Spustenie mlieka - možný príznak tehotenstva
Ahojte, snazila som sa najst ci sa to este niekomu stalo ale nenasla som. Mame doma dcerku, 14m. Snazime sa o druhe dietatko, pomedzi to som uz mala MMT. Tento mesiac mi vsak tyzden pred MS zacali priznaky: mam neustale zavrate, mam zaludok “na vode”, citim sa unavene a celkovo “mimo”, mam menstruacne bolesti v podbrusku, skor take tahave ale nie intenzivne, najma rano a vecer a co je najzvlastnejsie ked si stlacim prsnik vyteka mlieko (prestala som kojit pred 4 mesiacmi). Moze to svedcit o moznom tehotenstve alebo si to namyslam? Stretla sa s tym nejaka? 🙂 MS by mala prist o 3 dni.
Nie, nie je to priznak tehotenstva. To mliecko ti tecie este od prvej dcery, aj ked nekojis.... Nie je treba stlacat a skusat, nakolko to este moze kvapkat dlhsiu dobu. tak mi hovorila lekarka, ked som bola po skonceni kojenia na sone prsnikov - nestlacajte, neskusajte.
Dakujem za odpovede 🙂
Áno. Moje prvé príznaky boli zavrate už presne 10dni po pohlavnom styku
Test som si robila až po chýbajúcej menštruácii na 20den a bol pozitívny.
A predtým si si neskúšala tlačiť? Lebo mne išlo takto mlieko asi aj pol roka po dokojeni🤷🏽♀️
Mne sa to stalo pri 2.dcere . 9dpo mi začalo ist mlieko akoby a o 3 dní som mala pozitívny test 🙂

Na zaklade dlžky lutealnej fazy si možno 8-9dpo kedy ešte naozaj nemožeš maťpriznaky lebo nie je z čoho. To že ti ide mlieko je normalne. Syna nekojim viac ako rok a mlieko mi ide stale. Pri prvom dieťati mi dokonca išlo ešte 2,5r po odstaveni.