icon

Ovulácia pred menštruáciou: Možné tehotenstvo?

kcs
27. aug 2024

Dobrý deň.
Chcem len vedieť, či sa to stalo už niektorej z vás, o čom práve teraz budem písať a nakoniec bola tehotná.
Túto tému už sledujem asi 1,5 týždňa, ale o tejto situácii, ktorú opíšem, som sa ani moc nedočítala.
Nikdy mi nevymeškala MS, len 1x keď som bola tehotná v roku 2005.
Cykly som mávala presne a načas 28.
Ale už 11 rokov mávam cyklus 21-28 (väčšinou 24-25, 28-mávam asi tak 1x až 2x do roka), ale každý mesiac som mala MS.
Ovuláciu nesledujem, nič, nakoľko sme neplánovali dieťa. (Ak by sa aj zadarilo , nič sa nedeje, budem mať bábo 🙂 ).
Posledná MS 15.7.2024.
Očakávaná MS od 7.8.2024 do 12.8.2024.
Do dnes ani náznak menzesu (vlastne 2 týždne už mám nejaké tie náznaky, ale od včera mám akokeby také ozajstné predmenštruačné symptómy, ale na môj pocit je to úplne iný pocit aký som mávala, väčšinou som ich ani nezvykla cítiť).
V priebehu 2,5 týždňa sa cítim všelijak. Akokeby pred chrípkou, čelo ma páli, upchatý nos, a žiadny soplík, asi druhý deň mám také unavené a sklenené oči, návali tepla, plynatosť, nadúvanie, únava-dosť často, som veľmi kľudná, zväčšenie prsníkov (podľa mňa 🙂 ) od včera mám stredne hustý výtok skoro taký bledý (2 týždne som nemala žiadny). Na začiatku augusta som mala jeden deň také citlivé bradavky, že ani s pierkom sa ma nemôžu dotknúť.
S mužom som bola naposledy pred očakávanou MS 4.-5.-6./august 2024, a keď si tak spätne premietnem v hlave čo a ako bolo, tak keď si dobre pamätám, vravel mi muž, že aká som vlhká, také iné to bolo. A myslím, že to bolo niekedy tiež na začiatku, že mi vravel, trocha mu ušlo, choď sa umyť ( :D zlatý, nie? mám si to ísť vymyť). Za tých 11 rokov sa mu to nikdy nestalo. Niekedy na začiatku augusta som si všimla , že mám hnedkastý výtok (myslím, že len ten 1 deň) , ale už si nepamätám, či to bolo ešte pred očakávanou MS alebo už v priebehu keď som mala menzesovať.
Doteraz negatívne testy. Bola som 21.8.2024 na kontrole, nevidela doktorka nič, ale mimomaternicové to nie je, vravela, že som v strede cyklu. (Výtoky mám od včera 26.8.2024).
Meriam si bazálnu teplotu , ale len od piatka (zo zvedavosti) a mám 36,7-36,8. Dnes som si nevedela zmerať, nakoľko som bola hore viackrát a aj skoro nadránom.
Stalo sa niečo podobné aj vám a nakoniec ste bola tehotná?
Kúpila som si ClearBlue digi test, chcem si ho len zajtra ráno spraviť.
Ďakujem za odpovede.

nina0412
27. aug 2024

@kcs ja by som skusila hneď ten digi aby si vedela na čom si

zobaka
27. aug 2024

ci pana taka detailna litania, smer drogeria, kup si test 🙂

mariska1989
27. aug 2024

21 si bola u dr a on videl stred cyklu takže ak si bola s mužom 4/5/6 august a mohla byť ovulácia tak dajme tomu že 5 dní uhniezdenie cca, takže by od vtedy test musel ukázať riadne koľajnice . Nehovoriac o tom že by už videl možno nejaký gestačny vak. Takže ak si nebola s mužom okolo 21 kedy mohla byť ovulácia tak tehotná nie si

vana95
27. aug 2024

@kcs ja posledná ms 19.7, styk s mužom cca 12.8. Očakávaná ms neprišla 🙈 mala prísť 15.8. Testy robené negatívne všetky každý deň. Prvý pozitívny test ukázal až 25.8. Zatiaľ sú tam slabé čiarky, tak hádam zosilneju. V pondelok ma čaká Gynekologia tak som zvedavá čo povie

kcs
autor
27. aug 2024

@zobaka písala som, že ich mám negatívne, a ja sa len pýtam, či to niektorá z vás už takto mala. Nie na to sa pytam, či môžem byt tehotná, ale na to, či si niekto takýmto prešiel. Čítala som veľa tu na koníčku, aj veľa žien písalo, že mali dosť dlho negatívny test....

kcs
autor
27. aug 2024

@mariska1989 boli sme spolu aj vtedy. Ja len uvádzam dátum styku pred očakávanou MS. Môže žena ovulovat aj po vynechanej menštruácie?

kcs
autor
27. aug 2024

@vana95 tak to máš podobný prípad ako ja. Ale včera test negatív, dnes bol pokazený 🙈 zajtra ráno si spravím ten DIGI test, ktorý zevraj aj týždne ukazuje.

kcs
autor
27. aug 2024

@zobaka preto detailna, pretože by sa ma určite pýtali, kedy si mala styk, ovuláciu, výtok, test.....

zobaka
27. aug 2024

@kcs ked si mala mat menstruaciu do 12.8. test by uz bol maximalne pozitivny, neda sa byt tehotnou bez hcg, kazdopadne dost ti meska, treba ist za dr. ci sa nejedna o skory prechod, alebo cystu

kcs
autor
27. aug 2024

@zobaka počkám do pondelka a potom sa vrátim ku doktorke. Doteraz bolo všetko OK, nikdy som nemala žiadnu cystu, nič. Akurát teraz mi vynechala MS, keď mužovi uslo. 🤷

kcs
autor
27. aug 2024

@vana95 dáš vedieť prosím, čo bolo u doktora?

vana95
27. aug 2024

@kcs áno dám vedieť, ale pre istotu ak ti palickovy test ukazuje slabú čiarku alebo negatív tak digi si nerob lebo ti ukáže negatív, ich cítlivost je 25 a palickobych 10 takže skôr zachytia tehotenstvo.
Ale naozaj keď čítam tvoj príbeh je to veľmi podobne môjmu 😄

kcs
autor
27. aug 2024

@vana95 včera som robila s palickovym. Spravím si ten DIGI zajtra ráno a keď bude negatívny, tak už netestujem, už si nekúpim testy, v lekárni si bude myslieť, že čakám asi petorcata 🤣🤣, bola som tam po 3x a vraví, ešte? Co to budú Dvojičky? 🤭 Do pondelka počkám a objednám sa ku doktorke. Taketo sa somnou nikdy nestalo a akurát teraz, keď mužovi uslo. Ach jaj. Len to čakanie,to je na nervy. A úplne sa inak cítim už týždne, možno aj kvôli tomu, že mi menzes vymeskal. Cca. Od 1.9. do 3.9. očakávam ďalšiu MS. Som zvedavá.

mariska1989
27. aug 2024

@kcs stáva sa že niekedy vynechá jedna ms úplne . Mne sa za celú domu čo mám ms stalo takto 2 x . A tiež som robila testy , goglila či je možné byť tehotná aj keď testy sú negatívne

martina1985ba
28. aug 2024

to sa mi ani čítať nechcelo, ešte že si to na hodiny nerozpísala...moc to prežívaš, sprav si proste test a nehľadaj za všetkým čísla, štatistiky, pravdepodobnosti a pod.

kcs
autor
28. aug 2024

@martina1985ba ak si nebola v takejto situácii, prosím ta na čo to komentujes? Rozpísala som to z dôvodu, aby som sa vyhla otázok. Pekný deň. A komentuj tie príspevky, na ktoré máš aj odpoveď.

banderaska29
28. aug 2024

nehnevaj sa na mňa, ale tiež nerozumiem... veď snáď trošku rozumieš biológií človeka. mešká ti menzes, ale tehotenstvo za tým očividne nie je. ak sa cítiš inak, treba ísť za doktorom, urobí sono a povie Ti hneď. a áno vyjadrujem sa, lebo sa mi to stalo v juni, meškala mesiac. nakoniec 4,5 cm cysta v maternici,. tiež som sa cítila zle, inak, dokonca ja som mala aj slabo pozit. jeden Tehu test. ale bola za tym cysta. naozaj tu na modrom koníkovi nevyveštíme.

kcs
autor
28. aug 2024

@banderaska29 no vidíš, mohla si to (ľudsky a chapavostou) rovno napísať, že podobnú situáciu si mala a pravdepodobne to bude asi zo zdravotných dôvodov. Lenže ty asi rada podpychavas. Nabudúce, ak chceš niekomu pomôcť a podeliť sa o skúsenosti, tak komentuj ľudský, ak len kvôli tomu komentujes, aby si mohla niekoho uraziť a podpychovat, tak sa zdrz komentov. Nič ťažké. 😘

vana95
28. aug 2024

@kcs robila si ten digy?

banderaska29
28. aug 2024

@kcs ja si budem písať, čo budem len a len chcieť milá autorka 🙂 ja som ti nenapísala, "že si tupá a nedozretá, že nevieš biológiu".. ja som ti len povedala, že to je nepochopiteľné, ako sa to vobec mozeš pýtať, že biológia nepustí 🙂 tehotná nie si na 99 percent, a ak budeš, tak to bude zázrak, čo ti samozrejme prajem. a ked nevieš prijať aj iny nazor, než by si očakávala, asi bude lepšie ostať len v kruhu priateľov a sem nič neprispievať, lebo ver mi, ja som slabý odvar, tu by ta niektoré zožrali. a keď že si takto citlivá, asi by to bolo lepšie 🙂

kcs
autor
28. aug 2024

@banderaska29 tak si porovnaj komenty od ostatných žien, ktoré mi pekne odpovedali. Je veľký rozdiel. Ja by som si nedovolila odpovedat žiadnej takým štýlom ako TY ( ani vtedy, ak by bola tupá a naozaj hlúpa). Pekný deň.

kcs
autor
28. aug 2024

@vana95 áno robila. Negatív.

vana95
28. aug 2024

@kcs neboj uvidíš v pondelok čo ti povie lekár. Neboj všetko bude dobre 🙂

kcs
autor
28. aug 2024

@vana95 babo sme neplánovali. Len mi to je divne, že práve teraz, keď mu uslo, mi menzes 1x takto mešká za 22 rokov,okrem roku 2005,ked som otehotnela. Keď to nebude babo, dúfam, že nič hrozné sa somnou nedeje. Ďakujem za podporu. Aj tebe držím 👊.

kcs
autor
2. sep 2024

@vana95 ahoj. No ako? Bola si u doktora?

vana95
2. sep 2024

@kcs ahoj áno bola som, zobrala mi krv, videla nejakú bodku, tým že som mala posunutú tak nič viac mi nevedela povedať, v štvrtok idem zas na krv, krvacam stále, nie veľa ale už 6 deň.

kcs
autor
2. sep 2024

@vana95 ja som ešte nedostala menzes. Bola som v piatok, nevidela nič a vravela, že ani nevyzerám, že by som bola pred menzesom, pretoze po vynechanej MS očakávam ďalšiu od minulého piatka do štvrtka (podľa aplikácie). Zobrala mi krv ale nie na Hcg,ona si myslí, že by môžem byť asi pred menopauzou 😵‍💫. Dnes boli výsledky, ale nevolala mi. V piatok vravela, že nevyzerám byt pred menzesom a od včera mam také zvláštne príznaky podobne pred menzesom akokeby, cez deň som nafúknutá(nafukovanie ale trvá už asi tretí týždeň a cítim sa úplne zvláštne ešte stále ) , ráno sa necítim byt nafunkuta a také tlaky alebo mierne kŕče v podbrušku.

vana95
2. sep 2024

@kcs možno aj z toho tepla sa ti hormóny zburili, ja som mala na začiatku leta každých 15 dni menzes. Ja uvidím vo štvrtok keď mi zoberie druhý krát krv či hcg stúpa alebo nie.
A vyvolávačku menzesu ti nepichla?

kcs
autor
2. sep 2024

@vana95 to asi nie, ja mam v priemere každý 23-25 deň menzes, už 11 rokov. Vyvolávacku ci chcem, sa ma pýtala, keď som bola 21.8. u nej, odmietla som, hovorím, však nechám to na prírodu. Vtedy mi vravela, ze som v strede cyklu, v stredu budú 2 týždne. Ale v piatok mi vravela, že nevyzerám vôbec na to, že mi dorazí menzes. 🤷 Zajtra mi už určite bude volať, dúfam, lebo už pomaly mesiac neviem co je somnou. Minulý rok sme boli aj v Dominikánskej, a menzes som mala pravidelný.... Cysty nemám. Je to fakt na nervy, že neviem, čo sa to somnou deje.