Prečo sú ovulačné testy pozitívne a tehotenské negatívne?
Ahojte, idem si k Vám po radu, možno máte niektorá podobnú skúsenosť. Posledná menštruácia mi začala 30.6.2025, mávam pravidelne 30 dňové cykly. Ovuláciu zvyknem mat 16 deň cyklu (robím si ovulačné testy). Tento krát mi ale nevyšiel pozitívny ovulačný test, ale ostatné príznaky ako pri ovulácii som mala, tak som si myslela, že som to len testom nezachytila. Ale v testoch som radšej pokračovala. Mala som dostať menštruáciu 29.7.2025 ale nedostala som, dnes mi mešká piaty deň. Tehotenské testy sú negatívne a ovulačné testy mám už 3 dni za sebou pozitívne. Nebola som ani v strese, ani chorá, aby bol dôvod na to, že by sa mi to takto posunulo. Môže byť vôbec tri dni za sebou pozitívny ovulačný test? Stalo sa to už niekomu? Ďakujem, za rady 🙂

Pozitivny obulacny test mas ten uplne horny.
Ocividne sa ti to posunulo. Ak chces dieta tak sup na to
@kitycat ďakujem 🙂 áno, dieťa by sme veľmi chceli. Ak bol pozitívny ten vrchný test, nemali by potom tie zvyšné dva mať ešte slabšiu druhu čiarku? Zvyčajne mi po pozitívnom vyjde na druhý deň taka slabá a na týchto je stále silnejšia ako kontrolná. Alebo stačí, že je proste slabšia ako tá pri prvom teste?
Mala som pred MS pozitivny Ovulacny ,nic to neznamenalo ,MS prisla .
@anonym_autor čo si pamätám z obdobia keď som testovala, ovulacny test môže byť pozitívny aj viac dní, "okno" kedy prebieha ovulácia sa má rátať od posledného pozitívneho
Ovulacny test moze byt falosne pozitivny kratko pred ms. Mrzi ma to, ale ak mavas pravidelne cykly, skor ide o tuto chybu. Daj vediet ako si dopadla.
Ovulacny test moze byt falosne pozitivny kratko pred ms. Mrzi ma to, ale ak mavas pravidelne cykly, skor ide o tuto chybu. Daj vediet ako si dopadla.
@selena_luna ďakujem za radu, určite dám vedieť 🙂
@anonym_autor v prvom rade, pozitivny ovulacny test je iba jeden z tych 3
@anonym_autor v prvom rade, pozitivny ovulacny test je iba jeden z tych 3
@krasneleto podľa návodu je pozitívny ovulačný test ak je druhá čiarka silnejšia ako kontrolná čiarka, čo je v prípade všetkých troch testov 🙂 pýtala som sa, pretože nemám skúsenosť s tým, že by mi tri dni za sebou vyšla tá čiarka silnejšia ako kontrolná. Takže keď bola prvý deň najvýraznejšia, tak tie ostatné dni aj keď je stále silnejšia ako kontrolná, tak sa to už považuje za negatívny test? Ďakujem za odpoveď.
@krasneleto podľa návodu je pozitívny ovulačný test ak je druhá čiarka silnejšia ako kontrolná čiarka, čo je v prípade všetkých troch testov 🙂 pýtala som sa, pretože nemám skúsenosť s tým, že by mi tri dni za sebou vyšla tá čiarka silnejšia ako kontrolná. Takže keď bola prvý deň najvýraznejšia, tak tie ostatné dni aj keď je stále silnejšia ako kontrolná, tak sa to už považuje za negatívny test? Ďakujem za odpoveď.
@anonym_autor podla toho co ja vidim, jasne silnejsie sfarbena je len na jednom teste... nie je mozne mat ovulaciu 3 dni
@anonym_autor podla toho co ja vidim, jasne silnejsie sfarbena je len na jednom teste... nie je mozne mat ovulaciu 3 dni
@krasneleto toto sú tie dva testy z blízka. Takže keď sú takéto sú negatívne? Tým pádom som si ich aj predošlé mesiace zle vysvetľovala, myslela som si, že keď sú takéto tak sú už pozitívne a vždy mi deň potom vyšiel negatívny test so slabou druhou čiarkou. Viem, že ovulácia nemôže trvať tri dni, preto som položila túto otázku.
@krasneleto toto sú tie dva testy z blízka. Takže keď sú takéto sú negatívne? Tým pádom som si ich aj predošlé mesiace zle vysvetľovala, myslela som si, že keď sú takéto tak sú už pozitívne a vždy mi deň potom vyšiel negatívny test so slabou druhou čiarkou. Viem, že ovulácia nemôže trvať tri dni, preto som položila túto otázku.
@anonym_autor aha... z blizka to vyzera inak ... tak ja potom uz neviem
Ahojte, tak nakoniec to vyzerá takto 😊 snažili sme sa tie dni, keď vyšli tie pozitívne ovulačné testy. Termín ku gynekologicke mám koncom mesiaca, tak dúfam, že mi to potvrdí 🙂
@anonym_autor ahoj ako si dopadla?
@anonym_autor ahoj ako si dopadla?
@dada1996 bola som v pondelok u lekárky, potvrdila tehotenstvo ale zatiaľ je vidieť len gestačný vak. O dva týždne idem na kontrolu, už by malo byť vidieť viac 🙂
@anonym_autor jeeeej tak to gratulujem❤️ nech to dopadne dobre 🤗
@dada1996 ďakujem 😊

Pozitivny obulacny test mas ten uplne horny.
Ocividne sa ti to posunulo. Ak chces dieta tak sup na to