icon

Odoberajú gynekológovia krv na začiatku tehotenstva?

27. máj 2025

Ahojte. Zaujíma ma, či každej z Vás bral gynekológ krv hneď na prvom vyšetrení - na začiatku tehotenstva. Mne dr. potvrdil tehotenstvo cez ultrazvuk. Na kontrole mi bolo povedané, že o mesiac (budem 10+6tt) na ďalšej kontrole mi bude brať aj krv. Čítala som ale tu na MK a aj známa mi spomínala, že jej dr. bral krv hneď na začiatku na kontrolu štitnej žlazy a podobne. Snažím sa dôverovať svojmu lekárovi, ale zaujíma ma, či teda nie je pravidlom, aby hned na zaciatku brali krv.
Ďakujem.

evcagabi
27. máj 2025

Ja som bola 11tt ked som bola u gyn, prislo mi uplne zbytocne saskovat tam skor. Vzala mi krv tyzden po

autor
27. máj 2025
@evcagabi

Ja som bola 11tt ked som bola u gyn, prislo mi uplne zbytocne saskovat tam skor. Vzala mi krv tyzden po

@evcagabi ďakujem za reakciu.

anavixy
27. máj 2025

Nie, nie je to standardne potrebne.

danniiee8
27. máj 2025

Mne až v 12tt, pri prvej poradni a vtedy mi dala aj tehotensku knižku. Skôr nič.

simona1998
27. máj 2025

Mne tiež až v 11tt

colsami
27. máj 2025

Ak nie si specialna a problemova skrz tehotenske zalezitosti, u nas nevezmu na vysetrenie skor nez v 7-8tt, ked realne nieco vidiet na usg. A potom objednava na dalsiu kontrolu + odbery "vsetkeho".

vkatush
27. máj 2025

Pri prvom tehotenstve ma ani nezobrala na usg, ale najprv krv a potvrdenie tehotenstva z krvi (to som bola nejaký 4-5tt a potom usg v 6-7tt po potvrdení). Pri druhom bolo jasné, že som tehotná, takže hneď aj ultrazvuk robila.

A krv mi brali často, mám pocit, že na každej kontrole. Plus som chodila/chodím počas tehu aj na endocrinologia každých 6-8 týždňov.

Zrejme záleží od lekárov.

adeladulova
27. máj 2025

Krvný obraz až v nejakom 8tt

nika_val
28. máj 2025

Pri prvom tehotenstve ktoré nedopadlo dobre mi dr nebrala krv na prvých vyšetreniach. Bola som u nej v 5tt a v 7tt nebrala ani raz krv a v 8tt som bola u nej zase ale už s problémom a bol to zamlčaný potrat.
Teraz som tehotná druhý krát a dr (už iná pretože som menila) mi brala krv hneď na prvom vyšetrení ktoré bolo v 7tt a potom aj každú kontrolu v celom prvom trimestri.
Každá dr ma zrejme svoje postupy

krasneleto
28. máj 2025

pokial tehu nie je vidiet jasne na utz, zvykne sa nabrat na vysku HCG krv, inak standardne az na poradni po potvrdeni tehu

ronie338
28. máj 2025

Pri prvom mi bral až v 12tt, ďalšie 2 nestihol, potratila som, ale aj tak nie skôr ako v 11tt. Aj som tak bola objednaná. Sestra tiez tak isto, krv potom ešte asi 3x mi brali