icon

Od oplodnenia k bábätku

siska765
5. feb 2014

Ahojte chcem sa opytat,ked neviem ci sa zadarilo otehotniet a este velmi dlho budem cakat na MS,mozem nejako ublizit ,prerusit tehu ak sa v prvych par dnoch po oplodneni namaham?respekt.konkretne,este nemam ako zistit ze ci som tehotna ale chcem ist na bowling.je to v pohode,ci by ste neriskovali?

monika311
5. feb 2014

Da sa kupit tehotensky test,ktori ti ukaze ci si ,,v tom"po cca 5 dnoch styku...takze Ms ti ani nemusi meskat...a keby si aj bola myslim,ze kludne mozes ist tehotenstvo neni choroba...tuto otazku by som riesila vo vyssom stadiu tehotenstva

siska765
autor
5. feb 2014

@monika311 my sme tak ze dva tri dni,teda utorok vcera sme skusali ale neviem ci sa zadarilo ci nie a teraz piatok keby idem tak to nevadi nie?aj ked tie gule su fakt tazke

betka011
5. feb 2014

my sme akurát prerábali byt keď som bola na začiatku tehotenstva🙂, to som ešte ale nevedela 😉
vláčila som ťažké vedrá so suťou z tretieho poschodia, lebo výťah nemáme, proste všetkú tažkú robotu ako pri prerábkach, a všetko bolo našťastie OK 😉 keby to ale viem tak isto neriskujem....
a bowling myslím že nieje taký hrozne namáhavý, teda je to aspoň môj názor, treba sa aj hýbať avšak ak sa bojíš a nechceš riskovať radšej by som počkala prípadne do návštevy dr. ak by išlo o rizikové aby si si neuškodila
ja som inak počas celého tehotenstva robila všetko čo aj predtým, na veľa pohybu som bola zvyknutá tak som v tom aj pokračovala, kým nebudeš dvíhať ťažké veci tak si myslím že je to v pohode, tak držím palce nech sa podarilo 😉

siska765
autor
5. feb 2014

@betka011 dakujem ja mam za sebou uz ale dva MA tak pre to mam obavy,vies?ale tak dva tri dni po oplodneni to predsa este nie je ani uhniezdene si myslim ze tam ani nic nie je comu by som uskodila,ale hloda vo mne neistota,pre to som aj napusala to je pravda

uhnakova
5. feb 2014

@siska765 oplodnene vajicko najskor putuje vajcovodom do maternice, kde sa cca na siesty az desiaty den po oplodneni uhniezduje, takze urcite nemusis mat stresy nejaky treti den po styku, ak by hned aj doslo k oplodneniu v ten isty den, tak uhniezdenie v maternici prebieha cca o tyzden neskor. A celkovo lahka fyzicka namaha otehotneniu urcite neprekaza, to by si musela driet ako otrok, aby to malo nejaky negativny vplyv. Ja som bola na bowling v 5. mesiaci tehotenstva, samozrejme hrala som len tak lazo plazo s lahsimi gulami, ale citila som sa v pohode, tak som to neriesila 🙂

siska765
autor
5. feb 2014

@uhnakova dakujem

monicka79
5. feb 2014

@siska765 my sme tiež prerábali dom ked som bola tehotná a v robote som vačšinu času až do 8 mesiaca stála na nohách a ešte som potom aj prenášala 😀 . Hýbala som sa dosť každý deň a cítila som sa super, tehotenstvo nie je choroba 😉