icon

Som tehotná?

ati_nka
21. nov 2022

Ahojte,

Zažívam takú zvláštnu situáciu a možno ste si niekto prešli niečim podobným a ukludníte ma.

13.11., 6 dní od meškania menštruácie mi vyšiel pozitívny test. O dva dni som si robila ďalší, opäť pozitívny. Keďže ma moja dr pri prvom tehotenstve “otočila medzi dverami”, že som prišla na potvrdenie gravidity skoro, tentokrát som si povedala, že počkám, kým budem približne v 7-8tt. Včera v noci som však začala krvácať, bolo to len také špinenie, bolesti žiadne. Dnes ráno som teda išla k moje gynekologičke, bohužial, mala dovolenku a zastupoval ju iný doktor. Tak som išla k nemu, vysvetlila som mu svoju situáciu, spravil mi vaginálne sono a nič nevidel aj to krvácanie zhodnil ako “v norme”. Povedal mi, že si mám kúpiť liek Ascorutin (bežne dostupný, nie je na predpis) a že v stredu, keď bude ordinovať moja gynekologička mám ísť hneď za ňou nech mi spraví krvné testy a ďalšie vyšetrenia a v prípade bolestí ísť okamžite na pohotovosť. Po príchode domov som si spravila ďalší tehotenský, a ten bol pozitívny. Bolesti nemám žiadne, ani závrate, ani som neni unavená, cítim sa úplne dobre.

Som úplne zmätená, čo sa deje, možno ste niektorá zažili niečo podobné a poradíte mi, lebo ja do stredy asi rozkúšem všetky vankúše ako sa bojím a som z toho v strese. Ďakujem.

ivik4
21. nov 2022

Ja som to mala pri kazdom tehotenstve

maria898
21. nov 2022

@ati_nka a doktor nevidel na sone absolutne nic?

ati_nka
autor
21. nov 2022

@maria898 vobec nic, vsetko bolo uplne v poriadku, nic mi nevedel povedat

tarinka155
21. nov 2022

@ati_nka ja som natom podobne.Testy pozitivne,sla som k doktorovi,na sone nic nevidel ,nenasiel.Zobrak krv na hcg,ktore bolo 420 o dva dni zas krv ta stupla na 570.Povedali ze to bude pravdepodobne mimomaternicove tehotenatvo.Ale problemi zatial nemam ziadne ako napr.krvacanie a bolesti ale ze ak by nahodou nieco bide mam ist hned na urgent.V Stvrtok idem zas na kontrolu.

ati_nka
autor
21. nov 2022

@ivik4 a prosim ta, to krvacanie bolo iba spinenie alebo aj silnejsie? Lebo mne da potom dnes poobede spustilo silnejsie krvacanie, uplne akoby som mala menstruaciu

matus7030
21. nov 2022

@ati_nka ja som to takto mala. Meškanie menštruácie, pozitívne testy asi 3 dni po sebe, HCG zvýšené a o týždeň krvácanie, najskôr špinenie a potom silnejšie ako pri menštruácii. U mňa biochemické tehotenstvo, ktoré je žiaľ dosť bežné.

ati_nka
autor
21. nov 2022

@matus7030 mrzi ma to, ak bolo dietatko planovane, tak verim, ze sa vam coskoro postasti druhe, zdrave a plne sily.
@tarinka155 drzim palce, nech je vsetko v poriadku. Mne doktor povedal aj ze mimo maternice nic nevidi, v podstate som odisla uplne bez odpovede. Pytala som sa ho, ci som mohla aj mat zamlkly potrat a to povedal, ze ano. Uplne ma vsak zmiatol ten pozitivny test co som si spravila po kontrole.

veronikaszabova
21. nov 2022

@ati_nka ten test po kontrole mohol byt poz., lebo mas v tele este zostatkovy HCG - pokial sa jedna teda o biochemicke

54tinka54
21. nov 2022

@ati_nka ak si aj bola tehotná a tehotenstvo ti už skončilo, tak testy este budú pozitívne, to hcg z moču sa nestratí zo dňa na deň.

88koalka88
21. nov 2022

No ja napíšem za seba môj prípad, ja musím ísť k dr. čo najskôr keĎ mi vyjde pozit.test a bola som presne v 6tt keď som začala krvácať ako pri MS. Urobil sono, nevidel nič, vzali mi krv, HCG 450. Povedal mi ale, že na sone je vidieť až keĎ je HCG nad 1000, a teda v mojom prípade to bolo biochemické tehotenstvo.