icon

Pozitívny test a prvá gynekologická prehliadka

nikus_259
26. máj 2025

Ahojte, zaujíma ma váš názor. Robila som si tehotenský test vo štvrtok (25. deň môjho cyklu) kde mi vyšiel pozitívny test, ale len slabučko viditelná čiarka. Dnes o 4 dni neskôr na 29. deň som si robila test opäť, čiarka je silnejšia ale nie rovnako výrazná ako testovacia. Neviem či je to ok, že za 4 dni to stále neni tak výrazne viditelné. Mali ste to niektorá z vás tak? Kedy ste šli na prvú prehliadku? Mám za sebou tento rok spontánny potrat v 6. týžni, tak asi zbytočne príliš analyzujem. Vtedy som tú ciarku mala asi behom 4 dní, ako som to zistila rovnako výraznú ako testovaciu ale aj tak to dobre nedopadlo. A nemám zatiaľ ani nejak zvlášť citlivé prsia. Budem rada ak sa podelíte o vaše skúsenosti.

Pozitívny test a prvá gynekologická prehliadka
Strana
z2
natalis1998
26. máj 2025

@nikus_259 podľa mna je to ok. Len keď si prekonala potrat možno by som zavolala na gynekologiu že teda máš pozitívny test a väčšinou predpisujú progesteron ako podporu tehotenstva. Ja som išla prvý krát ku gynekológovi asi 2 týždne po meškajúcej ms a potvrdil mi gestacny vak a zltkovy vak v maternici a potom po 2 týždňoch akciu srdiečka.

3petka
26. máj 2025

@nikus_259 pozitívny je pekne. Zavolaj gyn, ak tam bol potrat v minulosti prepise niečo na podporu. A povie ti kedy máš ísť na kontrolu poprípade bude sledovať rast hcg a budeš chodiť na krv.

kavasmliekom
26. máj 2025

Išla som vždy keď som si urobila test a vyšiel pozitívny. Resp.volala som a objednala ma sestrička. Vždy to vyšlo asi 2 týždne po vynechanej menštruácii

lenka1801
26. máj 2025

@nikus_259 rok 2024 som prežívala to isté čo ty, v marci som mala kyret a 1.novembra som mala opäť pozitívny test. Čiarka bola tiež slabá na 13dpo a potom na 19dpo bola silnejšia ale tiež neboli rovnako silné tie čiarky. Potom som sa hneď objednala k dr, test som si už viac nerobila. Povedala som si, že veď uvidíme a dnes som v 33tt 🌸 myslím si, že testy sú ok, objednaj sa k dr, keď si mala aj potrat, môže ti nastaviť aj liečbu. Ja som mala tabletky na vkladanie a vyššiu dávku magnesia. Ja som ale aj špinala, tak preto. Držím palce 🍀

lauricka
26. máj 2025

@nikus_259 kľud, všetko prebieha normálne. Za lekárom zájdite, nech vie.

nikus_259
autor
26. máj 2025
@lenka1801

@nikus_259 rok 2024 som prežívala to isté čo ty, v marci som mala kyret a 1.novembra som mala opäť pozitívny test. Čiarka bola tiež slabá na 13dpo a potom na 19dpo bola silnejšia ale tiež neboli rovnako silné tie čiarky. Potom som sa hneď objednala k dr, test som si už viac nerobila. Povedala som si, že veď uvidíme a dnes som v 33tt 🌸 myslím si, že testy sú ok, objednaj sa k dr, keď si mala aj potrat, môže ti nastaviť aj liečbu. Ja som mala tabletky na vkladanie a vyššiu dávku magnesia. Ja som ale aj špinala, tak preto. Držím palce 🍀

@lenka1801 no ja som mala potrat na konci februára tohto roka, najskôr videla gestačný vačok ale aj hematóm, dala mi nejaké čípky a o 2 týždne na kontrole prázdny gestačný vačok a to už malo byť vidno aj ako bije srdiečko na tej kontrole...za pár dní sa to spustilo.... No najhoršie je že furt na to myslím a omýšľam či to dopadne dobre alebo zasa zle....A teda ešte som chcela napísať, že gratulujem a prajem veľa zdravíčka 🙂

lenka1801
26. máj 2025
@nikus_259

@lenka1801 no ja som mala potrat na konci februára tohto roka, najskôr videla gestačný vačok ale aj hematóm, dala mi nejaké čípky a o 2 týždne na kontrole prázdny gestačný vačok a to už malo byť vidno aj ako bije srdiečko na tej kontrole...za pár dní sa to spustilo.... No najhoršie je že furt na to myslím a omýšľam či to dopadne dobre alebo zasa zle....A teda ešte som chcela napísať, že gratulujem a prajem veľa zdravíčka 🙂

@nikus_259 chápem ťa ale skús si zamestnať hlavu, nech na to tak nemyslíš. Čo má byť to bude 🙂 každopádne tie testy sú v poriadku, neznamenajú žeby sa niečo zlé dialo 🙂 zosilnel a to je dôležité. Zavolaj dr nech ti dá termín a dovtedy sa skús zamestnať. Prajem ti, nech to tentokrát dopadne najlepšie ako vie 👶

nev80
26. máj 2025

Milé dievcata. Mam otázku. Robila som si 3 rôzne testy. Sú podľa vás pozit? Na prehladku mam ešte čas nakoľko mám 5 dní do MS.

krasneleto
26. máj 2025
@nev80

Milé dievcata. Mam otázku. Robila som si 3 rôzne testy. Sú podľa vás pozit? Na prehladku mam ešte čas nakoľko mám 5 dní do MS.

@nev80 ano jednoznacne

krasneleto
26. máj 2025

@nikus_259 ahoj, ja som bola u doktora hned ako som nasla // kvoli MA predtym ... a kvoli tehu po 6 rokoch ... sledovana som bola od zaciatku + som brala duphaston... samozrejme hned nebolo vidiet nic iba malu bodku, o tyzden naznak srdiecka, o dalsi akcia srdiecka...

nikus_259
autor
26. máj 2025
@krasneleto

@nikus_259 ahoj, ja som bola u doktora hned ako som nasla // kvoli MA predtym ... a kvoli tehu po 6 rokoch ... sledovana som bola od zaciatku + som brala duphaston... samozrejme hned nebolo vidiet nic iba malu bodku, o tyzden naznak srdiecka, o dalsi akcia srdiecka...

@krasneleto ďakujem, asi to risknem a pôjdem čím skôr, nech aspoň viem že to je tam kde to má byť

krasneleto
26. máj 2025
@nikus_259

@krasneleto ďakujem, asi to risknem a pôjdem čím skôr, nech aspoň viem že to je tam kde to má byť

@nikus_259 ano, ved max ti povie, ze dalsia navsteva bude ked uz bude tam cloviecik viditelny... hlavne po MA aby ti dal progesteron

lenka1801
26. máj 2025
@nikus_259

@nikus_259 áno a hlavne sa nezlakni ak tam ešte nebude nič vidieť. Ja som to mala tak že som bola 1x v 5tt videli sme len gestačný vak, potom v 6tt dllllho hladala, nemohla tam nič nájsť, už aj krútila hlavou, že tam nič nevidí a zrazu že tu jeee aj so srdiečkom 😊 ale nebolo to na 100% ešte, potom som bola v 8tt a už bol pekný veľký plodík aj so srdiečkom viditeľný. Tak len aby si vedela, že aj toto sa deje. Drž sa 🍀

nikus_259
autor
26. máj 2025
@lenka1801

@nikus_259 áno a hlavne sa nezlakni ak tam ešte nebude nič vidieť. Ja som to mala tak že som bola 1x v 5tt videli sme len gestačný vak, potom v 6tt dllllho hladala, nemohla tam nič nájsť, už aj krútila hlavou, že tam nič nevidí a zrazu že tu jeee aj so srdiečkom 😊 ale nebolo to na 100% ešte, potom som bola v 8tt a už bol pekný veľký plodík aj so srdiečkom viditeľný. Tak len aby si vedela, že aj toto sa deje. Drž sa 🍀

@lenka1801 dúfam, že to teraz už výjde 🙂

bendak
26. máj 2025

Je jedno ako silna je čiarka

janamakva
26. máj 2025

Mne jeden docent, ktorý vedel, že som prekonala dva potraty, hneď pri ďalšom tehu poradil, aby som si pichala na riedenie krvi. A len tak som donosila, vďaka Doc. Bielikovi. Lebo moja gynekologicka, keď som jej nadšená volala, že konečne pozitívny test ma odbila, že mám prísť až keď bude vidieť srdiečko. Takto som sa vyhla ďalšej strate a dnes mám doma dve krásne detičky

malary
27. máj 2025

Pozit. Už máš nejaké bábo?
V prvom rade ide o elimináciu strachu. Veľmi tým dieťa ovplyvnis negatívne

malary
27. máj 2025

Je to ťažké, ale dá sa. Ja mám 4 deti. 2 spontánne potraty medzi nimi. Každé tehotenstvo problémové. Neboj sa. Strachom nezmenis nič. Skús niečo upokojujúce, čo tehotná môže.

malary
27. máj 2025
@janamakva

Mne jeden docent, ktorý vedel, že som prekonala dva potraty, hneď pri ďalšom tehu poradil, aby som si pichala na riedenie krvi. A len tak som donosila, vďaka Doc. Bielikovi. Lebo moja gynekologicka, keď som jej nadšená volala, že konečne pozitívny test ma odbila, že mám prísť až keď bude vidieť srdiečko. Takto som sa vyhla ďalšej strate a dnes mám doma dve krásne detičky

@janamakva ano, tiež poznám taký pripad

nikus_259
autor
27. máj 2025
@malary

Pozit. Už máš nejaké bábo?
V prvom rade ide o elimináciu strachu. Veľmi tým dieťa ovplyvnis negatívne

@malary nie nemám práveže, takže dúfam, že to dobre dopadne, ale vravím tie čiarky nie sú rovnako sfarbené ako kontrolné, a to už bude za chvílu týzdeň čo som si robila 1. test. Ale dnes mám len 30. deň od poslednej MS tak možno ešte v pohode, ani prsia ma moc nebolia, predtým ma viac boleli. Ku doktorke az o týžden. Pre mna je najhoršia tá neistota, ked vieš ako na tom si tak pre mňa je to lepšie ako keď nevieš a musíš čakať.

nikus_259
autor
27. máj 2025
@janamakva

@janamakva ja som si dala po tom potrate urobiť krvné testy a že všetko je v poriadku (hormóny, hematológia atď.) takže to by malo byť asi v poriadku.

malary
27. máj 2025
@nikus_259

@malary nie nemám práveže, takže dúfam, že to dobre dopadne, ale vravím tie čiarky nie sú rovnako sfarbené ako kontrolné, a to už bude za chvílu týzdeň čo som si robila 1. test. Ale dnes mám len 30. deň od poslednej MS tak možno ešte v pohode, ani prsia ma moc nebolia, predtým ma viac boleli. Ku doktorke az o týžden. Pre mna je najhoršia tá neistota, ked vieš ako na tom si tak pre mňa je to lepšie ako keď nevieš a musíš čakať.

@nikus_259 verím. Ale to budeš asi mať istejšie až po 2 mesiacoch tehotenstva. Mne napríklad neukázalo pozit test pred dátumom menzesu. a prvý príznak tehotenstva som mala časté močenie 🙂 prsia až neskôr. Lebo tie ma bolia aj pri menzese

baby027
27. máj 2025

@nikus_259 ja som v decembri mala MA potrat v 7tyzdni. Nedávno som mala pozitivny test po 10 dňoch som volala doktorovi že som mala pozitívny rest a objednal ma od 5 týždňa každý týždeň som chodila na kontrolu, dostala som progestanelle na vkladanie. Momentálne som 9 týždeň a uz o mesiac mam prvé odbery a aj knižku 🙂 test je úplne v poriadku a toto tehotenstvo mňa začali bolieť prsia až neskor v prvom som mala bolest hned od začiatku. Každé tehotenstvo je iné 🤭 držím palce 😍❤️

nikus_259
autor
27. máj 2025
@baby027

@nikus_259 ja som v decembri mala MA potrat v 7tyzdni. Nedávno som mala pozitivny test po 10 dňoch som volala doktorovi že som mala pozitívny rest a objednal ma od 5 týždňa každý týždeň som chodila na kontrolu, dostala som progestanelle na vkladanie. Momentálne som 9 týždeň a uz o mesiac mam prvé odbery a aj knižku 🙂 test je úplne v poriadku a toto tehotenstvo mňa začali bolieť prsia až neskor v prvom som mala bolest hned od začiatku. Každé tehotenstvo je iné 🤭 držím palce 😍❤️

@baby027 no ja sa dozviem za týždeň ako som na tom, alebo ak sa niečo dovtedy nezvrtne a nepríde MS. Veľmi v kútiku duše dúfam, že to dopadne dobre, ale tie prsia ma moc nebolia a čiarka na teste je stále o niečo slabšia ako kontrolná. Ale zase hovorím si že vtedy, keď to dopadlo zle, som mala ukážové testy a aj prsia ma boleli dost celkom a aj tak to dopadlo zle, tak musím len veriť. Toto sú tie posledne robené testy, horný je z dnešku a dolny zo včera. 5 dní od 1. pozitívneho testu a stále nie sú rovnako sfarbené. Skúsim ešte v piatok posledný krát a keď to nezosilnie tak neviem no.

nev80
27. máj 2025
@nikus_259

@baby027 no ja sa dozviem za týždeň ako som na tom, alebo ak sa niečo dovtedy nezvrtne a nepríde MS. Veľmi v kútiku duše dúfam, že to dopadne dobre, ale tie prsia ma moc nebolia a čiarka na teste je stále o niečo slabšia ako kontrolná. Ale zase hovorím si že vtedy, keď to dopadlo zle, som mala ukážové testy a aj prsia ma boleli dost celkom a aj tak to dopadlo zle, tak musím len veriť. Toto sú tie posledne robené testy, horný je z dnešku a dolny zo včera. 5 dní od 1. pozitívneho testu a stále nie sú rovnako sfarbené. Skúsim ešte v piatok posledný krát a keď to nezosilnie tak neviem no.

@nikus_259 gratulujem.vyzera to naozaj nádejne. Koľko dni máš do MS. Určite daj vedieť ako si dopadla.

nev80
27. máj 2025

Dievčatá prosím o váš názor. Je toto pozit alebo chybný test. Dnes robený.

nikus_259
autor
27. máj 2025
@nev80

@nikus_259 gratulujem.vyzera to naozaj nádejne. Koľko dni máš do MS. Určite daj vedieť ako si dopadla.

@nev80 tak ak beriem dátum poslednej MS (tú som dostala na 30. deň svojho cyklu), tak dnes by som už mala mať menštruáciu, alebo včera dajme tomu. Ja nemám vždy presne na deň MS. Vždy je tam +/- 1/2 dni.....Dnes je 30. deň od poslednej MS. Prvý pozitívny test som mala na 25. deň. Ale vravím, sledujem sa jak divá, asi ten potrat na mne nejaký psychický šrám zanechal, hoci som to znášala vtedy dobre, teraz mám samé obavy či to dobre dopadne. Príliš sa sledujem.

nev80
27. máj 2025
@nikus_259

@nev80 tak ak beriem dátum poslednej MS (tú som dostala na 30. deň svojho cyklu), tak dnes by som už mala mať menštruáciu, alebo včera dajme tomu. Ja nemám vždy presne na deň MS. Vždy je tam +/- 1/2 dni.....Dnes je 30. deň od poslednej MS. Prvý pozitívny test som mala na 25. deň. Ale vravím, sledujem sa jak divá, asi ten potrat na mne nejaký psychický šrám zanechal, hoci som to znášala vtedy dobre, teraz mám samé obavy či to dobre dopadne. Príliš sa sledujem.

@nikus_259 ja mam za sebou 2x potrat. Tiež sa sledujem jak diva. Ja mávam presne skoro na hodinu MS. Ma prísť v sobotu. Mam ale velke kŕče už asi 5 dní a nafukuje ma. Zacalk to vsak slabými bolestami ako keby mechur alebo čo. Plus som stále unavena a bolieva ma chrbát nad zadkom. Ale tak zvláštne z vnútra. Keď som aktívna, bolesti ustúpia ale keď ležím alebo si sadnem, hneď dostanem také akoby sťahy. Moje terajšie testy sú zatiaľ takéto. Uvidíme čo bude. Držím palce.

nikus_259
autor
27. máj 2025
@nev80

@nikus_259 ja mam za sebou 2x potrat. Tiež sa sledujem jak diva. Ja mávam presne skoro na hodinu MS. Ma prísť v sobotu. Mam ale velke kŕče už asi 5 dní a nafukuje ma. Zacalk to vsak slabými bolestami ako keby mechur alebo čo. Plus som stále unavena a bolieva ma chrbát nad zadkom. Ale tak zvláštne z vnútra. Keď som aktívna, bolesti ustúpia ale keď ležím alebo si sadnem, hneď dostanem také akoby sťahy. Moje terajšie testy sú zatiaľ takéto. Uvidíme čo bude. Držím palce.

@nev80 tak to máš ešte čas. Urob si test za pár dní a uvidíš, ale čiarku tam máš, už len počkať ako sa to vyvinie. Ten čas je teraz najhorší nepriateľ fakt 😄

baby027
27. máj 2025
@nikus_259

@nikus_259 ja som mala ešte slabšiu čiarku potom som si urobila clearblue digitalny a hotovo uz som viac netestovala nieje treba a tvoje testy sú úplne ok nemusíš mať úplne silnú čiarku hned možno sa uhniezdilo neskor proste tam je veľa faktorov ze hcg stúpa pomalšie proste je tam druhá čiarka to znamená tehotenstvo 🙂 mysli pozitívne ja mam tiež pred každou kontrolou závrate a slzy v očiach ale naposledy keď uz bolo srdiečko a dostala som tehotensku knižku vidím svetlo na konci tunela 🥰 držím silno palce treba veriť ze všetko dobre dopadne neboj nic ❤️ a prsia ma začali bolieť asi v 7 tyzdni až takze kľud 🤭 a koľko žien ani nebolia to nič neznamená 😊

Strana
z2