Pozitívny verzus negatívny test
Ahojte 🙂 Vedel by mi niekto vysveliť od čoho závisí kedy test ukáže 2 paličky? Napríklad ak zoberieme 2 ženy , ktoré sú NA ISTO 10 dpo a jednej už ukáže 2 čiarky druhej nie. To znamená, že jedna má menej hcg ako tá druhá, to je zle?
Pýtam sa čisto zo zvedavosti🙂 Dieťa ešte nemám ale chceme sa začať snažiť tak ma to zaujíma.
@pininka1 Ako tomu rozumiem, že niekto môže mať posunutú ovuláciu a teda aj test ukáže neskôr. Len stretla som sa už s takým, že obe sú niekoľko dpo naisto a jednej ukáže druhej nie
Bavíme sa o dvoch ženách, ktoré si urobia test v ten istý deň, v tu istú hodinu, z ranného moču, bez toho, aby co i len jedna vypila vodu, alebo zjedla niečo, hej? Alebo sa bavíme o dvoch ženách, ktoré síce urobia v ten istý den test, ale jedna ráno, druhý poobede alebo večer, jedna na lacno druhá po pohári vody, alebo nejakom jedle...
Alebo môj prípad - ráno ranný moc (pred ms, cca 3 dní) slabý duch, alebo len ledva viditeľné niečo a v ten istý deň poobede už riadny duch... V deň ms, alebo dva dni po meškaní ms, ráno slabá čiarka, poobede riadne kolajnice..
Chcem tým povedať, že u mňa bolo poobede až večer viac zachytitelne hcg než ráno, ale možno aj tým, že som pred odberom moču tri hodiny nič nejedla, nepila a vnoci si viem chlipnut vodu, džús, alebo zjesť banan🤷♀️ vtedy sa moc rozriedi tak je slabší...
Uhniezdenie oplodneneho vajicka moze trvat 6-12 dni, a test moze byt pozitivny najskor 2 dni od uhniezdenia. To, ze su rovnaky pocet DPO znamena iba to, ze sa vajicka uvolnili v rovnaky den. Ostatne procesy v tele su ale velmi komplikovane, a nejdu presne minuta po minute rovnako. To je rovnaka otazka, ako preco ked ma niekto rovnaky termin porodu, a vysledne deti su narodene mesiac od seba, obe v donosene v termine.
po oplodneni putuje vajko do maternice 5-7 dni, cize uz tam moze nastat prvy rozdiel 2 dni medzi 2 zenami, hcg nestupa u kazdej rovnako rychlo a test ukazuje az od 10, takze moze vzniknut dalsi rozdiel, ked na zaciatku jednej stupa hcg pomalsie..
Ja som bola 3tyždne v tehu a test mi neukazal vôbec ani rano ani poobede ani večer tak som si myslela že tehotná niesom , ale nešlo mi do hlavy to že mi byvalo nevolno a nemohla som citiet vajička 🤮 po nejakej dobe som spala a citila som niečo v podbrušku taký žblnk a nedalo mi to pokoj šla som si rano kupit test spravila som si 2testy a na oboch 2 silne čiarky ... to som bola už 5tt 3dni a napriklad moja kamaratka zistila až 4mesiaci že čaka dieta mala ciklus normalny a ani priznaky nemala 😄
@monakotlarova toto ma vždy prekvapuje ako je to možné že to ani netuší tá žena 😯😯 a aj ms normálna veď predsa keď sa výstelka maternice odlupuje a odchádza spolu s krvou von ako je možné že je žena tehu? Respektíve ako je možné že počas tehu sa odlučuje aj tá výstelka?
@malia18 tiež to nechapem ale je to tak ma zdravú 2ročnu dcerku🥰
@pondelok01 Takže aj keď sa zadarilo môže uhniezdenie trvať niekomu viac a niekomu menej a rovnako aj hcg sa môže produkovať niekomu viac a niekomu menej a nič zlé to neznamená, dobre rozumiem?🙂

Neviem podla coho to je, preco ma niekto vyssiu a niekto nizsiu hodnotu hcg v tele, kedze mne napr vzdy ukazalo este pred meskanim ms tehotenstvo a ovulaciu si roky sledujem, cize viem kedy bola a vtedy sme sa aj snazili. Ale su baby ktorym test ukaze az tyzden po meskani ms. Ktovie..