Potrat a opätovné otehotnenie
Zdravím Vás, 20.7 my vyšiel pozitívny test...po týždni som dostala ms smutná som bola malá som silné bolesti..za 2 týždne som isla doktorovi na krv ze mi to stúplo 40 za tyzden zase 120 som uz mala a tento týždeň som mala 240hcg v krvi..syrasne sa obávam aby sa to nezopakovalo...ešte mam 11dni do ms mam sa obávať alebo je to v poriadku bol niekto na to podobne vďaka..
@leonka26 to akoze hcg zo 40 bolo po tyzdni 120 a po dlasom tyzdni 240? Lebo trosku nerozumiem 🙂
@leonka26 ja som išla hneď k dr keďže som sa veľmi bála.... to bol cca 5tt a vtedy ešte nič nevidel len mi povedal že mám maternicu zmenenú na tehotenskú... hneď vtedy mi predpísať utrogestan... beriem ho doteraz.... ale postupne budeme asi vysádzať.... uvidíme... držím ti palce
@nikol789 ja som mala brat utrogestan do 16tt ale uzivam dodnes lebo posobi proti maknutiu krčka.
@miskamicha možno aj ja budem na tom podobne. Lekár len hovoril že neskôr budeme vysádzať ale neviem čo myslel pod tým neskôr... ale v podstate mi to je jedno že dokedy hlavne je nech je všetko v poriadku 🙏🏽
@leonka26 ano tak to je velmi ponaly rast...ma sa zdvojnasobovat kazde dva/tri dni..ak je to po krvacani, asi je tam nieco zbytkove. Toto na prosperujuce tehu nevyzera, moze ist aj o mimomaternicove, ale nemusi... drzim palce.
@leonka26 no nechcem ta strašiť ale tiež som to tak mala, pozitívny tehotenský test, za týždeň normálna menštruácia a hcg pomaly ale isto rástlo, a bolo z toho mimomaternicové tehotenstvo a nasledne laparoskopia
@sjuzan0211 a zobrali ti aj vajcovod?
@sjuzan0211 a nieje tam nejaká šanca žeby to bolo normálne tehotenstvo?
@leonka26 na sone je nieco vidno az ked je hcg 1000 a vyssie...ale pri nnt zvykne byt v okoli aj volna tekutina.
@leonka26 áno zobrali mi aj ľavý vajcovod..
@sjuzan0211 mňa začína boliest pravý a doktor povedal ze mam prísť a mne ešte ani ms nemeska
@leonka26 ved si pisala ze po pozit teste si dostala menstruaciu a nasledne po nej stupalo hcg. Tak hoc cakas dalsi cyklus a hcg stupa takyo,nie je tam nieco ok.
@leonka26 ahoj, mala som mmt dvakrat, v kazdom pripade prisla ms cca tyzden po meskani. Prvykrat to oznacili za spontany potrat, ale s tym, ze na vajcovode nieco vidia z vonkajsej strany.. hcg pomaly klesalo, potom trocha stuplo a zase pomaly klesalo az na 1, ale 6 tyzdnov som spinila. Nerobili mi nic, lebo na sone nic nevideli, ci to z vonkajsej strany vajcovodu je ono, alebo nie, chceli mi dat radsej metotrexat ci ako sa to vola, ale kedze hcg uz klesalo znovu, tak nic nerobili. Druhykrat to bolo podobne, tyzden po meskani znova ms, isla som do nemocnice a tam uz konecne skuseny doktor v 4tom tyzdni videl vo vajcovode nieco a do troch hodin som bola operovana a brali mi aj vajcovod, ze ten sa uz nedal zachranit. Pytali sa ma este predtym, ci mam menstruacne bolesti, mavala som ich len vecer a na to mi povedali, ze sa to tak prejavuje, ked sa telo ukludni…. Nechcem ta strasit, len ti pisem moju skusenost, to tvoje nemusi byt to, co som zazila ja, ale to hcg mi pride dost male a narast za tyzden uplne mizivy

@leonka26 ahoj ja som to mala presne tak isto ako ty. Teraz som znovu tehu 11 týždeň a všetko je zatiaľ v poriadku.
Brala som od začiatku utrogestan na vkladanie, plus každý týždeň k dr na injekcie.