icon

Nesilnejúce čiarky na teste a účinky Progestanelle

domcatko1811
17. feb 2024

Ahojte.
MS mi mešká pár dní a vychádzajú mi už 3 dni po sebe slabé čiarky na testoch - resp. nesilneju. No Dr. mi aj tak predpísal Progestanelle s tým, že po dvoch týždňoch meškania mám prísť.
Beriem ho 2x denne, no nakoľko nemám ani nejaké príznaky (akurát sem tam bolesť v podbrušku a citlivejšie prsia) a testy mi vychádzajú stále rovnako, tak neviem, či to má význam, brať ten Progestanelle.
Obávam sa totiž biochemického tehotenstva. Je možné, že keď to nevide, a tehotenstvo sa neudrží, tak sa mi spustí menzes bez ohľadu na to, či beriem alebo neberiem Progestanelle?
Toto sú tie testy - v poradí dnes, včera, predvčerom vždy na obed.
U prvého zdravého tehotenstva som mala každý deň silnejšiu čiarku a ani som Progestanelle nebrala... V októbri som mala MA, vtedy som ale tiež mala spočiatku pekne silnejuce testy, len asi pre to mi predpísal ten Progestanelle...

Nesilnejúce čiarky na teste a účinky ProgestanelleNesilnejúce čiarky na teste a účinky ProgestanelleNesilnejúce čiarky na teste a účinky Progestanelle
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
janica_
17. feb 2024

@domcatko1811 ahoj, tiez mi vychadzali slabe ciarky na testoch aj tyzden po meskajucej ms, az kym som nevidela na sone bijuce srdiecko tak som pocitala aj s nejakou cystou a teraz som v 19tt. Drzim palce.

gabrielapavliskova
17. feb 2024

Dobrý večer chcela by som vedieť či som tehotná áno či nie ďakujem vám

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
janica_
17. feb 2024
domcatko1811
autor
18. feb 2024

Dnes z rána mám takýto test. Povedala by som, že je silnejší, tak hádam to bude na dobrej ceste.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
domcatko1811
autor
18. feb 2024

@monsterablue takto, a spodný je dnešný

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
domcatko1811
autor
23. feb 2024

Dnes som robila znovu s tým, že som si myslela, že už bude poriadna čiarka a toto ma prekvapilo 😞 asi to bude potrat... Pecka, môj tretí, je mi z toho na prd. Doteraz som teda brala Progestanelle, ale sak neviem, či ho mám teda brať, alebo nie. Doktor ma objednal až na 8.3. a nijako sa zatiaľ k tomu nevyjadril 🤦‍♀️

domcatko1811
autor
23. feb 2024

Na porovnanie, toto bol test v rovnaký deň meškania pri mojom zdravom tehotenstve... Proste, rovnako silná, jak nie aj silnejšia.

anabela113
9. mar 2024

@domcatko1811 ako si dopadla ? 🙂 😕

domcatko1811
autor
9. mar 2024

@anabela113 no, úprimne... Ešte pár testov mi vyšlo pozitívnych, bolesti nemám, ani výtok alebo tak, tak progesteron beriem ďalej. A teraz cez týždeň som si urobila ešte Clearblue Digital a ten mi ukázal výsledok 3+. Tak uvidíme. K doktorovi som objednaná na pondelok, lebo v piatok 8.3. mi padlo stráženie pre dcérku, takže som nemohla. Tak som sama zvedavá 🤷‍♀️

domcatko1811
autor
26. mar 2024

Ja len pre info, ak by niekto ešte pozeral moju diskusiu a bol by na tom podobne...
Tehotenstvo sa nevyvijalo správne, vznikla z toho anembryola. Tabletky som prestala užívať a následne sa telo nakoniec aj samo vyčistilo.

dianka19951995
21. jan 2025

@domcatko1811 Je mi to ľúto, spätne. Dá sa vedieť, či to mohlo byť kvôli nízkej hladine progesterónu? Alebo to s tým nesúviselo?
Ja mám tiež nízku hladinu progesterónu, mala som biochemické tehotenstvo. Odvtedy sme to neskúšali, ale doktor povedal, že pri ďalšom pokuse začnem užívať Progestanelle včas.

domcatko1811
autor
21. jan 2025

@dianka19951995 ahoj, nie, nebolo to spôsobené nízkou hladinou. Ja mám zistenú genetickú "poruchu", tzv. recipročná translokácia vyvážená, a to spôsobuje tieto potraty v skorých štádiách tehotenstva - ide o to, že sa moje a manželove gény musia správne spojiť, inak tehotenstvo zanikne ešte v zárodku, lebo to sú potom anomálie totálne nezlučiteľné so životom.
Ale je to v poriadku, lebo jednu zdravú dcérku už mám, a teraz máme druhú na ceste, som v 21. týždni. 🙂 Ale aj v tomto tehotenstve som zo začiatku (1. trimester) užívala preventívne Progestanelle a Fraxiparine.