icon

Prečo mám 5 pozitívnych testov a nie som tehotná?

17. jún 2025

Ahojte vysadila som antikoncepciu po 4 rokoch ,brala som ju kvôli cyste na vaječníku ale keďže sme s manželom chceli už dieťa a cysta sa po antikoncepcii začala zmenšovať (stále bola ,ale menšia) tak som ju vysadila že teda skúsime pracovať na dieťati. Ibaže asi 3 týždne od vysadenia pozitívny tehotenský test,5 dní po sebe a pekné viditeľné čiarky. Styk sme mali v období od vysadenia po test 3 krát , menštruácia ešte žiadna a plodné dni neviem keďže cyklus sa podľa mňa ešte nejako nedal odsledovať keďže som tabletky iba vysadila. Ibaže lekár mi povedal že tehotná nie som. Ako je to možné? 5 jasne pozitívnych testov a nič. Akože zdalo sa mi to zvláštne tak rýchlo aj bez menštruácie a ešte s cystou pravdepodobne endometrióznou ale máte s týmto niektorá skúsenosti? Mohlo to spôsobiť vysadenie antikoncepcie a to že vaječníky začali nejako znovu fungovať alebo prečo? Alebo za to môže ťa uspatá cysta? Budem rada za reakcie tých ktoré s týmto majú skúsenosti. Ďakujem 🙂

tanyan
17. jún 2025

Pokiaľ si pamätám, tehotenský test by sa mal robiť až keď to mešká aspoň 5 dní... V opačnom prípade môže byť výsledok falošne pozitívny, resp. ukazovať biochemické tehotenstvo, teda nie uhniezdené vajíčko a ani z toho skutočné tehotenstvo nebude.

ada_alica
17. jún 2025

Nie je to nič nezvyčajné ak máš endometriózu, pri tejto diagnóze sa to stáva, určite sa spýtaj lekára....

koniarova
17. jún 2025

A teraz je test aký?

selena_luna
17. jún 2025

Cysta aj endometrioza moze ukazat falosnu pozitivitu, zial. Ver doktorovi.

krasneleto
17. jún 2025

endometrioza mi nikdy falosne pozitivny test neukazala... skor si myslim, ze cysta, hoc je mensia moze toto sposobit...

autor
17. jún 2025
@koniarova

A teraz je test aký?

@koniarova dnes som mala stále peknú viditeľnú čiarku

autor
17. jún 2025

Testy sú takéto silné všetkých 5 dní po sebe

koniarova
17. jún 2025

Ešte vyckaj. Vyzerajú dobre. Krv ti nebral?

jaskolka
17. jún 2025

Robil iba sono? Lebo tam ešte nemuselo byť vidno,keď tak ,mál ti vziať aj krv na hcg. Lebo testy vyzerajú byť normálne pozitívne, žiadny "duch"toto by nemala spôsobiť cysta.
Máš aj kontrolu?

autor
17. jún 2025
@jaskolka

Robil iba sono? Lebo tam ešte nemuselo byť vidno,keď tak ,mál ti vziať aj krv na hcg. Lebo testy vyzerajú byť normálne pozitívne, žiadny "duch"toto by nemala spôsobiť cysta.
Máš aj kontrolu?

@jaskolka a myslíte že cca 3 týždňoch od teoretického oplodnenia by som mala takéto silné testy už? Robil iba sono a nič tam nebolo vôbec

vkatush
17. jún 2025

Lekár ti mal zobrať hneď krv, hlavne ak by si teoreticky bola len v 3tt. Mne moja ani neurobila usg, kým nemala výsledky z krvi (tiež som bola veľmi skoro, nejaký 4-5tt) a potom som prišla hneď na ultrazvuk v 6-7tt.

tinka_1807
17. jún 2025

3 týždne po oplodnení tehotenstvo nemá šancu vidieť na sone. Nechápem, že lekár ti nevzal krv. V tomto štádiu sa zisťuje hcg iba z krvi.
Ešte počkaj, môže to byť tehotenstvo. Ale čiarky by mali silniet. Ak by čiarky nesilneli, alebo si špinila chod k lekárovi. Môže to byť aj MMT a pod. No na falošne pozitívny test to nevyzerá. To nie sú duchovia, ktorých tam musíš loviť, ale reálne čiarky. Takže najskôr to bude tehotenstvo.

edithp
17. jún 2025

Mne ukazovali takto testy uz 2tyzdne po oplodnení. MS mi meskala asi 5 dní. 2.5.sme sa s priateľom pokúšali lebo som mala ovulaciu, 14.5.som mala dostať ms, neprišla, meskala 5dni, spravila som si test a bol pozitívny. U lekára som bola o 2tyzdne neskôr, potvrdil ze som tehotná, ale musela som prísť o par dni neskôr aby mohol zhodnotiť týždeň, pretože mu to nevychádzalo s poslednou ms. Potvrdil mi podľa veľkosti plodu 5tt. To bolo 2.6. Krv mi nebral ani prvý ani druhý raz.
Teraz som v 7tt. A každý deň sa modlím aby všetko dopadlo dobre 🙏 držím palce aj tebe 🙏

selena_luna
18. jún 2025

Krv sa standardne neberie, mnoho bab si to musi platit ako samoplatkyne. Skus autorka tak - viem ze v ba berie krv medirex, ostatne mesta ti mozno niekto poradi. Aspon 2 odbery s rozostupom par dni ci hcg stupa.
Ano na uvz nemal velmi co vidiet, ale pravdepodobne by videl aspon zhrubnutu vystelku maternice. Nevieme co videl, ak ju nevidel urobil si zaver asi. A ako vlastne komentoval tvoje testy?

jaskolka
18. jún 2025

Ja som pri synovi bola hned ,keď som mala pozitívny test,mohlo to byť tak cca na začiatku 5 týždňa. Sama doktorka mi to tak nariadila,keďže som mala prvý MA,že keď bude test pozitívny,mám ihneď prísť. Na usg nevidela v podstate nič,vyjadrila sa,že je tam možno možno niečo,ale absolútne nevie potvrdiť,tak že budeme veriť testom,vzala mi krv,potom ,keďže výsledok ukazoval zvýšené Hcg, opakovane mi ju odobrala. Podľa toho potvrdila graviditu,keďže pekne stuplo,a dala mi Duphaston.
Kontrolu mi potom dala,keď som bola v 8 týždni,a tam už potvrdila bijúce srdiečko a dala mi tehotenskú knižku

nelka93
18. jún 2025
@selena_luna

Krv sa standardne neberie, mnoho bab si to musi platit ako samoplatkyne. Skus autorka tak - viem ze v ba berie krv medirex, ostatne mesta ti mozno niekto poradi. Aspon 2 odbery s rozostupom par dni ci hcg stupa.
Ano na uvz nemal velmi co vidiet, ale pravdepodobne by videl aspon zhrubnutu vystelku maternice. Nevieme co videl, ak ju nevidel urobil si zaver asi. A ako vlastne komentoval tvoje testy?

@selena_luna pri každej návšteve gynekológa mi brali krv

selena_luna
18. jún 2025
@nelka93

@selena_luna pri každej návšteve gynekológa mi brali krv

@nelka93 moze byt ze ti brali krv, ale urcite nie kazdy krat na hcg. Standardne sa krv na hcg neberie. Su taki lekari co krv na hcg beru, ale obyc sa tehotenstvo potvrdzuje uvz.

alyson29
19. jún 2025
@selena_luna

@nelka93 moze byt ze ti brali krv, ale urcite nie kazdy krat na hcg. Standardne sa krv na hcg neberie. Su taki lekari co krv na hcg beru, ale obyc sa tehotenstvo potvrdzuje uvz.

@selena_luna súhlasím, moja gynekologička tiež neberie krv, ani mne nebrala.. dokonca ma objednala až na 8tt na kontrolu, aj keď som volala s pozitívnym testom v deň meškajúcej ms 😁

Tiež nepochopím denno denné testovanie aj 2-3x za deň, absolútne to nedáva zmysel.. ja som tiež bola netrpezlivá, vyšlo nám to až po troch rokoch snaženia sa, no predsa som si spravila len dva testy dokopy, jeden deň jeden a na druhý deň druhý na potvrdenie. Aj tak s tým nič neurobíte, či chcete, či nie, všetko je už na prírode..

bambieblue
19. jún 2025

Keď lekár nič nevidel nespomínal ti mimomaternicové tehotenstvo? Vyzerá to naň

lilllian
19. jún 2025
@selena_luna

@selena_luna ahoj skús požiadať lekára o krvný test hCG ten ukáže presnejšie výsledky

selena_luna
20. jún 2025
@lilllian

@selena_luna ahoj skús požiadať lekára o krvný test hCG ten ukáže presnejšie výsledky

@lilllian ja nie, autorka ♡