prerusovanie nie je ziadna ochrana, to uz viete.. tak nabuduce lepšie plánujte
A jesen je za rohom 😉 vsetko je asi ako ma byt, drzim palce
@pl2y to je o náhode a nie o plodnosti , moja svokra roky nemohla otehotnieť a potom keď mala po 40 tke tehotná a pol roka od pôrodu zase a potom to isté a tak si dala danu a aj s danou v 45 otehotnela. To že sa vám podarilo neznamená ste ,, veľmi,, plodný. Naša suseda ma 6 detí každý rok rodila.a majú všetko baby tak ešte sa rozhodli ešte chlapca a už po tom to akosi nešlo a pritom ta bola taká , , plodná,, ze o nej ľudia reči robili ze muž len trenky po nej hodí a už je tehotná alebo ze rodí ako čerešňa. Mala by 10 detí ale aj potratila no a zrazu to nešlo a tak šli na vyšetrenie a hádaj čo zlá kvalita spermií a ona aj čosi mala problém už to nešlo. A presne dr im povedal ze to bolo len o náhode a šťastí nie je pravidlo keď teraz môžem tak aj budem môcť za rok ci dva
@dianka3 v pohode, ale neobuvaj sa do mňa! Ja si tiež myslím o zákone schválnosti a tak by som dopriala každému kto by chcel… jedno dieťa už máme a tri roky sa nič nestalo.. tak ma to prekvapilo.. pretože u dcérky aspoň viem presne že kedy k tomu došlo… teraz nič zo mňa nešlo vonku .. no ale veď ja sa s tým stotožnim.. v živote by som bábätko neprirovnala ku stenatu!
@pralinka86 ďakujem krásne za povzbudivé slova 🙂 áno.. ja viem.. ale ešte nemám ani zmluvu na neurčito.. preto som chcela sa začať snažiť o bejby až neskôr 🙂
@tereziik88 to ze z teba "neslo nic vonku" 🙈🙈🙈 neznamena ze mu "neusla" jedna zabludena spermia z miliona.... tzv kvapky lasky ci ako????
Jar ci jesen.... uz "asi" jedno... zivot ide ako ma....
@maryetta ale veď anoo 🙂)
@tereziik88 my tak fungujeme roky...obe deti sú plánované a v podstate na prvý,,šup,,inú ochranu nepoužívame...a nikdy žiadna nehoda
@tereziik88 ty si teraz nastúpila do prace? A na jeseň si plánovala byt už tehotná?
@bielasovicka nie pracujem od augusta 2023… a v auguste 2024 mi bola predĺžená zmluva na dobu určite.. teraz v auguste už sa dáva na dobu neurčitú ..
@tereziik88 jaj tak. Som myslela ze si teraz nastúpila, a si tehotná, tak to by bol pruser 🤭
@bielasovicka to áno :DD ale vraj je tam nejaká lehota ak by mi aj nepredĺžili… ale chcela by som robiť až do nástupu na materskú tak uvidime
@dianka3 len píšete napokon o dvoch prípadoch, kde nešlo o uplne zdravé pary a mali tam nejaké zdravotne problémy, tak potom ano, da sa v ich prípade hovoriť, že počali náhodou..ale ak su dvaja ľudia zdravi, tak lekári tvrdia, že by mali do 6-12 mes počať..ja urcite svoje dcérky nebudem ucit, že otehotnenie je o náhode..myslim si, že je lekársky jednoznačne preukázané, že sú pary ktoré majú problém počať a tie čo ich nemajú..a rovnako sa pouziva pojem, že vekom klesá plodnosť a nie že vekom klesá nahoda otehotnenia..takze plodnosť nie je mýtus 😀
@tereziik88 Ja som s expriateľom praktizovala prerušovaný sex 5 rokov a neotehotnela som. So súčasným mužom hneď ako sme začali praktizovať prerušovaný nechránený sex, otehotnela som z neho na prvý šup. Momentálne už mám druhé dieťa z prerušovaného styku 🤭. Čiže záleží dosť aj od kompatibility partnerov.
@tereziik88 tak gratulujem 🥰 s terajším partnerom takmer 4 roky bez ochrany a nič 😁
Asi sa budem musieť smiať z ľudí, ktorí takto majú dieťa, aby aj nám sa takto podarilo, pretože ja takéto šťastie na to nemám 🤭 ako sa vraví: karma je zdarma 🤪😅 ale nie, žartujem. U nás to bude fakt, že plánované a to asi snad doslova 😐
Hlavne nech je dieťatko zdravé 🥰
ak vaša jediná antikoncepcia je prerušovaná súlož, tak tehotenstvo nemôže byť až také neočakávané
@tereziik88 prerušovaný styk je tak nespoľahlivá metóda ze sa čudujem ze vám tak dlho fungovala.
Otehotnieť môžeš aj bez toho aby mal muž orgazmus. Malé množstvo spermií vylučuje muž aj počas sexu
Každý dospelý človek vie,že prerušovaný sex nie je ochrana. A ten kto takto sexuje chce dieťa. Tak musí predpokladať že aj otehotnie. Logika nepustí. Kto dieťa nechce používa antikoncepciu alebo kondóm. Kto dieťa chce ide bez toho
A kondóm snáď nie je antikoncepcia? Keď píšeš, že "antikoncepciu alebo kondóm".

To je krasne 😊 my sme zatial nemali take stastie 🥺 drzim palce a prajem krasne obdobie