Prečo neriešia 1. trimester?
Ahojte baby tak vcera som davala test tehotenský ze vysiel pozit.. Spravila som si aj dnes ráno.. A vzhľadom nato ze prve tehotenstvo som mala kritické maly sa mi narodil predčasne a druhe som mala potrat v 10tt... Tak je logické ze sa bojim a chcem to riešiť cim skor... A sestrička mi povedala ze chodi tam xy zien ze prvy trimester vobec neriešia.. Ze ked mi bude meškať minimálne 2 týždne tak potom mam zavolať.. Ale čo som pocula tak aj tehotné zeny môžu mat menštruáciu... Tak neviem teraz kebyze dostanem tak zas to nemam riešiť alebo ako?. No verim ze nedostanem... Tento test sa robi pred menštruáciou... No zajtra by mala prísť ale taky cas uz mam bolesti pred.. Teraz nemam nič.... Len by ma zaujímalo prečo takto kašlú na prvý trimester? Pripadne mi aspon lieky nejake na podporu/udrzanie mohol dat... Alebo sa mýlim? Ďakujem za odpovede..
@niki9807 ahoj to nie je kaslanie na 1.trimester.,ale je logicke, ze Ta chceli objednat az po cca 2 tyzdnovom meškaní. Ci by si sla radsej na uzv teraz, kde by pravdepodobne nic nevidel, zobral by Ti mozno krv, kde by videl hcg pozit, ale stale by to nebolo 100 %potvrdene... A tak by si sla na kontrolu znovu o par dni, na uzv by uz mozno nieco bolo vidiet, ale zatial bez akcie srdiecka a zas krv
... Takato neistota by bola lepsia??
Dobre ďakujem dievčatá asi ozaj skusin myslieť pozitívne a veriť ze to vyjde 🙏☺️ ďakujem
Vzdy som isla az v cca 8.tt k dr.
Naposledy az v 10.tt.
@elizabet173 toto nie je pravda v zmysle, ze nemaju nic robit. Kamoska bola v 7.tt hospitalizovana s hematomom, vyliecili a ma zdraveho 5 rocneho syna.
Keby ju nechali doma krvacat, nema nic. Nevidim dovod postarat sa o tehotnu zenu.
Ano, ak nema zabrat ani liecba, tak nezaberie. Ale nerobit nic je svinstvo.
@niki9807 nepovedali ze neriesia prvy mesiac? Nie trimester? A to na Slovensku? To je divne. Ved kopa zien uziva po potratoch lieky na udrzanie alebo si musi pichat Fraxiparin. Niekedy aj ked nie je nalez trombo stavov, aj tak daju Fraxik na prvy trimester aspon a baby donosia.
Tym, ze ti ms nemeska naozaj nie je dovod na to ist k doktorovi. Chapem tvoje obavy 🙏🏼♥️ ale napr ak by booo biochemicke, tak s tym absolutne nic neurobia. Cize je spravne, ze ta objednala 2 tyzdne po vymeskani menstruacie🤗 tu uz uvidia aspon nieco🙂 a uvidia ci je vajicko spravne zahniezdene a mozno srdiecko a budu vediet cp to z tehotenstva zhodnotit. Hlavne klud, ziadny stres (naozaj ta chapem).
Ja by som im tam zabuchala na dvere . Mala som hneď od začiatku rizikové ,krvácanie ,lieky ..
@niki9807 ..no to som si myslela že na Slovensku to ani tak neexistuje :O viem že v v Anglicku sa to tak rieši ale na SK ..môj to rieši tak že som zavolala sestričke že čo mám robiť či mám prísť a ona mi dala termín na potvrdenie tehotenstva ..prišla som tam a oni vždy berú krv na zistenie hcg povedala mi tú úžasnú správu a som bola spokojná ❤️ momentálne som v 25 týždni a som veľmi šťastná za prístup ❤️
tehotenstvo po strate nikdy nie je jednoduche. Najma psychika, pretoze uz vies, ze sa moze nieco stat. Ale na druhej strane, ak sa chvilku odosobnis, co nie je jednoduche, tak je celkom normalne, ze to zatial neriesia. Este Ti ani nemeska menstruacia, podla toho co pises. Keby Ti hned aj zobrali krv, este bude Hcg relativne nizke a ziadna vypovedacia hodnota... a na sono nic nevidno. Zvycajne sa prve rande dava okolo 8tt, ked uz nieco vidno.
Lieky na podporu, sa davaju bud zenam po opakovanom potrate alebo po CAR, lenze tam sa to casto riesi uz pred //
a dobra sprava je, ze to ze si mala prve tehu rizikove, neznamena, ze bude aj druhe a uprimne Ti to zelam. A myslim si, ze sestricka "riesi" zavolaj o dva tyzdne... mohla Ti povedat ze az ked bude meskat mesiac a podobne.
Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo. Presla som tym a viem ake je to nesmierne stresujuce.
@kristinapetronela a co by si chcela aby konkretne robili? :(
ešte ani termín ďalšej menštruácie nemáš a už riešiš že ťa neriešia. Čo by mali riešiť? Veď tam máš ísť o 2 týždne.
@niki9807 lebo vela tehotenstiev konci v prvom zrimestri potratom.. Ja ked som v 6tt zacala krvacat aletela na pojotovost dali mi sice lieky ale ak dr (moja dobra znama) mi povedala ze je to cisto na prirode ak je babtko slabe a neudrzi sa tak mi ani ziadne lieky na udrzanie nepomohli k tomu aby neodislo. Trosku to pomoue ale zazrak urobit nevedia.. Priroda to ma proste zariadene tak ze preziju iba najsilnejsi a najschopnejsi jedinci 🤷♀️
@terry658 toto myslis vazne v tehu si podpultovo zhanat progesteron a brat ho len tak od oka???? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@babulkomale práveže povedala trimester sestrička.. No uvidím ďakujem
@niki9807 drz sa 🤗
@niki9807 treba si pytat lekara, mas pravo hovorit s nim. Spomen hned potrat a obavy.
@niki9807 ak si mala predtým problém, minimálne by som chcela aby mi nasadili napr duphaston na udržanie tehotenstva..
I keď tie prvé týždne môžu byt kritické a je to bud alebo, aj tak..
@kulumulu123 nie od oka. Ale sú bežné dávky, ktoré si nasadiť môže a neublížia.
@niki9807 tak ja hodnotím služby dokopy doktor+sestrička. Ak by ma odbili aj keď som mala predchádzajúce problémy, tak by som asi veľmi nadšená nebola. Je úplne bežné, že pri takýchto prípadoch sa nasadí progesterón hneď. Ja napr. ak ho nedostanem hneď na začiatku tak potratím, lebo ho nemám dostatok.
@mimi3008 byva aj menzes, aj tu su stovky bab co mali normalny ako mavali aj do tretieho mesiaca. Vcera mi to znama spomínala ze ona netusila do 4.mes.ze je tehotna..nechapem tiez ale je to dost bezne.
Ja som pravy opak, hned stopka a hned dom vzdy vedela ze som tehotna, 2x som mala naozaj len to impl.spinenie.