Otehotnenie pred ovuláciou
Dobrý chcela by som sa opýtať s priateľom sme spolu strašne krátko a 10.2 sme trosku viac popili potom večer sme si nedali pozor mala som 3 dni pred ovuláciou je možné že by som bola pred otehotnením ? Tabletku PO som odmietla som proti tomu, tak isto aj proti antike a potratom
Vopred ďakujem za odpovede
@emma1721 ano je to mozne, jednak kvoli tomu, ze spermie za priaznivych podmienok preziju zopar dni a jednak ak si nahodou ovulovala skor (neviem podla coho sudis, ze si mala 3 dni do ovulacie, ak napr. podla nejakej appky, tak tam je ovulacia iba orientacne vypocitana na zaklade vstupnych a priemernych udajov ale vravim netusim), mozne to je ako pravdepodobne to veru netusim 🙂
Jasne Ved ked sa snazis o babo mas sa snazit den dva aj 3 pred ovulaciou. Mas tak 20-30% sancu na otehotnenie. Ale aj pri dokonalom nacasovani su tie sance iba 35% preto sa vacsina parou snazi o dieta niekolko mesiacov. Ale taki neplanovani .. tym sa naschval zadari skor 😁 neuraz sa ak si proti vsetkenu a s partnerom si velmi kratko co tak kondom? Byt single mama je super ale pre dieta by bolo idealne vyrastat s mamou a otcom v jednej domacnosti v milujucej rodine. Just a food for thought.
@miadi ďakujem pekne za odpoved áno kondomy sú možnosť ale my s priateľom to nejak nepoužívame a to že ak by som skončila tehotná a mala by som byt single mamina sa nebojím pretože priateľ sa tomu nikdy nepostaví ako zbabelec sám povedal že ak ostaneme tehotný už nám nezostáva nič iné ako sa tešiť

@emma1721 áno, je to možné. Spermie vedia prežiť Max 5 dní v žene, samozrejme každým dňom schopnosť počatia klesá a aj keď sa trafí tesne pred ovulaciou, štatisticky je to tak, že pri cieleným styku zdravý pár otehotnie do 6 cyklov. Čiže závisí od veľa faktorov a myslím, že skôr nie ako áno. A teda - vďaka za tvoj postoj proti potratom v akomkoľvek štádiu vývoja dieťaťa ❤️ prajem ti veľa sily... Ak by si bola tehotná, možno sa ti zíde info - poradňa Alexis - vedia pomôcť aj veľmi konkrétne, ale aj "len" ako sa popasovať s neplánovaným tehotenstvom. Kľudne napíš aj mne, ak by si potrebovala podporu..