Príznaky už na 19. deň cyklu
Ahojte, chcem sa spýtať, je možné, alebo mala ste niektorá príznaky tehu už tak skoro? Poslednú MS som mala 31.01.2021, ale viem isto, že OVU bola hneď po skončení MS, takže zhruba o 5 dní ako by mala byť. Mala som všetky príznaky aj ovulačný test bol pozitívny. Takže do MS mám ešte cca 10 dní. No je mi veľmi zle od žalúdka, mám hroznú kyselinu až ma to bolí, prsia mám naliate a veľmi bolavé. Viem isto, že to nie je PMS, ten mávam ale tak omnoho neskôr a ani zďaleka takýto. Všetko mi smrdí, nič mi nechutí, no celá som nijaká a tiež mám akoby narušenú mikroflóru, lebo ma páli vagína, no výtok ani svrbenie nemám, len ma páli. Viem, že na test je veľmi skoro. Počula som, že niektoré ženy mávajú takto skoro príznaky, preto sa pýtam na názor tu, kde je veľa maminiek. Viem, že iné ako čakať sa nedá robiť a ani nechcem od vás počuť, že áno som tehotná, len sa naozaj zaujíma, či je možné mať tak skoro tie príznaky.
Mozes aj ja som tak skoro mala,ja som si urobila ovu test a bol pozitivny vedela som ze urcite ovu nemam a o dva dni som urobila tehotensky a uz bola slaba ciarka
Keď máš príznaky, budeš už mať aj na teste niečo, lebo príznaky máš z hormónu hcg a keby ho ešte nemáš v krvy tak by si ani príznaky nemala
ak si mala skoro ovu, takmozu byt aj skoro priznaky vzdy je dolezite, ekdy ovu prebehla.
inak PMS prichadza ked dochadza v cykle k zmene hormonov a to dochadza v obdobi ovu, ak by si aj teu nebola, tak tento cyklsu zrejme dojde k zmene hromonov skor, rpeto moze prist aj pms skor. takze vylucit pms sa neda a teda zvlast, ked vies, ze si ovu mala skoro.
ja osobne si myslím, že je to hra mozgu. Nemusís si nahovarať nič, mozes mat tieto veci ale pripisujes ich k tehotenstvu, a napr. aj ja mavam po ovulacii bolesti a naliate bolestive prsia, je to kvoli progesteronu a nie kvoli hcg. A ja a uz toooooooooooooooooolko krat som si povedala ze "toto je ine" a nie nebolo,nikdy som nebola tehotna. A už vobec nie testovať sa.. aj ja som teraz tak, 5 DPO, snazime sa, bolia ma strasne prsia, krče mam hore dole, ale uz som toto zazila tolko krat, ze tomu nevenujem absolutne ziadnu pozornosť. Pockam si do MS, max den pred MS si spravim test. Nesleduj sa
@snazilka_bio_mamka nesledujem sa, netestujem, no jednoducho sa necítim dobre. Ťažko ignorovať ak sa nedokážem najesť a ani napiť, lebo ma zo všetkého napína, že ma tak páli záha, že ani nemôžem ležať, prsníky ani nehovorím. Bolesť v podbrušku ako by som mala mrchu.
zaha ta moze paliť z toho, že mas pokazeny zaludok, nieco zle si zjedla.. a prsniky, no vies co, tak ma bolia uz od 2DPO ze sa neviem ani obliect a spim v podprsenke ALE uz si nehovorim ze je to tehotenstvom, lebo je to prilizis skoro .. bolest v podbrušku je moja dalsia zivotna kapitola :D uz tolko krat ma bolelo po ovulacii, v strede cyklu, pred MS a barskedy hocikedy a nikdy to nebolo tehu. Nechcem ta odradzat, skor ti chcem dať dobru radu chronickej snazilky :D urob si test bud. tyzden stredu a referuj, zvedava som 🙂 drzim palce
@snazilka_bio_mamka ja si nenahováram, že je to tehotenstvo a ani nechcem vlastne aby bolo, kvôli COVID19 sa toho dosť bojím a už vôbec nie som "snažilka". Ale... nemávam práve že takéto príznaky behom cyklov nikdy, preto mi to vŕta hlavou. A jedla som iba to čo aj ostatný a nikomu nič nie je, takže z jedla si nemyslím, že by to mohlo byť. Veď uvidím ako sa to bude vyvíjať. Dám vedieť ak tak...
A teda ovulaciu si mala kedy? Ak hneď po ms (povedzme 5.den cyklu), tak dnes je to už 14 dní, čiže kľudne testuj. Menštruácia ti isto nepríde o 10 dní, to by si mala 24 dňový lutealnu fázu a to sa nedá, tak dlho žlté teliesko nevydrží (produkuje progesterón, ktorý brzdí ďalšiu menštruáciu). Čiže kľudne testuj ak si si istá, kedy bola ovulácia
@any_soj skúsim teda ráno spraviť test, aj keď sa mi to zdá skoro. Chcela som počkať ešte aspoň pár dní.
@any_soj ovu bola 6 deň, teda 05.02.
ano skus sa otestovat, mozno sa to vyjasni, ak by bol pozitivny, ak negativny, tehu este tym vylucene nie je, lebo este je skoro.
co sa tyka ms cyklu, nemame ho cely zovot rovnaky, mozeme mat jednorazove zembny, opakujuce sa zmeny. proste mozes nabehnut na ine obdobie zivota a toot budes amvat stale, vsetko to sposobuju hormony, proste mozu zacat fungiovat uplne inak ako predtym, starneme a menime sa.
a nielen vekom je to sposobne. je toho tolko, co nas cyklus moze vplyvnit. ked som boal malda, mala som tak 2-3x rocne posunutu ovulku o 2t a vdaka tomu o t dlhsi cyklus, zvysok roka som mala cyklus stabilny okolo 32dnovy. potom okolo 30-tky, respo. po, som mavala 28dnovy. teraz pred par rokmi mi lietal a mavala som okolo 24-26dnovy, ale obcas to islo aj pod 20dni. to su tie obodbia.
za 30r co ms mam, som mavala PMS, niekedy som nemavala, niekedy silny, niekedy slaby, niekedy skor, inokedy neskor, niekedy len par prejavou ainokedy vsetky mozne, raz trval 5dni, inokedy 2t. toto je neico so nemame stabilne a meni sa to.
nema velky vyznam sa tym zaoberat, lebo aj tak prides na to, preco nastali zemny az ked ti na 100% test potvrdi,a lebo vyluci teu ( pripadne dr. ) a to priblizne v obdobi, ked budes, alebo by si mala byt v dalsom ms cykle.
co sa tyka zaludka, palieva ma zaha, raz to zacalo, teraz rok mam pokoj, red rokom som mala skoro rok caste palenie zahy. nevolnost, asi pred 1-2r sa mi stava, ze mi je rano an vracanie, vzdy vsetky tazksoti ktore mavam, mavam horsie,a lebo sa objavuju hlavne pred ms. to ej obdobie, ked je organizmus velmi zatazeny a vsetko sa zvyraznuje.
kedysi som netusila kedy mam ovulku, raz som bola u zastupujuceho gyn, ked som citila na jednejs trane brucha riadne pichanie a on, ze zrejme ovulka. obcas sa mi to rpedtym uz objavilo a vzdy som popritom mala aj nafuknute brucho, zapchu,ktora sa mi po rokoch este zhorsila ( len pocas ovu, oklo 12 dna cyklu ), mam aj caste mocenie maleho mnozstva. cele to brucho mam take nanic. a vsimla som si, ez to mam vzdy fakt okolo 12-14dna cyklu. trva to 1-2dni a potom je pokoj. evidentne ovulka. zacalo to v obdobi, ked som mala ms uz asi aj 15r. predtym nei. teraz toto mavam pravidlene, niekedy su bolesti mensie, hoci moj gyn tvrdi, ze v mojom veku by som mala mat ovulku tak 2x rocne. fakt je, ze sa mi nepodarilo otehotneit po potrate. snazili sme sa 2r a nic, pricom predtym 2 tehu hned prvy cyklus. netusim cim to je a uz ani neriesim.
pred 2r asi, pred ms 2-3 dni mam spinenie, neiekedy aj cerstva krv a to tak, ze 3dni pred mam na toaletaku, niekedy aj viackrat a trva to niekedy len 1 den, potom 2dni nic a potom pride ms. predtym som to nemavala a uz mavam. to je dalsi dokaz zmien ktre sa v nasom organizme odohrava. je fakt, ze v mojm veku ej to asi beznejsie,a le ani u mladsich nieco take nie je vylucene.
a ozaj, na zaciatku ms mi byvalo velmi zle. uz nebyva, bolesti este mavam, niekedy mensie, inokedy vacsie. no vzdy mi byvalo zle, ked som ms dostala, hned an zaciatku, a pamatam sa raz, ze mi bolo zle az na druhy den. jednorazova zemna.
Ano,,ja som pri oboch detoch sa citila cudne,,test bol samozrejme pred vynechanim negativny,,pozitivitu ukazal az po vynechani..ten pocit som zazila len vtedy,teda ..mimo tehu nie ani raz..a pri dcere som aj citila hovienkovy zapach
@viikkki ja som nemala pozitivny pred vynechanim
@majamat aj mna to tak napadlo
5.2.+ 14 dni je 19.2. a to je v piatok.. to by mala prijst ms alebo aspon spinenie ak nie,tak tehu test
Ráno som skúsila test 10-ktový a je negatívny. Ale podľa mňa je veľmi skoro na test. Inak sa nič nemení, príznaky sú stále rovnaké a pribudlo grcanie. Dnes už 3 krát z ničoho nič.
stale si myslim, ze to tehu nebude. priznaky nastupuju az ked stupa HCG, co yb ti test ukazal aspon ducha. no pre istotu otestuj,a le az o par dni.
mozu to byt hormony,a le nie tehu, tiez je tu teda moznost, ze si chora.
Bolo to tehotenstvo?